email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Examen CECCAR 2012: Sesiuni de examen de acces la stagiu

examen ceccar 2012acces profesie contabilexamen admitere stagiucontabili autorizati


In anul 2012, C.E.C.C.A.R. organizeaza examenul de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil si de contabil autorizat in zilele de 30 septembrie si 7 octombrie 2012."

Examenul de admitere la stagiu pentru contabili autorizati, membri activi ai Corpului, care indeplinesc conditia de studii superioare economice se va organiza in acelasi timp cu examenul de admitere la stagiu, respectiv in zilele de 30 septembrie si 7 octombrie 2012

Iata cateva dintre principalele reglementari incluse in Regulamentul privind accesul la profesia
de expert contabil si de contabil autorizat.

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art. 1. - (1) Examenul de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil si de contabil autorizat se organizeaza de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, denumit in continuare Corpul, potrivit prezentului regulament.

(2) Examenul de admitere se organizeaza in centrele de examen stabilite de Corp, de regula, o data pe an. in cazuri exceptionale, Corpul poate organiza examenul de admitere si de doua ori pe an.
Art. 2. - Programele de examen de admitere la stagiu pentru obtinerea calitatii de expert contabil si de contabil autorizat, precum si reglementarile privind stagiul si examenul de aptitudini se elaboreaza de Corp, cu avizul Ministerului Finantelor Publice, si se aproba de Consiliul superior al Corpului, urmarindu-se armonizarea cu prevederile directivelor europene in domeniu.

CAPITOLUL II - Accesul la profesia de expert contabil si de contabil autorizat
Sectiunea 1. Comisiile de examinare

Art. 3. - Comisia centrala de stabilire a subiectelor de examen, denumita in continuare comisia centrala, se stabileste prin ordin comun al ministrului finantelor publice si al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului, iar comisiile de examinare se stabilesc prin hotarare a Consiliului
superior al Corpului, in calitatea sa de organizator al examenului, conform art. 20 lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati, republicata.

Art. 4. - In comisiile de examinare vor fi numite cadre universitare, experti contabili, cate un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Justitiei, specialisti in domeniul disciplinelor de examen si directorul executiv al filialei Corpului din judetul si, respectiv, din municipiul Bucuresti, in a carei raza teritoriala se organizeaza examenul de admitere.

Art. 5. - In vederea numirii comisiilor de examinare potrivit art. 3 si 4, Corpul va solicita Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Justitiei sa isi desemneze reprezentantul, cu 30 de zile inainte de data examenului de admitere; ministerele respective vor raspunde solicitarilor Corpului cu cel putin 15 zile inainte de data examenului de admitere.

Sectiunea a 2-a. Inscrierea candidatilor

Art. 6. - Se pot prezenta la examenul de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil sau de contabil autorizat persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la art. 4 si 5 din Ordonanta Guvernului nr. 65/1994, republicata.

Art. 7. - (1) inscrierea la examenul de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil sau de contabil autorizat se face pe baza unei cereri, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 1, care se depune la sediul filialei Corpului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul candidatul.
(2) in cererea de inscriere candidatul isi va exprima optiunea pentru un centru de examen dintre cele stabilite de Corp si afisate in loc vizibil la  sediul tuturor filialelor.
(3) Pentru sustinerea examenului de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil, cererea de inscriere este insotita de:
a) certificatul medical din care sa rezulte ca solicitantul are capacitate de exercitiu deplina;
b) curriculum vitae, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 2, completat si semnat pe propria raspundere de catre solicitant;
c) copie legalizata de pe actul de studii, din care sa rezulte ca solicitantul are studii economice superioare, cu diploma recunoscuta de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului;
d) certificat de cazier judiciar, cu termenul de valabilitate neexpirat.
(4) Pentru sustinerea examenului de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de contabil autorizat, cererea de inscriere este insotita de:
a) certificatul medical din care sa rezulte ca solicitantul are capacitate de exercitiu deplina;
b) curriculum vitae, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 2, completat si semnat pe propria raspundere de catre solicitant;
c) copie legalizata de pe actul de studii, din care sa rezulte ca solicitantul are studii medii, cu diploma recunoscuta de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului;
d) certificat de cazier judiciar, cu termenul de valabilitate neexpirat.

Art. 8. - inscrierea candidatilor in catalog se face de catre directorii executivi ai filialelor, care sunt si secretarii comisiilor de examinare, pe baza cererii si, respectiv, a tabelelor transmise cu cel putin 5 zile inainte de data la care se organizeaza examenul de admitere de catre directorii executivi
ai filialelor de la care provin candidatii.

Art. 9. - Catalogul se intocmeste pe judete, in ordine alfabetica, si cuprinde rubricile: numar curent, numarul legitimatiei, numele si prenumele candidatilor, disciplinele de examen si notele obtinute.

Art. 10. - (1) Ca urmare a inscrierii, candidatii primesc legitimatii cu fotografia personala, cuprinzand numele si prenumele, numarul din catalog, judetul din care provin si profesia pentru care opteaza.
(2) Locul pe care il ocupa fiecare candidat in sala de examen se marcheaza prin aplicarea pe banca a unei legitimatii similare celei prevazute la alin. (1).

Art. 11. - Accesul in sala de examen se face numai pe baza legitimatiei si a buletinului/cartii de identitate, atunci cand se face si prezenta.

Sectiunea a 3-a. Disciplinele examenului de admitere
Art. 12. - Disciplinele examenului de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil si de contabil autorizat, dupa caz, sunt:
a) pentru admiterea la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil: contabilitate, fiscalitate, drept, evaluarea economica si financiara a intreprinderilor, audit, expertiza contabila si doctrina si deontologia profesiei contabile;
b) pentru admiterea la stagiu in vederea obtinerii calitatii de contabil autorizat: contabilitate, fiscalitate si drept.

Art. 121. - Contabilii autorizati, membri activi ai Corpului, care ulterior indeplinesc conditia de studii pentru a accede la profesia de expert contabil sustin examenul de admitere la stagiu la disciplinele: contabilitate, audit, evaluarea economica si financiara a intreprinderilor si expertiza contabila.

Art. 13. - Tematica si bibliografia pe baza carora se pregatesc candidatii se stabilesc de Corp, cu avizul Ministerului Finantelor Publice, pentru fiecare disciplina. Acestea vor fi actualizate permanent, vor fi publicate in revista editata de Corp si vor fi afisate la sediul fiecarei filiale cu cel putin 60 de zile inainte de fiecare sesiune de examen.

Sursa: ceccar.ro

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
examen ceccar 2012acces profesie contabilexamen admitere stagiucontabili autorizati


Data aparitiei: 23 Mai 2012

Votati articolul "Examen CECCAR 2012: Sesiuni de examen de acces la stagiu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X