email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Radio Contabil Online: Totul despre TVA - Editia din 27 iunie

tvapersoana impozabilaradio contabillivrari


In emisiunea din 27 iunie s-a discutat despre TVA, iar specialistul invitat a raspuns numeroaselor intrebari din partea noastra. Astfel, mai jos veti regasi o parte din discutia purtata in cadrul emisiunii, precum si playerul care va sta la dispozitie pentru a asculta oricand emisiunea.

Cate conditii trebuie sa indeplineasca o activitate economica  pentru a fi supusa TVA ? Ce se intampla daca o singura conditie nu este indeplinita?
 
Din punctul de vedere al TVA, analizam activitatea economica prin cele 4 conditii stabilite de prevederile art. 126 alin. (1) din Codul fiscal, ce stabilesc cand se datoreaza plata TVA in Romania:
 
a) Activitatea consta intr-o livrare de bunuri in sfera TVA cu plata, prin plata intelegandu-se fie pretul incasat, fie un avantaj sau o contraprestatie;
b) Activitatea economica consta intr-o livrare de bunuri/prestare de servicii efectuata de un comerciant sau un operator economic, prin desfasurarea unei activitati economice producatoare de venituri, cu caracter repetitiv, ca urmare a desfasurarii normale a activitatii sale. Livrarea de bunuri sau prestarea de servicii nu sunt scutite in mod expres de TVA prin efectul legii;
c) Livrarea este efectuata de o persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA;
d) Livrarea de bunuri sau prestarea de servicii este efectuata pe teritoriul Romaniei sau se prezuma ca este efectuata pe teritoriul Romaniei, caz aplicabil in general prestarilor de servicii, cand locul prestarii de servicii se stabileste in functie de statul /statele unde sunt inregistrati prestatorii si beneficiarii.
 
Retinem faptul ca norma metodologica pentru art. 126 din Codul fiscal stabileste ca daca o singura conditie nu este indeplinita nu se datoreaza TVA in Romania. Subliniem totodata si faptul ca cele 4 conditii nu sunt influentate de rezidenta cumparatorului, ci de locul de livrare al bunurilor.

Click mai jos pentru a asculta emisiunea:






De ce efectuam "fizic" o prestare de servicii in Romania in favoarea unui client persoana juridica din Comunitate si Legea o considera efectuata in statul sau de inregistrare. Regula generala
B2B.
 
In cadrul prestarilor de servicii, directivele comunitare stabilesc 2 reguli generale, prin care serviciile sunt considerate ca efectiv prestate intr-un anumit stat, chiar daca in realitate acestea se desfasoara in alt stat.
 
Datorita faptului ca prin mutarea locului de prestare a serviciului dintr-un stat in alt stat, se ajung la situatii de facturare in regim de scutire intr-un stat si colectare si plata TVA in alt stat, este cel mai concret sa stabilim precizarile de identificare a locului de prestare de servicii, in functie de calitatea prestatorului sau calitatea beneficiarului, persoana impozabila sau neimpozabila.


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvapersoana impozabilaradio contabillivrari


Data aparitiei: 27 Iunie 2012

Votati articolul "Radio Contabil Online: Totul despre TVA - Editia din 27 iunie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X