email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aplicare IFRS. Norme prevazute de OMFP 881 din 2012

OMFP 881/2012IFRSsocietatiRASDAQ


Vom vedea, prin cele ce urmeaza, in ce masura societatile din Lista BVB incluse in categoria RASDAQ aplica Ordinul 881/2012 (aplicarea IFRS de catre societatile comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata).


Raspuns:

Potrivit art. 1 din OMFP 881/2012 privind aplicarea de catre societatile comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata a Standardelor Internationale de Raportare Financiara, incepand cu exercitiul financiar al anului 2012, societatile comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata au obligatia de a aplica Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS) la intocmirea situatiilor financiare anuale individuale.

Coroborand prevederile Directivei 2004/39/CE privind pietele instrumentelor financiare cu cele ale Legii nr. 297/2004 privind piata de capital rezulta ca in Romania sunt doua sisteme aplicabile si anume cel al pietelor reglementate si cel al sistemelor alternative de tranzactionare.

Analizand conditiile si obligatiile statului de publicare in Jurnalul Oficial al U.E. a listei pietelor reglementate dar si decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene in cauza C 248/11 potrivit careia articolul 4 alineatul (1) punctul 14 din Directiva Parlamentului European si a Consiliului 2004/39/CE "trebuie interpretat in sensul ca o piata de instrumente financiare care nu indeplineste cerintele prevazute in titlul III din aceasta directiva nu intra in notiunea "piata reglementata" se poate concluziona ca societatile din lista RASDAQ nu intra in sfera celor din pietele reglementate si in concluzie nu le sunt incidente prevederile OMFP 881/2012.



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OMFP 881/2012IFRSsocietatiRASDAQ


Data aparitiei: 16 August 2012

Votati articolul "Aplicare IFRS. Norme prevazute de OMFP 881 din 2012":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X