email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se face corectia unei facturi

OMEF 3512/2008facturacorectia factura

Daca primiti o factura care are gresit numarul de inmatriculare, la Registrul Comertului, cum se face corectarea in acest caz?

Se pot aplica prevederile Ordinului 3512, adica sa fie corectat numarul de pe cele 3 facturi, sa se stampileze si sa se treaca data corectiei pe factura?

"Erorile se corecteaza prin taierea cu o linie a textului sau a cifrei gresite, pentru ca acestea sa poata fi citite, iar deasupra lor se scrie textul sau cifra corecta.
Corectarea se face in toate exemplarele documentului si se confirma prin semnatura persoanei care a intocmitcorectat documentul justificativ, mentionandu-se si data efectuarii corecturii"

Raspuns:
Punctul 15 din OMEF 3512/2008 privind documentele financiar-contabile prevede faptul ca factura se intocmeste si se utilizeaza in conformitate cu prevederile Codului fiscal . Prin urmare, si corectia facturilor se face tot in conformitate cu prevederile art. 159 din Codul fiscal . Procedura de corectie prevazuta la pct. 10 din OMFP 3512/2008  invocate se aplica in cazul celorlalte documente contabile justificative, altele decat factura.

Astfel, corectarea a informatiilor inscrise in facturi se efectueaza fie prin anularea documentului si emiterea unuia nou, in cazul in care factura nu a fost transmisa catre beneficiar, fie prin emiterea unui nou document care trebuie sa cuprinda, pe de o parte, informatiile din documentul initial, numarul si data documentului corectat, valorile cu semnul minus, iar pe de alta parte, informatiile si valorile corecte (sau prin emiterea unui nou document continand informatiile si valorile corecte, concomitent cu emiterea unui document cu valorile cu semnul minus in care se inscriu numarul si data facturii corectate), in cazul in care factura a fost transmisa beneficiarului.
 
Asadar, trebuie sa solicitat furnizorului/prestatorului corectarea facturii potrivit art. 159 alin. (1) lit. b) din Codul fiscal, respective fie prin inlocuirea facturii initiale (anualre), fie prin stornarea si emiterea unei facturi corect completata.

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OMEF 3512/2008facturacorectia factura


Data aparitiei: 17 Septembrie 2012

Votati articolul "Cum se face corectia unei facturi":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 8 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X