email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Documentar fiscal: Recuperarea pierderii fiscale

recuperarea pierderii fiscaleoperatiunifuziuneOG nr. 15/2012


Incepand cu 1 octombrie 2012, intra in vigoare modificarile si completarile referitoare la impozitul pe profit aduse prin Ordonanta Guvernului nr. 15/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 621/29.08.2012.


Reglementari in domeniul impozitului pe profit

1. Incepand cu 1 octombrie 2012, pierderea fiscala inregistrata de contribuabililii care isi inceteaza existenta ca efect al unei operatiuni de fuziune sau divizare, se poate recupera de catre contribuabilii nou-infiintati ori de catre cei care preiau patrimoniul societatii absorbite sau divizate, dupa caz, proportional cu activele si pasivele transferate persoanelor juridice beneficiare, asa cum este stipulat in proiectul de fuziune/divizare.

Totodata, pierderea fiscala inregistrata de contribuabilii care nu isi inceteaza existenta ca efect al unei operatiuni de desprindere a unei parti din patrimoniul acestora, transferat ca intreg, se recupereaza de acesti contribuabili si de cei care preiau partial patrimoniul societatii cedente, dupa caz, proportional cu activele si pasivele transferate persoanelor juridice beneficiare, potrivit proiectului de divizare, respectiv cu cele mentinute de persoana juridica cedenta.

2. In cazul operatiunilor de fuziune, divizare, divizare partiala, transferurilor de active si schimburilor de actiuni in care sunt implicate societati din doua sau mai multe state membre, precum si in cazul transferului sediului social al unei societati europene din Romania in alt stat membru, daca societatea cedenta inregistreaza pierdere fiscala, aceasta se poate recupera de catre sediul permanent al societatii beneficiare situat in Romania.

3. De la 1 octombrie 2012, in cazul transferului sediului social al unei societati europene sau a unei societati cooperative europeane din Romania in alt stat membru, in situatia in care societatea transferata inregistreaza pierdere fiscala, pierderea inregistrata se va recupera de catre sediul permanent al societatii europene ori al societatii cooperative europene situat in Romania.

Definitii          

Societatea europeana (SE) este o societate care isi desfasoara activitatea la nivel european, constituita pe teritoriul Comunitatii in conditiile si in conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 2157/2001 privind statutul societatii europene.

Societatea cooperativa europeana (SCE) este o societate cu personalitate juridica care are ca obiect principal satisfacerea nevoilor si/sau dezvoltarea activitatilor economice si sociale ale membrilor sai, in special prin incheierea unor acorduri cu acestia, in vederea furnizarii de bunuri sau de servicii sau a executiei de lucrari in cadrul activitatii exercitate. Societatea cooperativa europeana (SCE) este constituita si functioneaza conform Regulamnetului (CE) nr. 1435/2003 privind statutul societatii cooperative europene.

Sursa: DGFP Valcea



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
recuperarea pierderii fiscaleoperatiunifuziuneOG nr. 15/2012


Data aparitiei: 03 Octombrie 2012

Votati articolul "Documentar fiscal: Recuperarea pierderii fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X