email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CECCAR avertizeaza: opriti abuzurile asupra contabililor!

CECCARabuzuricontabilifiscalitateintreprinderiprofesia contabila


CECCAR a fost la inceputul acestei luni partener principal, alaturi de CNIPMMR, in cadrul Topului National al Firmelor Private din Romania si organizator al mesei Rotunde Tendinte si optiuni in relatia PMM vs. Piata.

Cu aceasta ocazie, directorul General al CECCAR, ec. Daniela Vulcan,  a tras un semnal de alarma: “Excesul de reglementare din profesia contabila constituie o mare problema, atat pentru mediul de afaceri, dar si pentru profesia in sine”, subliniind un aspect deosebit de dureros pentru sectorul IMM: “legislatia nationala este excesiva, fata de restul Europei, impiedicand o buna relatie intre furnizorii si beneficiarii serviciilor profesionale generand costuri imense pentru IMM”.  

A adaugat ca problema majora in Romania pentru un IMM o constituie excesul de reglementare, fiind tara cu cea mai dezvoltata reglementare in domeniul profesiei contabile: “Nu veti gasi niciunde, in alte tari din est sau din vest, o dezvoltare atat de adanca, atat de detaliata, cu cel putin patru organisme, in domeniul profesiei contabile, reglementate fiecare prin legi speciale, ceea ce este un anacronism, este un lux pe care nu si-l permite orice tara. Cu cat faci mai multe organisme, cu atat inseamna mai multe cotizatii, cotizatii ce sunt platite de aceeasi intreprindere mica sau mijlocie. Asadar nimeni nu se gandeste la impactul pe care il au aceste reglementari asupra economiei, fiecare grup de interese isi vede de treaba lui, urmareste sa-si rezolve problema politic si asa mai departe.”

Directorul General al CECCAR a amintit rolul si importanta expertului contabil si al CECCAR care gestioneaza in Romania profesia contabila, tragand un nou semnal de alarma, de data aceasta asupra abuzurilor cu care se confrunta expertii contabili si contabilii autorizati in tara noastra:

“In domeniul profesiei contabile CECCAR are o lunga traditie in organizare si functionare, de peste 90 ani, fiind recunoscut in toate forurile nationale si internationale de profil, expertul contabil fiind principalul artizan al unei intreprinderi, in jurul caruia se invarte toata viata, strategia, imaginea fidela in informatiile si raportarile financiare, precum si dezvoltarea acelei intreprinderi. Pe de alta parte, serviciile fiscale sunt implicite serviciilor de contabilitate, deci prestate de expertii contabili, de aceea consider ca este de netolerat, intr-o Romanie europeana a anului 2012, ca cineva, un grup de interese, sa vina sa-i spuna brutal unui expert contabil, care de 5, 10, 20 de ani, de exemplu, acorda servicii fiscale unei intreprinderi: De maine, daca nu te faci consultant fiscal, nu mai poti presta in acest domeniu!

Este jenant si nepermis cate confuzii se fac la noi in tara, si am oferit doar un singur exemplu legat de fiscalitatea unei intreprinderi, cate abuzuri, si va rog sa observati cate modificari se fac, cate schimbari, pentru ca in Romania este foarte simplu, pe fondul unor actiuni si comportamente lipsite de etica elementara - este suficient sa ai o nisa politica si un grup de interese pentru a scoate orice reglementare dorita, fara sa conteze interesul public, interesul general sau sa intereseze daca ceva merge bine.”

Detalii integrale de la acest eveniment puteti citi pe site-ul CECCAR Brasov

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CECCARabuzuricontabilifiscalitateintreprinderiprofesia contabila


Data aparitiei: 09 Noiembrie 2012

Votati articolul "CECCAR avertizeaza: opriti abuzurile asupra contabililor!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X