email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obligatii 2013: Declararea impozitului pe profit pentru anul 2012

declararea impozitului pe profitANAF25 februarie 2013formularul 101


In Monitorul Oficial nr. 887/27.12.2012 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.950/2012, prin care au fost aprobate modelul si continutul formularului 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" pe care il prezentam in documentarul de mai jos.

Depunerea declaratiei

Formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit", cod 14.13.01.04, se completeaza si se depune anual de catre platitorii de impozit pe profit la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre contribuabili.

Termenul de depunere al Declaratiei privind impozitul pe profit este 25 martie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul, respectiv 25 martie 2013.

Atentie! Contribuabilii care efectueaza declararea si plata impozitului pe profit trimestrial nu vor mai completa si depune formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" pentru trimestrul IV pana la data de 25 ianuarie 2013, definitivarea si plata impozilui pe profit anual efectuandu-se prin formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit".

Fac exceptie organizatiile nonprofit si contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si a plantelor tehnice, pomicultura si viticultura care au obligatia de a depune declaratia anuala de impozit pe profit pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator, respectiv 25 februarie 2013..

Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare, au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la data depunerii situatiilor financiare la organul fiscal competent.

Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la inchiderea perioadei impozabile.

Corectarea declaratiei

In situatia in care platitorul corecteaza declaratia depusa, declaratia rectificativa se intocmeste pe acelati model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.

Modul de depunere

Declaratia anuala de impozit pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta care poate fi descarcat de pe websiteul ANAF, la adresa www.anaf.ro, categoria Declaratii electronice/Decarcare declaratii.

Formularul se depune la organul fiscal competent, in format .pdf, cu fisier .xml atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, conform prevederilor legale.


Sursa: DGFP Valcea


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declararea impozitului pe profitANAF25 februarie 2013formularul 101


Data aparitiei: 09 Ianuarie 2013

Votati articolul "Obligatii 2013: Declararea impozitului pe profit pentru anul 2012":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X