email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In atentia entitatilor autorizate de CNVM: Depunerea situatiilor financiare anuale

Incheierea exercitiului financiarfondul de compensareCNVMvalori mobiliarereglementari contabile


Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 43/19.01.2013, a fost publicat Ordinul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) nr. 3/2013, pentru aprobarea Instructiunii nr. 1/2013 de modificare si completare a Instructiunii nr. 2/2007 privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale de catre entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, aprobata prin Ordinul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 30/2007.

Potrivit Instructiunii nr. 1/2013, entitatile autorizate de CNVM ce au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, vor intocmi situatiile financiare anuale pentru exercitiul financiar ales, in conformitate cu prevederile acestei instructiuni.

Remintim contribuabililor ca situatiile financiare anuale ale entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de CNVM se depun la sediul CNVM , astfel:

- pentru fondul de compensare a investitorilor si organismele de plasament colectiv, cu exceptia societatilor de investitii financiare, in termen de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar;

- pentru societatile de servicii de investitii financiare, societatile de administrare a investitiilor, societatile de investitii financiare, traderi, consultanti de investitii, operatori de piata, depozitarul central, case de compensare si contraparti centrale, in termen de maximum 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar.

Entitatile care de la constituire pana la incheierea exercitiului financiar nu au desfasurat activitate vor depune o declaratie pe propria raspundere in acest sens la CNVM , in termen de 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar.

Entitatile care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, intocmesc situatiile financiare anuale la data aleasa pentru intocmirea acestora, potrivit Ordinului viceprim-ministrului, ministrul Finantelor Publice, nr. 1.286/2012 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu Standardele internationale de raportare financiara, aplicabile societatilor comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata.

Sursa: DGFP Valcea




de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Incheierea exercitiului financiarfondul de compensareCNVMvalori mobiliarereglementari contabile


Data aparitiei: 22 Ianuarie 2013

Votati articolul "In atentia entitatilor autorizate de CNVM: Depunerea situatiilor financiare anuale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X