email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comunicat CECCAR: Sponsorizari 2 la suta enititati nonprofit

OPANAF nr.52/2012formularul 200impozitul anual pe salariientitatile nonprofitredirectionare impozit


Potrivit art. 57 alin. 4 din Codul fiscal, contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii, prin completarea si depunerea formularului 230 - "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ", reglementat prin OPANAF nr.52/2012 cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume, reprezentand pana la 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, castigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare, in cazul societatilor inchise, castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii, prin completarea si depunerea formularului 200 - "Declaratie privind veniturile realizate din Romania", reglementat prin OPANAF nr.52/2012 cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru veniturile aferente anului 2012, termenul de depunere al formularelor mentionate este data de 25 mai 2013, inclusiv.

Formularul 200 se poate depune si on-line, daca contribuabilul dispune de un certificat digital calificat, obtinut conform prevederilor legale, sau a imputernicit o persoana care detine acest certificat.

Formularele 200 si 230 se pot obtine de la sediul unitatilor fiscale sau descarcate de pe site-ul ANAF - pagina de asistenta contribuabili/toate formularele.

In legatura cu procedura completarii si depunerii formularelor pentru exercitarea optiunii de virare a 2% din impozitul anual datorat, precizam urmatoarele:

>> potrivit prevederilor art.17 coroborate cu cele ale art.18 din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilul este subiect al raportului juridic fiscal, care, isi poate indeplini obligatiile fiscale si printr-un imputernicit, desemnat potrivit legii.

>> conform prevederilor Instructiunilor de completare a formularelor, aprobate prin OMFP nr. 52/2012, cererile 230, se depun direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.

Sursa: CECCAR Bihor

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OPANAF nr.52/2012formularul 200impozitul anual pe salariientitatile nonprofitredirectionare impozit


Data aparitiei: 29 Ianuarie 2013

Votati articolul "Comunicat CECCAR: Sponsorizari 2 la suta enititati nonprofit":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X