email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doctor in contabilitate - Noua Hotarare privind accesul la stagiu si echivalarea vechimii

Doctor in contabilitateaccesul la stagiuhotararea nr. 5/2013titlul stiintific doctorechivalarea vechimiicontabil
Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea nr. 5 din 4 februarie 2013 pentru aprobarea Procedurilor privind echivalarea vechimii in domeniul financiar-contabil si a testului de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil, pentru accesul la stagiu in baza titlului stiintific de doctor obtinut in domeniul "contabilitate".


    Avand in vedere prevederile:
    - art. 6 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
    - art. 15 alin. (3) din Regulamentul de organizare si functionare a Camerei Auditorilor Financiari din Romania, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 433/2011,
    - avand in vedere Procesul-verbal nr. 985 din 4 februarie 2013 privind consultarea electronica a membrilor Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din Romania,

    Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din Romania hotaraste:

 ART. 1

    Se aproba Procedurile privind echivalarea vechimii in domeniul financiar-contabil si a testului de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil, pentru accesul la stagiu in baza titlului stiintific de doctor obtinut in domeniul "contabilitate", prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

ART. 2
    Departamentul de admitere, pregatire continua si stagiari din cadrul Camerei Auditorilor Financiari din Romania va duce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.
    
ART. 3
    Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    
ART. 4
    La data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei se abroga Hotararea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 53/2012 pentru aprobarea Procedurilor privind echivalarea testului de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil, pentru accesul la stagiu in baza titlului de doctor in domeniul contabilitatii, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 829 din 10 decembrie 2012.

            Presedintele Camerei Auditorilor Financiari din Romania,

                                  Horia Neamtu

    Bucuresti, 4 februarie 2013.
    Nr. 5.


    ANEXA
                                   PROCEDURI
                    privind echivalarea vechimii in domeniul
         financiar-contabil si a testului de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil, pentru accesul
                la stagiu in baza titlului stiintific de doctor
                      obtinut in domeniul "contabilitate"

    CAP. I
    Dispozitii generale


    ART. 1
    In cuprinsul si in intelesul prezentelor proceduri, urmatorii termeni se definesc astfel:

    a) Camera - Camera Auditorilor Financiari din Romania;
    b) test de acces la stagiu - test de verificare a cunostintelor in domeniul financiar-contabil, pentru accesul la stagiu;
    c) studii universitare de doctorat - ciclul superior de studii universitare a carui finalitate consta in dezvoltarea resursei umane competente in realizarea cercetarii stiintifice, capabile de insertie pe piata muncii inalt calificate. Ele constau in formarea prin cercetare pentru cercetare-dezvoltare si inovare si constituie o experienta profesionala de cercetare, finalizata, dupa sustinerea tezei de doctorat, prin acordarea titlului stiintific de doctor obtinut in domeniul contabilitatii;
    d) IOSUD - institutie organizatoare de studii universitare de doctorat - institutia care are dreptul de a organiza programe universitare de doctorat.

    ART. 2
    Camera, potrivit prevederilor legale si prezentei proceduri, poate acorda persoanelor care detin un titlu stiintific de doctor obtinut in domeniul "contabilitate", exceptii de la:


    - vechimea de 4 ani in domeniul financiar-contabil, conform art. 9 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 90/2008 privind auditul statutar al situatiilor financiare anuale si al situatiilor financiare anuale consolidate si supravegherea in interes public a profesiei contabile, aprobata cu modificari prin Legea nr. 278/2008, cu modificarile si completarile ulterioare;
    - testul de acces la stagiu, conform art. 9 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 90/2008, aprobata cu modificari prin Legea nr. 278/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.

    CAP. II
    Echivalarea vechimii de 4 ani in domeniul financiar-contabil persoanelor care detin titlul de doctor in domeniul "contabilitate"



    ART. 3
    (1) Persoanelor care detin titlul stiintific de doctor obtinut in domeniul "contabilitate" li se echivaleaza vechimea in specialitatea financiar-contabila in baza prevederilor Legii educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere ca pe toata durata activitatii studentul-doctorand beneficiaza de recunoasterea vechimii in munca, de la inscriere si pana la sustinerea publica a tezei de doctorat.
    (2) Echivalarea vechimii se realizeaza in baza actelor depuse la dosar, conform art. 4.

    CAP. III
    Echivalarea testului de acces la stagiu in activitatea de audit financiar

    ART. 4
    Persoanele care detin titlul stiintific de doctor obtinut in domeniul "contabilitate" si care solicita exceptarea de la testul de acces la stagiu in activitatea de audit financiar, ca urmare a detinerii titlului de doctor in domeniul "contabilitate", vor depune la sediul Camerei un dosar care va cuprinde urmatoarele documente:
    a) cerere de exceptare de la testul de acces la stagiu;
    b) copie de pe actul de identitate;
    c) copie legalizata a diplomei de doctor, acreditata IOSUD, de catre Ministerul Educatiei Nationale, sau adeverinta in original, in cazul in care diploma nu a fost eliberata;
    d) certificat de cazier judiciar in perioada de valabilitate;
    e) dovada achitarii taxei pentru echivalarea testului de acces la stagiu, stabilita prin norme ale Camerei.

    ART. 5
    Dosarul va fi analizat de catre Departamentul de admitere, pregatire continua si stagiari, iar acesta va inainta o propunere de aprobare sau respingere catre Biroul permanent al Camerei, care va emite decizia finala. Rezultatul va fi publicat pe site-ul Camerei, in termen de maximum 30 de zile lucratoare de la data depunerii dosarului, de catre Departamentul de admitere, pregatire continua si stagiari. Termenul de contestatie referitor la respingerea cererii este de maximum 10 zile de la comunicare, cu termen de solutionare de 30 de zile lucratoare de la momentul depunerii contestatiei.
 
   ART. 6
   In cazul respingerii solicitarii de exceptare, Camera va restitui solicitantului 75% din taxa de echivalare a testului de acces la stagiu.



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Doctor in contabilitateaccesul la stagiuhotararea nr. 5/2013titlul stiintific doctorechivalarea vechimiicontabil


Data aparitiei: 19 Februarie 2013

Votati articolul "Doctor in contabilitate - Noua Hotarare privind accesul la stagiu si echivalarea vechimii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X