email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Societate aflata in procedura de insolventa | Depunere bilant la termen

insolventabilant 2012OMFP 3055/2009situatia financiara anuala


Vom stabili mai jos in ce masura era obligata o societate care a depus cererea de insolventa in octombrie 2012 sa depuna bilantul la  31.12.2012, stabilind astfel in ce conditii poate fi acesta depus in prezent.

Solutia consultantului:

Societatea, pentru care s-a deschis procedura de insolventa, trebuie sa intocmeasca situatia financiara anuala pentru intreg anul 2012, urmand sa prezinte aceasta situatie in notele explicative, pentru respectarea principiului continuitatii potrivit prevederilor pct. 38 din Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 3055/2009 .

Potrivit prevederilor art. 1 din OMFP 40/2013 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, potrivit prevederilor art. 28 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele prevazute la art. 1 alin. (1)-(4) din lege au obligatia sa intocmeasca situatii financiare anuale, inclusiv in situatia fuziunii, divizarii sau lichidarii acestora, in conditiile legii.

Potrivit art. 27 alin. (1) din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, exercitiul financiar reprezinta perioada pentru care trebuie intocmite situatiile financiare anuale si, de regula, coincide cu anul calendaristic.

La pct   1.7 din ordinul mai sus mentionat se preveda ca , entitatile prevazute la art. 1 alin. (1) - (3) din Legea nr. 82/1991 , republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de forma de organizare, forma de proprietate si de reglementarile contabile aplicabile si al caror exercitiu financiar coincide cu anul calendaristic au obligatia sa depuna situatii financiare anuale pentru exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, potrivit prevederilor legale in vigoare, in termen de  150 de zile de la incheierea exercitiului financiar;

In situatia in care judecatorul sindic decide intrarea in faliment  ceea ce atrage dizolvarea societatii si lichidarea patrimoniului acesteia, se vor intocmi raportari contabile conform  art. 8 alin (1) din acelasi ordin, potrivit caruia, dupa cum este mentionat la art. 36 alin. (3) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioada lichidarii, persoanele juridice aflate in lichidare depun, in termen de 90 de zile de la incheierea fiecarui an calendaristic, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice o raportare contabila anuala, in formatul prevazut in anexa nr. 2.

In concluzie, daca societatea nu a intrat in procedura de  lichidare, se va intocmi situatie financiara anuala.


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
insolventabilant 2012OMFP 3055/2009situatia financiara anuala


Data aparitiei: 27 Februarie 2013

Votati articolul "Societate aflata in procedura de insolventa | Depunere bilant la termen":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X