email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ContaUtil: Anularea din oficiu a inregistrarii TVA. Conditii!

TVAanularea din oficiuinregistrarea TVAcazierul fiscalOG nr. 8/2013


Anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA a persoanelor impozabile isi reflecta efectele in contabilitate si poate duce la neconcordante care obliga la depunerea unor rectificative.

Pentru a reduce numarul situatiilor de acest fel, ne propunem sa prezentam contribuabililor conditiile in care este anulata, din oficiu, inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile, asa cum sunt prevazute in Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

In temeiul art. 153 alin. (9) lit. c) sau art. 1531 alin. (11) din Codul Fiscal, organele fiscale anuleaza, din oficiu, inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile, in cazul in care asociatii/administratorii persoanei impozabile sau persoana impozabila insasi au inscrise in cazierul fiscal una din urmatoarele fapte:

a) infractiuni de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal;

b) atragerea raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent, stabilita prin decizie a organului fiscal competent ramasa definitiva in sistemul cailor administrative de atac sau prin hotarare judecatoreasca, dupa caz.

In aceste cazuri, anularea inregistrarii in scopuri de TVA este valabila de la data comunicarii Deciziei privind anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA. Cu aceeasi data se anuleaza si certificatul de inregistrare in scopuri de TVA.

Precizam ca incepand cu data anularii inregistrarii in scopuri de TVA se anuleaza si inregistrarile efectuate in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare si Registrul operatorilor intracomunitari, in masura in care persoanele sunt inscrise in aceste registre.

De asemenea, reamintim ca, incepand cu 1 februarie 2013 (data intrarii in vigoare a Ordonantei Guvernului nr. 8/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale), a fost introdusa obligatia persoanelor impozabile inscrise in Registrul operatorilor intracomunitari de a depune la organul fiscal competent cazierul judiciar al noilor administratori, precum si al noilor asociati care detin minimum 5% din capitalul social al societatii (cu exceptia societatilor pe actiuni), in termen de 30 de zile de la data modificarii listei administratorilor/asociatilor.

Persoanele impozabile care nu respecta aceasta obligatie sunt radiate, din oficiu, de organul fiscal competent, din Registrul operatorilor intracomunitari.

Sursa: DGFP Valcea



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
TVAanularea din oficiuinregistrarea TVAcazierul fiscalOG nr. 8/2013


Data aparitiei: 18 Martie 2013

Votati articolul "ContaUtil: Anularea din oficiu a inregistrarii TVA. Conditii!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X