email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce declaratie privind TVA vrea MFP sa schimbe

TVAmodificare declaratie TVAnedeductibilitatecerere de rambursareANAF


Va prezentam mai jos cele mai noi propuneri de modificare a declaratiei privind nedeductibilitatea TVA aferenta cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare.

Redam astfel continutul proiectului de ordin pentru completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr.33/2012 pentru aprobarea Procedurii de certificare a declaratiei privind nedeductibilitatea TVA aferenta cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare, precum si a modelului si conþinutului formularului "Certificat privind nedeductibilitatea TVA aferenta cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare".


MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

O R D I N NR.
pentru completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr.33/2012 pentru aprobarea Procedurii de certificare a declaratiei privind nedeductibilitatea TVA aferenta cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare, precum si a modelului si continutului formularului "Certificat privind  nedeductibilitatea TVA aferenta cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare"


in temeiul art.10 alin.(4) din Hotararea Guvernului nr.34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulerioare, in temeiul articolului unic din Hotararea Guvernului nr.831/2012 privind completarea art.II din Hotararea Guvernului nr.1.135/2011 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale, viceprim-ministrul, ministrul finantelor publice emite urmatorul:

O R D I N
Art. I - Ordinul ministrului finantelor publice nr.33/2012 pentru aprobarea Procedurii de certificare a declaratiei privind nedeductibilitatea TVA aferenta cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare, precum si a modelului si continutului formularului "Certificat privind nedeductibilitatea TVA aferenta cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare", publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 33 din 16 ianuarie 2012 se completeaza, dupa cum urmeaza:

1. La articolul 7, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins:

"(2) Prin exceptie de la prevederile alin.(1), in cazul proiectelor de grant/strategice finantate prin Programul operational sectorial Dezvoltarea resurselor umane, ordinul se aplica proiectelor aflate in derulare la data de 10 august 2012, precum si pentru cele depuse dupa aceasta data."

2. La Procedura de certificare a declaratiei privind nedeductibilitatea TVA aferenta cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare, aprobata prin Anexa nr.1 la ordin, dupa punctul 4, se introduce un nou punct, punctul 4.1., cu urmatorul cuprins:

" 4.1. Prin exceptie de la prevederile pct.4, in cazul proiectelor de grant/strategice finantate prin Programul operational sectorial Dezvoltarea resurselor umane, prezenta procedura se aplica proiectelor aflate in derulare la data de 10 august 2012, precum si pentru cele depuse dupa aceasta data."

Art.II - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art.III – Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala coordonare inspectie fiscala, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, precum si autoritatile de management ale programelor operationale finantate din instrumente structurale, in cadrul obiectivului convergenta vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Emis la Bucuresti, la
VICEPRIM-MINISTRU,
MINISTRUL FINANTELOR PUBLICE,
DANIEL CHITOIU




de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
TVAmodificare declaratie TVAnedeductibilitatecerere de rambursareANAF


Data aparitiei: 09 Aprilie 2013

Votati articolul "Ce declaratie privind TVA vrea MFP sa schimbe":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X