email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF a publicat un nou ordin privind vectorul fiscal si TVA

Formulare Impozitevectorul fiscalOrdinul 606/2013ANAFOG nr. 92/2003


Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 606/2013 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 700/2012 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 351 din 13 iunie 2013.

Redam mai jos continutul Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.606/2013.

In temeiul art.12 alin.(3) din Hotararea Guvernului nr.109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art.153 si 1531 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, al art.7, art.78 alin.(3) si art.228 alin.(2) si (21) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul:

ORDIN
Art.I - Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.700/2012 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.356 din 25 mai 2012, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Art.2 lit.d) se abroga.

2. Literele d) si e) ale articolului 5 din ordin se modifica si vor avea urmatorul cuprins:


"d) din prima zi a lunii urmatoare celei in care a intervenit termenul de depunere al celui de-al
saselea decont de taxa, in situatia in care persoana impozabila care are perioada fiscala luna calendaristica nu a depus niciun decont de taxa pentru 6 luni consecutive si, respectiv, din prima zi a lunii urmatoare celei in care a intervenit termenul de depunere al celui de-al doilea decont de taxa, in situatia in care persoana impozabila care are perioada fiscala trimestrul calendaristic, nu a depus niciun decont de taxa pentru doua trimestre calendaristice consecutive;

e) din prima zi a lunii urmatoare celei in care a intervenit termenul de depunere al celui de-al
saselea decont de taxa, in situatia persoanelor care au perioada fiscala luna calendaristica si, respectiv, din prima zi a lunii urmatoare celei in care a intervenit termenul de depunere al celui de-al doilea decont de taxa, in situatia persoanelor impozabile care au perioada fiscala trimestrul calendaristic, daca, in deconturile de taxa depuse pentru 6 luni consecutive, respectiv pentru doua trimestre calendaristice nu au fost evidentiate achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii, realizate in cursul acestor perioade de raportare.

La Anexa 1, capitolul I "Dispozitii generale", literele e), f) si g) de la punctul 6 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

"e) pentru anularea, potrivit art.153 alin.(9) lit.c) din Codul fiscal, a inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, in cazul in care asociatii/administratorii persoanei impozabile sau persoana impozabila insasi au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute la art.2 alin.(2) lit.a) din Ordonanta Guvernului nr.75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

f) pentru anularea, potrivit art.153 alin.(9) lit.d) din Codul fiscal, a inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este luna si care nu au depus niciun decont de taxa pentru 6 luni consecutive, precum si a persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au depus niciun decont de taxa pentru 2 trimestre calendaristice consecutive;

g) pentru anularea, potrivit art. 153 alin. (9) lit. e) din Codul fiscal, a inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, daca in deconturile de taxa depuse pentru 6 luni consecutive, in cazul persoanelor care au ca perioada fiscala luna calendaristica sau pentru doua trimestre calendaristice consecutive, in cazul persoanelor impozabile care au ca perioada fiscala trimestrul calendaristic, nu au fost evidentiate achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii realizate in cursul acestor perioade de raportare;"

4. La Anexa 1, capitolul I "Dispozitii generale", punctele 7 si 8 se modifica si vor avea urmatorul
cuprins:

"7. Dupa inregistrarea, din oficiu, in scopuri de TVA, in situatiile prevazute la pct.6 lit.a) - b), compartimentul de specialitate procedeaza la inscrierea persoanei impozabile in Registrul persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul fiscal si in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, conform art. 1563 alin.(13) din Codul fiscal.

8. Dupa anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA in situatiile prevazute la pct. 6 lit. c) - g) si i), compartimentul de specialitate procedeaza la inscrierea persoanei impozabile in Registrul persoanelor impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul fiscal, a fost anulata si aplica, potrivit reglementarilor legale in vigoare, procedura de radiere, din oficiu, din Registrul operatorilor intracomunitari si/sau din Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, in cazul persoanelor impozabile care figureaza in aceste registre la data anularii inregistrarii in scopuri de TVA."

5. La Anexa 1, capitolul III "Anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA", sectiunea a 3-a,
pct.1 si 5 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

"1. Organele fiscale anuleaza, din oficiu, in temeiul dispozitiilor art.153 alin.(9) lit c) din Codul fiscal, inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile, in cazul in care  asociatii/administratorii  persoanei impozabile sau persoana impozabila insasi au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute la art.2 alin.(2) lit.a) din Ordonanta Guvernului nr.75/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare."

"5. Pentru persoanele impozabile care indeplinesc conditia de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA, datorita faptului ca asociatii/administratorii au fapte inscrise in cazierul fiscal, compartimentul de specialitate verifica, in Registrul comertului electronic (RECOM), daca asociatii/ administratorii detin aceasta calitate la data aplicarii procedurii. Documentele prevazute la pct.4 se intocmesc dupa verificarea mentinerii conditiilor de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA. Documentele se verifica si se avizeaza de seful compartimentului de specialitate si de conducatorul adjunct al unitatii fiscale si se inainteaza, spre aprobare, conducatorului unitatii fiscale."

6. La Anexa 1, capitolul III "Anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA", sectiunile 4 si 5 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

"SECTIUNEA a 4-a


Anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA a persoanelor impozabile care nu au depus niciun decont de taxa pentru 6 luni consecutive sau pentru 2 trimestre calendaristice consecutive

1. Organele fiscale anuleaza, din oficiu, in temeiul art.153 alin.(9) lit.d) din Codul fiscal,  inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a persoanelor impozabile, altele decat cele declarate inactive sau aflate in inactivitate temporara inscrisa la registrul comertului, daca nu au depus niciun decont de taxa prevazut la art.1562 din Codul fiscal pentru 6 luni consecutive, in cazul persoanelor care au perioada fiscala luna calendaristica, si pentru doua trimestre calendaristice consecutive, in cazul persoanelor impozabile care au perioada fiscala trimestrul calendaristic.

2. Identificarea persoanelor impozabile care indeplinesc conditia de scoatere din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA se face in fiecare luna calendaristica, pana la sfarsitul lunii, dupa expirarea termenului de depunere al celui de-al saselea decont de taxa, in cazul persoanelor care au perioada fiscala luna calendaristica sau al celui de-al doilea decont de taxa, in situatia persoanelor impozabile care au perioada fiscala trimestrul calendaristic, dupa caz.

3. Pentru identificarea persoanelor impozabile care indeplinesc conditia de scoatere din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA, compartimentul de specialitate selecteaza din aplicatia informatica persoanele inregistrate in scopuri de TVA care, pentru 6 luni consecutive sau doua trimestre calendaristice consecutive nu au depus niciun decont - formular (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata" si intocmeste urmatoarele documente:

a) referatul, intocmit potrivit modelului prevazut in anexa, prin care propune, pentru toti contribuabilii selectati, anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA si anularea  certificatelor de inregistrare in scopuri de TVA, b) proiectele deciziilor privind anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA, potrivit modelului prevazut in anexa nr.4 la ordin, avand bifata casuta corespunzatoare, pentru fiecare contribuabil selectat.

4. Documentele prevazute la pct.3 se verifica si se avizeaza de seful compartimentului de specialitate si de conducatorul adjunct al unitatii fiscale si se inainteaza, spre aprobare, conducatorului unitatii fiscale.

5. Data anularii, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA este prima zi a lunii urmatoare celei in
care a intervenit termenul de depunere al celui de-al saselea decont de taxa, in situatia in care persoana impozabila care are perioada fiscala luna calendaristica nu a depus niciun decont de taxa pentru 6 luni consecutive.

6. Data anularii, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA este prima zi a lunii urmatoare celei in
care a intervenit termenul de depunere al celui de-al doilea decont de taxa, in situatia in care persoana impozabila care are perioada fiscala trimestrul calendaristic nu a depus niciun decont de taxa pentru doua trimestre calendaristice consecutive.

7. Cu data prevazuta la pct.5 sau 6, dupa caz, se anuleaza si certificatul de inregistrare in scopuri de
TVA.

8. Dispozitiile pct.5 si 6 din sectiunea 1 se aplica in mod corespunzator.

SECTIUNEA a 5-a

Anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, daca in deconturile
de TVA depuse pentru 6 luni consecutive, respectiv pentru doua trimestre calendaristice consecutive nu au fost evidentiate operatiuni, realizate in cursul perioadelor de raportare

1. Organele fiscale anuleaza, din oficiu, in temeiul art.153 alin.(9) lit.e) din Codul fiscal, inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, daca in deconturile de taxa depuse pentru 6 luni consecutive, in cazul persoanelor care au perioada fiscala luna calendaristica, si pentru doua trimestre calendaristice consecutive, in cazul persoanelor impozabile care au perioada fiscala trimestrul calendaristic, nu au fost  videntiate achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii, realizate in cursul acestor perioade de raportare.

2. Identificarea persoanelor impozabile care indeplinesc conditia de scoatere din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA se face in fiecare luna calendaristica, pana la sfarsitul lunii, dupa expirarea termenului de depunere al celui de-al saselea decont de taxa, in cazul persoanelor care au perioada fiscala luna  calendaristica sau al celui de-al doilea decont de taxa, in situatia persoanelor impozabile care au perioada fiscala trimestrul calendaristic, dupa caz.

3. Pentru identificarea persoanelor impozabile care indeplinesc conditia de scoatere din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA, compartimentul de specialitate selecteaza din aplicatia informatica persoanele inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza luna sau trimestrul ca perioade fiscale pentru TVA si care, in deconturile de TVA aferente celor 6 luni consecutive sau celor doua trimestre calendaristice consecutive, dupa caz, nu au evidentiat nicio achizitie de bunuri/servicii si nicio livrare de bunuri/prestare de servicii.

4. Compartimentul de specialitate intocmeste urmatoarele documente:

a) referatul, intocmit potrivit modelului prevazut in anexa, prin care propune, pentru toti contribuabilii selectati, anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA si anularea certificatelor de inregistrare in scopuri de TVA,

b) proiectele deciziilor privind anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA, potrivit modelului prevazut in anexa nr.4 la ordin, avand bifata casuta corespunzatoare, pentru fiecare contribuabil selectat.

5. Documentele prevazute la pct.4 se verifica si se avizeaza de seful compartimentului de specialitate si de conducatorul adjunct al unitatii fiscale si se inainteaza, spre aprobare, conducatorului unitatii fiscale.

6. Data anularii, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA este prima zi a lunii urmatoare celei in care a intervenit termenul de depunere al celui de-al saselea decont de taxa in situatia persoanelor care au perioada fiscala luna calendaristica, daca nu au fost evidentiate achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii, realizate in cursul acestor perioade de raportare.

7. Data anularii, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA este prima zi a lunii urmatoare celei in care a intervenit termenul de depunere al celui de-al doilea decont de taxa in situatia persoanelor impozabile care au perioada fiscala trimestrul calendaristic, daca nu au fost evidentiate achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii, realizate in cursul acestor perioade de raportare.

8. Cu data prevazuta la pct.6 sau 7, dupa caz, se anuleaza si certificatul de inregistrare in scopuri de
TVA.

9. Dispozitiile pct. 5 si 6 din sectiunea 1 se aplica in mod corespunzator."

7. La Anexa nr.1, capitolul IV "indreptarea erorilor materiale privind inregistrarea, din oficiu, in scopuri de TVA sau anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA" se abroga.

8. Anexa nr.3 se modifica si se inlocuieste cu Anexa nr.1, care face parte integranta din prezentul ordin.

9. Anexa nr.4 se modifica si se inlocuieste cu Anexa nr.2, care face parte integranta din prezentul
ordin.

10. Anexa nr.5 se abroga.

11. La anexa nr.6 "Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de arhivare a formularelor", pct.4 se abroga.

Art.II - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art.III - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei si Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor lua masuri pentru ducerea la
indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Emis la Bucuresti, in data de 29.05.2013
P R E s E D I N T E,
GELU STEFAN DIACONU


DECIZIE PRIVIND INREGISTRAREA, DIN OFICIU, IN SCOPURI DE TVA

potrivit prevederilor art.153 alin.(8) si alin.(91) lit.a)/art.1531 alin.(4) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare

Catre: Denumire/Nume, prenume..........................................................................................
Domiciliu fiscal:
Localitate ................................. str. ............................... nr. ............. bl. ........
ap. …………….. etaj ...............judet/sector....................................................
Cod de identificare fiscala...........................................................................................
in baza prevederilor art.153 alin.(8) si alin.(91) lit.a)/art.1531 alin.(4) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a normelor metodologice de aplicare a acestora,

aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, a Notificarii privind inregistrarea in scopuri de TVA, din oficiu nr. …....... din ….......... si a Referatului de analiza privind inregistrarea in scopuri de TVA, din oficiu nr..........din............../a Deciziei de impunere privind obligatiile fiscale suplimentare si/sau a Raportului de inspectie fiscala nr..........din.............., a Deciziei de reactivare nr.
.......din............. emisa de.................sau a inscrierii in Registrul comertului a mentiunii privind incetarea
situatiei de inactivitate temporara din data de..............va comunicam urmatoarele:

 Potrivit informatiilor si documentelor existente la organul fiscal aveati obligatia:

- sa va inregistrati in scopuri de TVA potrivit dispozitiilor art.153 din Codul fiscal si ale normelor metodologice de aplicare a acestuia
SAU
- sa va inregistrati in scopuri de TVA pentru achizitii intracomunitare sau pentru servicii, potrivit dispozitiilor art.1531 din Codul fiscal.

Intrucat nu ati solicitat inregistrarea pana in prezent, s-a procedat la inregistrarea in scopuri de TVA, din oficiu, incepand cu data de……………………1).

- Avand in vedere reactivarea prin decizia organului fiscal/ inscrierea in Registrul comertului a
mentiunii privind incetarea situatiei de inactivitate temporara, s-a procedat la inregistrarea in scopuri de TVA, din oficiu, incepand cu data de………………2)

Ca urmare, veti proceda la aplicarea prevederilor legale, prevazute de Titlul VI ˝Taxa pe valoarea adaugata˝ din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Motivatia inregistrarii in scopuri de TVA, din  oficiu:..............................................................................
..................................................................................................................................................................
De asemenea, va instiintam ca persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in cursul anului
calendaristic, prevazute la art. 1342 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal, sunt inregistrate din oficiu de catre organele fiscale competente in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, de la data inregistrarii acestora in scopuri de TVA, potrivit art. 1563 alin.(13) din Codul fiscal.
Impotriva prezentei decizii se poate formula contestatie la organul fiscal emitent, in conformitate cu dispozitiile art.209 alin.(2) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 30 de zile de la data comunicarii, potrivit art.207 alin.(1) din acelasi act normativ.

Conducatorul unitatii fiscale,
Numele si prenumele .............................
Semnatura si stampila unitatii ...............

1) Se inscrie data comunicarii prezentei decizii, potrivit pct.66 alin. (1) lit. d) din Normele metodologice de aplicare a Titlului VI din Codul Fiscal 2) Se inscrie data reactivarii contribuabilului prin decizie de reactivare emisa de organul fiscal, potrivit Codului de procedura fiscala, sau data primirii de catre organul fiscal a informatiilor privind inregistrarea in registrul comertului a mentiunii privind reluarea activitatii, potrivit art.153 alin.(91) lit.a) din Codul Fiscal, dupa caz.

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Agentia Nationala de Administrare Fiscala
Adresa:
Tel :
Fax :
e-mail :
Numar de
inregistrare ca
operator de date cu
caracter personal …
Anexa nr.1
(Anexa nr. 3 la OPANAF nr.700/2012)
Cod M.F.P.14.13.02.60/a.i. www.anaf.ro

Unitatea fiscala..........................................................
......................................................................................
Nr. /
DECIZIE PRIVIND ANULAREA, DIN OFICIU, A INREGISTRARII
IN SCOPURI DE TVA


potrivit prevederilor art.153 alin.(9)/art.1531 alin.(9) sau alin.(11) din Codul fiscal

Catre: Denumire/Nume prenume...........................................................................................
Domiciliu fiscal:
Localitate ................................. str. ............................... nr. ............. bl. ........
ap. …….. etaj ............... judet/sector …………..............................................
Cod de identificare fiscala...........................................................................................
in baza prevederilor art.153 alin.(9)/art.1531 alin.(9) sau alin.(11) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si a Referatului de analiza privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, din oficiu  nr...........din................, va comunicam ca:
- inregistrarea in scopuri de TVA conform art.153/art.1531 din Codul fiscal a fost anulata, ca urmare a declararii starii de inactivitate fiscala;
- inregistrarea in scopuri de TVA conform art.153/art.1531 din Codul fiscal a fost anulata, ca urmare a inscrierii in registrul comertului a starii de inactivitate temporara;
- inregistrarea in scopuri de TVA conform art.153 din Codul fiscal a fost anulata, potrivit art.153 alin.(9) lit.c) din Codul fiscal, intrucat persoana impozabila/asociatii/administratorii are/au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau atragerea raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent;
- inregistrarea in scopuri de TVA conform art.153 din Codul fiscal a fost anulata, potrivit art.153 alin.(9) lit.d) din Codul fiscal, intrucat nu ati depus niciun decont de taxa pe valoarea adaugata pentru 6 luni consecutive sau pentru doua trimestre calendaristice consecutive, dupa caz, in functie de perioada fiscala utilizata;
- inregistrarea in scopuri de TVA conform art.153 din Codul fiscal a fost anulata, potrivit art. 153 alin.(9) lit.e) din Codul fiscal, intrucat in deconturile de TVA depuse pentru 6 luni consecutive sau pentru doua trimestre calendaristice consecutive, in functie de perioada fiscala utilizata, nu au fost evidentiate operatiuni, realizate in cursul acestor perioade de raportare;
- inregistrarea in scopuri de TVA conform art.1531 din Codul fiscal a fost anulata, ca urmare a inregistrarii in scopuri de TVA conform art.153 din acelasi Cod fiscal;
- inregistrarea in scopuri de TVA conform art.153/art.1531 din Codul fiscal a fost anulata, intrucat nu erati persoana obligata sa solicite inregistrarea sau nu aveati dreptul sa solicitati inregistrarea in scopuri de TVA.

Motivatia anularii inregistrarii in scopuri de TVA, din oficiu: .........................................
.................................................................................................................................................................
Va instiintam, totodata, ca la data anularii inregistrarii in scopuri de TVA se anuleaza si Certificatul de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata seria ................ nr. ........................

De asemenea, va instiintam ca la data anularii inregistrarii in scopuri de TVA se radiaza si inscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari si/sau in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, daca erati inscris in aceste registre.

Impotriva prezentei decizii se poate formula contestatie la organul fiscal emitent, in conformitate cu dispozitiile art.209 alin.(2) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 30 de zile de la data comunicarii, potrivit art.207 alin.(1) din acelasi act normativ.

Conducatorul unitatii fiscale,
Numele si prenumele ............................
Semnatura si stampila unitatii ...............
Agentia Nationala de
Administrare Fiscala
adresa
Tel :
Fax :
e-mail :
MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Numar de inregistrare ca operator de date cu caracter personal …
Anexa nr.2
(Anexa nr.4 la OPANAF 700/2012


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Formulare Impozitevectorul fiscalOrdinul 606/2013ANAFOG nr. 92/2003


Data aparitiei: 17 Iunie 2013

Votati articolul "ANAF a publicat un nou ordin privind vectorul fiscal si TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X