email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost publicata OUG 59 din 2013 privind combaterea coruptiei

Taxe si Impozitecombaterea coruptieiOUG 59/2013anticoruptiecercetare penala


Va informam ca in Monitorul Oficial nr. 355 din 14 iunie 2013 a fost publicata OUG 59/2013 privind stabilirea unor masuri pentru eficientizarea activitatilor de prevenire si combatere a coruptiei.

Tinand seama de prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 120/2005 privind operationalizarea Directiei generale anticoruptie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aprobata cu modificari prin Legea nr. 383/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobata cu modificari prin Legea nr. 15/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, in baza carora in cadrul Ministerului Afacerilor Interne prevenirea si combaterea coruptiei in randul personalului propriu sunt desfasurate de o structura specializata, Directia generala anticoruptie,

avand in vedere ca adoptarea unor masuri suplimentare de prevenire si combatere a coruptiei reprezinta unul din domeniile cu privire la care Comisia Europeana realizeaza o monitorizare stricta si tinand cont de necesitatea intensificarii luptei impotriva acestui fenomen, in contextul elaborarii raportului din cadrul Mecanismului de Cooperare si de Verificare de la finele acestui an,se impune adoptarea, in regim de urgenta, a prezentului act normativ, prin care se acorda lucratorilor specializati ai Directiei generale anticoruptie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne competenta de a efectua, in conditiile prevazute de lege, activitati de prevenire si descoperire, precum si acte de cercetare penala dispuse de procurorul competent pentru infractiunile prevazute de Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare.in considerarea faptului ca toate aceste elemente vizeaza interesul public si constituie situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata,in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Articolul I Alineatul (4) al articolului 10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 309 din 9 mai 2007, aprobata cu modificari prin Legea nr. 15/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(4) Directia generala anticoruptie este structura a Ministerului Afacerilor Interne, cu personalitate juridica, specializata in prevenirea si combaterea coruptiei. Articolul II Articolul 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2005 privind operationalizarea Directiei generale anticoruptie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 809 din 6 septembrie 2005, aprobata cu modificari prin Legea nr. 383/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Articolul 1(1) Lucratorii politiei judiciare din cadrul Directiei generale anticoruptie a Ministerului Afacerilor Interne efectueaza, in conditiile legii, activitati de prevenire si descoperire a faptelor de coruptie, precum si acte de cercetare penala dispuse de procurorul competent privind urmatoarele categorii de infractiuni:

a)infractiunile prevazute de art. 254-257 din Codul penal;

b)infractiunile prevazute de Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare.


(2) Dispozitiile legale privind competentele speciale ale altor organe de politie judiciara raman aplicabile.

Articolul III

Articolul 4 din Legea nr. 364/2004 privind organizarea si functionarea politiei judiciare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 869 din 13 septembrie 2004, cu modificarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Articolul 4

Organele de cercetare ale politiei judiciare sunt organizate si functioneaza in structura aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, in structura Directiei generale anticoruptie, a Inspectoratului General al Politiei Romane, a Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si a unitatilor teritoriale ale acestora.

PRIM-MINISTRU VICTOR-VIOREL PONTA
Contrasemneaza:
Ministrul afacerilor interne,
Radu Stroe


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impozitecombaterea coruptieiOUG 59/2013anticoruptiecercetare penala


Data aparitiei: 21 Iunie 2013

Votati articolul "A fost publicata OUG 59 din 2013 privind combaterea coruptiei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X