email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Birouri de promovare comerciala si economica in lume, deschise de Romania

Taxe si Impozitepromovare comercialaministerul economieicontract comercialinvestitori


Asa cum a declarat saptamana aceasta ministrul Economiei, Varujan Vosganian, Romania va deschide opt birouri de promovare comerciala si economica, in Rusia, la Sankt Petersburg, Irak, Qatar, la Doha, Vietnam, la Hanoi, Indonezia, la Jakarta, Senegal, la Dakar, Kenya, la Nairobi si Hong Kong.

Potrivit ministrului, vor fi inchise temporar birourile de promovare economica din Dublin, Copenhaga, Lisabona, Tripoli si Damasc, iar unul dintre cei trei consilieri economici ai Romaniei de la Beijing va fi trimis in Hong Kong. Varujan Vosganian a precizat ca tara noastra are, in prezent, 83 de reprezentanti comerciali in strainatate, iar zone intregi cu piete traditionale pentru exporturile Romaniei nu sunt acoperite.

Secretarul de stat Manuel Donescu a afirmat ca Ministerul Economiei are in vedere, pe termen scurt, in urma consultarii cu mediul de afaceri, relocarea unor birouri de promovare, pentru a sustine companiile romanesti de a intra pe anumite piete emergente. El a mentionat ca in 2010 numarul birourilor comerciale ale Romaniei a fost redus de la 130 la 80 si a apreciat ca aceasta masura a fost una nesabuita intr-o perioada de criza economica.

Ministrul Varujan Vosganian a prezentat o situatie, potrivit careia exporturile Romaniei au reprezentat unul dintre pilonii cresterii economice in 2013 si, alaturi de industrie si agricultura, ar putea genera o crestere economica de 2,2-2,5%. In primele cinci luni din 2013, deficitul comercial al Romaniei a fost de 2,2 miliarde euro, cu 1,5 miliarde euro mai mic decat in perioada similara din 2012.

Exporturile au crescut la 19,7 miliarde euro, iar importurile au coborat la 21,9 miliarde euro. In UE, exporturile Romaniei au crescut cu 4,7%, iar in zona extracomunitara au avansat cu 8,2%. Exporturile au urcat cu 36% catre Marea Britanie, cu 33% in relatia cu Federatia Rusa, 25% - Brazilia, 17% - China, 19% - Canada. Ministrul a subliniat, totodata, ca aproape 80% din exporturile Romaniei sunt produse manufacturate - 43% masini si echipamente de transport, 33,8% - alte produse manufacturate, 6,3% - produse chimice si conexe.

Pe de alta parte, Varujan Vosganian a precizat ca noul termen pentru depunerea ofertelor de catre investitori in cazul companiei Cuprumin este 1 septembrie, iar intreaga procedura ar putea fi incheiata pana la finalul lunii octombrie. El a sustinut ca vineri, 19 iulie, la expirarea termenului initial, o singura companie - Trafigura - a depus oferta pentru Cuprumin, dar documentatia a fost incompleta, potrivit raportului expertilor. Alte doua firme, printre care si Glencore, au solicitat prelungirea termenului. Conform ministrului, tinand cont de importanta companiei Cuprumin, care exploateaza rezervele majoritare de cupru ale Romaniei, criteriile de calificare pentru investitori sunt destul de severe - scrisoare de garantie bancara de 1,2 milioane euro, scrisoare de bonitate pentru 40 milioane euro si conditii de pret minim de 6.900 dolari/tona de cupru. Vosganian a adaugat ca, dupa ce a discutat cu primul-ministru Victor Ponta, a fost decis un nou termen pentru depunerea ofertelor.

Strategia Ministerului Economiei pentru compania Cuprumin vizeaza atragerea de investitori sub forma unui contract comercial cu plata in avans a cantitatii de concentrat de cupru rezultata in urma exploatarii. Compania are nevoie de investitii masive de mediu si retehnologizare.

Sursa: Ministerul Economiei


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impozitepromovare comercialaministerul economieicontract comercialinvestitori


Data aparitiei: 26 Iulie 2013

Votati articolul "Birouri de promovare comerciala si economica in lume, deschise de Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Fisa Postului pentru Contabil Sef [Model]

    • Fisa de post a contabilului sef defineste responsabilitatile si asteptarile asociate acestui rol important. Aceasta pozitie necesita nu doar cunostinte solide in domeniul contabilitatii, ci si abilitati de leadership si capacitatea de a se adapta cu succes intr-un mediu financiar in continua schimbare. In plus, contabilul sef este adesea implicat in procesul decizional al organizatiei, oferind analize si interpretari financiare care sustin obiectivele generale ale afacerii....» citeste mai departe aici

  • Casele de marcat devin obligatorii si la automatele comerciale: Fiscul va incepe sa dea amenzi de la 1 octombrie

    • Operatorii economici care desfasoara livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale si care nu au instalate case de marcat vor fi sanctionati cu o amenda intre 8.000 si 10.000 de lei. Sanctiunea se aplica incepand cu 1 octombrie 2024. In plus, ANAF va confisca sumele nejustificate si va suspenda activitatea operatorului economic la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor. Prin interm...» citeste mai departe aici

  • Majorare de capital social: studiu de caz privind monografia contabila

    • Potrivit art 210 din Legea 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (1) Capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii din nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (2) ...» citeste mai departe aici

  • Recuperarea pierderilor fiscale: ce prevede art. 31 din Codul Fiscal si un studiu de caz practic

    • Legislatia clarifica modalitatile prin care companiile care au functionat initial ca microintreprinderi si au trecut apoi la sistemul de impozitare pe profit pot sa recupereze pierderile fiscale. In nota de fundamentare a OUG nr. 115/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene, s-au cuprins unele prev...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X