email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evaziunea fiscala ar putea scadea de la 67 la 20 la suta

TVAreducerea TVAevaziunea fiscalaTVA painetaxare inversamediul de afaceri

O diminuare considerabila a evaziunii fiscale este asteptata dupa aplicarea unei reduceri a TVA-ului de pana la 9% la paine. In concret, evaziunea fiscala din sectorul de morarit si panificatie s-ar putea reduce de la 67% la 20%, in aproximativ 6-8 luni dupa introducerea Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) de 9% la paine, respectiv de la un miliard de lei in prezent, la circa 200 de milioane de lei.

Presedintele ROMPAN, Aurel Popescu, a precizat ca mediul de afaceri si consumatorii vor fi principalii beneficiari ai reducerii TVA la paine la 9% deoarece va exista pe piata o paine mai sigura din punct de vedere igienico-sanitar, dar si mai ieftina, iar in domeniu se vor putea face noi investitii:

"Credem ca populatia va avea de castigat pentru ca va consuma o paine mai sigura din punct de vedere igienico-sanitar, dar si o paine mai ieftina. Consider ca pretul painii se va reduce cu 15%, la inceput in hipermarketurile existente si in magazinele proprii ale brutariilor si pe urma in toata sfera comerciala. Mediul de afaceri va avea de castigat pentru ca acum cei care respectau legea nu puteau face nimic. Speram sa facem si investitii in domeniu, astfel incat sa fim in regula pe o piata concurentiala".

Industria autohtona de morarit si panificatie din Romania s-a confruntat in 2012 cu cel mai greu an din istorie, in conditiile in care multe societati s-au inchis si au fost pierdute locuri de munca, iar evaziunea fiscala in sector s-a apropiat de 70%. Din acest motiv, asociatia patronala a solicitat reducerea TVA la faina si paine la 9% si mentinerea taxarii inverse la cereale, decizie care a intrat deja in vigoare, dar care se va aplica de la 1 septembrie pe TVA de 9%.

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca executivul va adopta marti o ordonanta simpla in baza careia TVA pentru paine va fi redusa la 9%.

"Maine vom adopta o ordonanta simpla si imediat, sigur, ordonanta de rectificare, prin care TVA pe tot lantul productiei de paine va fi redus la 9%. Eventualul impact negativ asupra bugetului de stat produs de aceasta masura la care am tinut foarte mult si de la care speram sa aduca efecte pozitive, in primul rand in ceea ce priveste combaterea evaziunii, dar si incasari suplimentare si eventualele scaderi de preturi, este compensat de o crestere convenita la accizele pe alcool si la bunuri de lux", a precizat Ponta.

Sursa: Agerpres



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
TVAreducerea TVAevaziunea fiscalaTVA painetaxare inversamediul de afaceri


Data aparitiei: 30 Iulie 2013

Votati articolul "Evaziunea fiscala ar putea scadea de la 67 la 20 la suta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X