email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce masuri ia Comisia pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuala

Taxe si Impozitedrepturi de proprietate intelectualamarfa contrafacutaautoritati vamale


Intr-un singur an, serviciile vamale din UE au retinut aproape 40 de milioane de produse suspectate de incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala (DPI) asa cum se arata in raportul anual al Comisiei privind actiunile vamale pentru protejarea DPI.

Chiar daca aceasta cifra este mai mica decat cifra din 2011, valoarea marfurilor interceptate este in continuare ridicata, la aproape 1 miliard EUR. Raportul furnizeaza, de asemenea, date statistice privind tipul, provenienta si metoda de transport ale produselor contrafacute retinute la frontierele externe ale UE. tigaretele au reprezentat un numar mare de interceptari (31 %), diverse marfuri (de exemplu, sticle, lampi, adeziv, baterii, detergent pudra) au reprezentat cea de-a doua categorie ca importanta (12 %), urmata de materiale de ambalare (10 %). Coletele postale si de curierat au reprezentat in continuare aproximativ 70 % dintre interventiile vamale in 2012, cu 23 % de retineri in domeniul traficului postal privind medicamentele.

Algirdas Šemeta, Comisarul pentru impozitare si uniune vamala, audit si antifrauda, a declarat: "Serviciile vamale ale UE se afla in prima linie de aparare impotriva produselor contrafacute care submineaza intreprinderile care desfasoara activitati legale. Raportul de astazi arata intensitatea si importanta actiunilor serviciilor vamale in acest domeniu. Voi continua sa insist in favoarea unei si mai bune protejari a drepturilor de proprietate intelectuala in Europa, prin intermediul conlucrarii cu partenerii internationali, cu sectoarele industriale si cu statele membre."

In ceea ce priveste locul de provenienta al marfurilor contrafacute, China ramane in continuare principala sursa. Totusi, pentru anumite categorii, alte tari au fost principalele surse, cum ar fi Marocul pentru alimente, Hong Kong pentru CD-uri/DVD-uri si alte produse din tutun (in principal tigarile electronice si umpluturile lichide pentru acestea) si Bulgaria pentru materiale de ambalaj. Aproximativ 90 % din totalul cazurilor oprite in vama fie au fost distruse, fie au facut obiectul unor actiuni in justitie pentru identificarea incalcarii.
   
Astfel cum se subliniaza in Strategia UE 2020, protectia DPI reprezinta una dintre pietrele de temelie ale economiei UE si un factor determinant pentru cresterea sa viitoare in domenii precum cercetarea, inovarea si ocuparea fortei de munca. Asigurarea respectarii efective a DPI este, de asemenea, esentiala pentru sanatate si siguranta, deoarece anumite produse contrafacute (cum ar fi produsele alimentare, produsele pentru intretinere corporala si jucariile pentru copii), care sunt fabricate intr-un mediu nereglementat, pot reprezenta o amenintare serioasa la adresa cetatenilor.

Serviciile vamale ale UE joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste oprirea intrarii in UE a produselor cu privire la care exista suspiciunea ca ar incalca drepturile de proprietate intelectuala.

Incepand cu anul 2000, Comisia a publicat un raport anual privind activitatile vamale in ceea ce priveste protejarea drepturilor de proprietate intelectuala. Aceste rapoarte, bazate pe datele transmise Comisiei de catre administratiile vamale nationale, sunt o contributie importanta la analiza incalcarii DPI in Uniune realizata de autoritatile vamale si pentru institutii UE precum Observatorul European al incalcarilor Drepturilor de Proprietate Intelectuala.

in luna iunie 2013, s-a adoptat un nou regulament privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuala la vama (a se vedea MEMO/11/332 si MEMO/13/527). Acesta intareste normele care sunt la dispozitia autoritatilor vamale pentru a proteja drepturile de proprietate intelectuala.

La 10 decembrie 2012, Consiliul a adoptat un nou Plan de actiune vamala al UE pentru a combate incalcarile drepturilor de proprietate intelectuala pentru anii 2013-2017 (a se vedea MEMO/12/967). Obiectivele strategice ale acestui plan de actiune sunt urmatoarele:

-    punerea in aplicare si monitorizarea cu eficacitate a noii legislatii UE privind asigurarea respectarii DPI de catre autoritatile vamale;

-    combaterea comertului cu marfuri care incalca DPI in intregul lant international de aprovizionare;

-    abordarea principalelor tendinte in comertul cu marfuri care incalca DPI;

-    consolidarea cooperarii cu Observatorul European al incalcarilor Drepturilor de Proprietate Intelectuala

    si cu autoritatile de aplicare a legii.

Sursa: Comisia Europeana

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impozitedrepturi de proprietate intelectualamarfa contrafacutaautoritati vamale


Data aparitiei: 07 August 2013

Votati articolul "Ce masuri ia Comisia pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X