email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pentru ce specialitati de panificatie s-a redus TVA-ul?

TVAcota redusa de TVATVA painepanificatieOrdinul 1436

Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 543/28.08.2013, a fost publicat Ordinul comun al viceprim-ministrului, ministrului Finantelor Publice nr. 1436/26.08.2013 si Ordinul ministrului Agriculturii nr. 852/26.08.2013 privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru paine si specialitati de panificatie.

Va prezentam principalele reglementari pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru paine si specialitati de panificatie.

Potrivit prevederilor art. 140 alin. (2) lit. g)  din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cota redusa de TVA de 9%  se aplica incepand cu 1 septembrie, pentru  livrarea urmatoarelor  bunuri:

1. toate sortimentele de paine, precum si urmatoarele specialitati de panificatie: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza in grupa produse de brutarie la codul CAEN/CPSA 1071;

2. faina alba de grau, faina semialba de grau, faina neagra de grau si faina de secara, care se incadreaza la codul CAEN/CPSA 1061;

3. triticum spelta, grau comun si meslin, care se incadreaza la codul NC 1001 99 00, si secara, care se incadreaza la codul NC 1002 90 00, prevazute in anexa I la Regulamentul (CEE) nr. 2.658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifara si statistica si Tariful Vamal Comun, astfel cum a fost modificata prin Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 927/2012 al Comisiei din 9 octombrie 2012.

Potrivit noului act normativ, prin paine se intelege produsul preparat dintr-un aluat obtinut din diferite sortimente de faina, utilizate in amestec ori singure, cu sau fara alte ingrediente, framantat cu apa, afanat prin fermentatia drojdiei si precopt/copt, inclusiv in stare congelata, dar la care nu s-au adaugat miere, oua, branza sau fructe si care au un continut de zahar in substanta uscata de maximum 5% din greutate si grasimi in substanta uscata de maximum 5% din greutate.

Prin cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza in grupa de produse de brutarie la codul CAEN/CPSA 1071, se inteleg produsele de panificatie care au compozitia painii, astfel cum este definita mai sus. Aceste produse care  au umplutura de orice fel nu se incadreaza in categoria cornurilor, chiflelor, batoanelor, covrigilor, minibaghetelor, franzelutelor si impletiturilor pentru care se aplica cota de TVA de  9%.

Pentru covrigi, indiferent de gramaj si indiferent daca sunt sau nu afanati prin fermentatia drojdiei, se aplica cota de TVA de 9%.


Sursa: DGFP Valcea



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
TVAcota redusa de TVATVA painepanificatieOrdinul 1436


Data aparitiei: 02 Septembrie 2013

Votati articolul "Pentru ce specialitati de panificatie s-a redus TVA-ul?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X