email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie! ANAF modifica inca doua formulare: 010 si 030

Formulare Impoziteinregistrare fiscalaANAFdeclararea impozitului pe constructiimodificare formulare 010 si 030



Va aducem la cunostinta ca ANAF a publicat in categoria Transparenta Decizionala Proiectul de ordin al ministrului Finantelor Publice privind modificarea Ordinului ministrului Finantelor Publice nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit art. 78 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala  organizeaza evidenta platitorilor de impozite, taxe si contributii in cadrul registrului contribuabililor.

Mare parte din informatiile din acest registru se completeaza pe baza datelor comunicate de contribuabili, prin declaratiile de inregistrare fiscala. Astfel, ca urmare a unor modificari legislative, este necesara completarea unor formulare utilizate pentru inregistrarea fiscala sau declararea mentiunilor de catre anumite categorii de contribuabili, potrivit celor de mai jos.

1. Fomularul 010 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica"

a) Completarea vectorului fiscal  cu:

- impozitul pe constructii - instituit prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, prin introducerea unui nou titlu, Titlul IX3 "Impozitul pe constructii", prevederile acestui act normativ fiind aplicabile incepand cu data de 01 ianuarie 2014.

Art. 29636 alin. (1) din Codul Fiscal stabileste ca, persoanele prevazute la art. 29633 sunt obligate la declararea impozitului pe constructii, pana la data de 25 mai, inclusiv, a anului pentru care se datoreaza impozitul.

- taxele aferente activitatilor din domeniul jocurilor de noroc - potrivit prevederilor art. 2^1 din Hotararea Guvernului nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, cu modificarile si completarile ulterioare, organizatorii de jocuri de noroc au obligatia sa declare la organul fiscal competent taxele aferente activitatilor din domeniul jocurilor de noroc.

b) Completarea sectiunii referitoare la reprezentantul contribuabilului cu o noua categorie - platitorul de venit, intrucat conform art. 72 alin. (4) din Codul de Procedura Fiscala pentru contribuabilii nerezidenti persoane juridice, care realizeaza numai venituri supuse regulilor de impunere la sursa, iar impozitul retinut este final, atribuirea codului de identificare fiscala se poate face de organul fiscal, la solicitarea platitorului de venit.

2. Formularul 030 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice straine"

Completarea sectiunii referitoare la reprezentantul contribuabilului cu o noua categorie - platitorul de venit, intrucat conform art. 72 alin. (4) din Codul de Procedura Fiscala, pentru contribuabilii nerezidenti persoane fizice, care realizeaza numai venituri supuse regulilor de impunere la sursa, iar impozitul retinut este final, atribuirea codului de identificare fiscala se poate face de organul fiscal, la solicitarea platitorului de venit.

De asemenea, au fost publicate si pot fi consultate anexele si referatul de aprobare a propunerii normative.

*

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la proiectul de act normativ mai sus mentionat pot fi transmise in scris la Serviciul comunicare, relatii publice si mass-media, cu mentiunea "Conf. Legii nr. 52/2003":

- prin scrisori, la adresa: ANAF - Serviciul comunicare, relatii publice si mass-media, Bucuresti, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, cod postal 050741;

- electronic, la adresa de e-mail relatiipublice.anaf@mfinante.ro;

- prin fax, la numarul: 0213.199.857.

Sursa: DGFP Valcea



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Formulare Impoziteinregistrare fiscalaANAFdeclararea impozitului pe constructiimodificare formulare 010 si 030


Data aparitiei: 13 Decembrie 2013

Votati articolul "Atentie! ANAF modifica inca doua formulare: 010 si 030":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X