email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ContaUtil: Cum facem declararea si plata impozitului pe profit aferent anului 2013?

Taxe si Impoziteplata impozitului pe profitdeclarareaDeclaratia de impozit pe profitDeclaratia 101


In ce priveste obligatia de declarare si de plata a impozitului pe profit aferent anului 2013, precizam ca se va depune Declaratia anuala privind impozitul pe profit pentru anul 2013 (Formular 101), contribuabilii platind impozitul datorat pana cel tarziu in data de 25 martie 2014.

Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat nu se depune pentru declararea impozitului pe profit aferent trimestrului IV.

Exceptie de la aceasta regula:

- organizatiile non-profit

- contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si a plantelor tehnice, pomicultura si viticultura

care au obligatia de a declara prin Declaratia de impozit pe profit aferent anului 2013 (Formular 101) si a plati impozitul pe profit anual, pana la data de 25 FEBRUARIE 2013.

In cazul persoanelor juridice romane platitoare de impozit pe profit care, incepand cu 1 februarie 2013, au fost obligate la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, iar in cursul anului devin platitoare de impozit pe profit, potrivit art. 112^6 din Codul fiscal, (depasire venituri de 65.000 euro) depun Declaratia 101 pentru perioada 01.02 - 31. 12.2013.

In cazul contribuabililor platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor care in cursul anului incep sa desfasoare activitati de natura celor prevazute la art. 112^2 alin. (6) din Codul fiscal (asigurari, consultanta, management etc.), iar incepand cu trimestrul respectiv devin platitori de impozit pe profit completeaza declaratia 101 pentru perioada cuprinsa intre data de intai a primei luni din trimestrul in care au inceput sa desfasoare activitatile respective si sfarsitul anului de raportare (de exemplu, 1.07 - 31.12).

In cazul persoanelor juridice straine care desfasoara activitatea prin intermediul mai multor sedii permanente in Romania, sediul permanent desemnat pentru indeplinirea obligatiilor privind impozitul pe profit depune Declaratia 101 pentru perioada 01.07 - 31.12.2-13.

OBSERVATIE:

- Asocierile dintre persoane juridice straine si asocierile dintre persoane juridice straine cu persoane fizice nerezidente;

- Persoanele juridice romane care indeplinesc obligatiile declarative in cazul asocierilor cu persoane fizice romane, persoane fizice straine ori persoane juridice straine:

vor efectua definitivarea impozitului pe profitul din activitatile desfasurate in asociere aferent anului fiscal 2013, prin depunerea Declaratiei 100 si a Declaratiei 104 privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor, pana la 25 MARTIE 2014.

Plata impozitului pe profit datorat se efectueaza pana la aceasta data.

Sursa: DGRFP Brasov



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impoziteplata impozitului pe profitdeclarareaDeclaratia de impozit pe profitDeclaratia 101


Data aparitiei: 15 Ianuarie 2014

Votati articolul "ContaUtil: Cum facem declararea si plata impozitului pe profit aferent anului 2013?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X