email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Domeniile cu risc ridicat pentru administrarea fiscala, in vizorul Finantelor

Taxe si ImpoziteFinanteinspectori fiscalicontroldocumente justificativeprejudicii buget


Pana la data de 30 aprilie, Directia Generala a Finantelor Publice Valcea, prin Activitatea de Inspectie Fiscala, a incheiat 298 de acte de control, prin care au fost stabilite venituri suplimentare in suma totala de 32 de milioane de lei pentru bugetele administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

De asemenea, in cele patru luni incheiate din acest an, DGFP Valcea a solutionat 101 de cereri pentru rambursarea taxei pe valoarea adaugata in valoare de 28 de milioane de lei, in 84 situatii fiind respinsa la rambursare suma totala de 21 de milioane de lei.

Pentru prejudicii aduse Bugetului general consolidat, in valoare de 4 milioane de lei, 20 de cazuri au fost inaintate institutiilor abilitate pentru continuarea si definitivarea cercetarilor in vederea stabilirii persoanelor vinovate si a gradului de participare a acestora la infractiunile constatate.

Cu ocazia verificarilor, la 31 de contribuabili cazuri, pentru a evita sustragerea de la plata debitelor prin instrainarea bunurilor, inspectorii fiscali au dispus masuri asiguratorii in valoare totala de 4 milioane de lei.

"In ceea ce priveste natura abaterilor constatate si sanctionate de inspectorii fiscali, contribuabilii au incalcat legea prin: inregistrarea in contabilitate a unor inscrisuri care nu indeplinesc calitatea de documente justificative; sustragerea de la plata TVA si a impozitului pe profit; diminuarea cu intentie a obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat; diminuarea bazei impozabile prin diverse practici nelegale; efectuarea de achizitii si livrari de marfuri prin folosirea de facturi fiscale fara a fi inregistrate in contabilitate.

In acest context, mentionez ca, in activitatea curenta, punem accentul pe cresterea calitatii actului de inspectie fiscala prin cresterea laturii preventive a controlului, solutionarea operativa a problemelor aparute in timpul inspectiilor fiscale prin imbunatatirea permanenta a comunicarii cu contribuabilii.

Pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, in aceasta perioada, am intensificat actiunile de inspectie in domeniile prioritare de interventie, cu risc ridicat pentru administrarea fiscala, la contribuabilii constituiti in grupuri infractionale cu scopul de a eluda legea" - a declarat Gheorghe Gogirnoiu, director executiv al DGFP Valcea.

Sursa: DGFP Valcea


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si ImpoziteFinanteinspectori fiscalicontroldocumente justificativeprejudicii buget


Data aparitiei: 28 Mai 2013

Votati articolul "Domeniile cu risc ridicat pentru administrarea fiscala, in vizorul Finantelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X