email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CECCAR: Consultare privind guvernarea in sectorul public lansata de IFAC si CIPFA

ProceduriInregistrari si Politici ContabileIFACCECCARprofesia contabilaguvernare sectorul public



Va aducem la cunostinta ca Federatia Internationala a Contabililor (IFAC), organizatia globala a profesiei contabile, cu 172 de membri si asociati din 129 de tari, si Institutul Autorizat pentru Finante si Contabilitate Publica (CIPFA) au emis in data de 17 iunie 2013, pentru comentarii publice, un Proiect de consultare pentru un Cadru General International pentru guvernarea in sectorul public.

Proiectul Buna guvernare in sectorul public incurajeaza imbunatatirea prestarii serviciilor si o raspundere sporita, prin stabilirea unui nivel de referinta pentru buna guvernare in sectorul public.

"Functia bunei guvernari in entitatile din sectorul public este de a se asigura ca acestea actioneaza intotdeauna in interesul public", a declarat Directorul Executiv al IFAC Fayez Choudhury. "Aceasta obligatie reprezinta baza acestui Cadru general bazat pe principii si impune un angajament ferm fata de integritate, valorile etice si statul de drept, precum si o deschidere si o implicare ampla a partilor interesate".

"Criza datoriilor de stat a evidentiat faptul ca sectorul public joaca un rol major in societate. Cheltuielile publice formeaza o parte semnificativa din produsul intern brut si entitatile din sectorul public reprezinta angajatori importanti si participanti majori pe pietele de capital", a adaugat Directorul Executiv al CIPFA Steve Freer. "Impactul si natura rezultatelor lor, precum si finantarea lor prin intermediul impozitarii dau o importanta majora guvernarii robuste si eficiente.

Cadrul general nu are menirea de a inlocui codurile nationale si sectoriale de guvernarea pentru sectorul public. in schimb, el a fost proiectat ca un document de referinta pentru persoanele care elaboreaza si normalizeaza codurile nationale de guvernare pentru sectorul public, atunci cand acestea isi actualizeaza si isi revizuiesc propriile coduri. Acolo unde nu exista coduri si indrumari, Cadrul general ofera o intelegere comuna a ceea ce constituie buna guvernare in sectorul public, precum si un stimulent puternic pentru actiuni pozitive.

Proiectul de consultare a fost elaborat dupa o analiza initiala a literaturii relevante privind guvernarea si cu aportul unui grup de reprezentanti ai organizatiilor internationale relevante (Grupul International de Referinta, prezentat in Cadrul general).  Reprezentantii sectorului public si alte parti interesate sunt incurajate sa raspunda la Cadrul general propus pentru a ajuta la imbunatatirea aplicabilitatii sale internationale pentru entitatile de la toate nivelurile.

Cum puteti transmite comentarii

CIPFA si IFAC invita toata partile interesate sa transmita comentarii. Pentru a accesa Proiectul de consultare si a transmite comentarii, vizitati sectiunea Publicatii si resurse de pe site-ul IFAC, www.ifac.org. Termenul limita pentru comentarii la Proiectul de consultare este 16 septembrie 2013.

Despre CIPFA

CIPFA este organismul profesional al persoanelor din domeniul finantelor publice. Cei 14.000 de membri ai sai isi desfasoara activitatea in cadrul tuturor serviciilor publice, in agentiile nationale de contabilitate, in firmele mari de audit si in alte organisme in cadrul carora banii publici trebuie gestionati eficient si eficace.

Despre IFAC

IFAC este organizatia globala a profesiei contabile, dedicata servirii interesului public prin consolidarea profesiei si contribuirea la dezvoltarea unor economii internationale puternice. IFAC este formata din 172 de membri si asociati din 129 de tari si jurisdictii, reprezentand aproximativ 2,5 milioane de contabili din practica publica, educatie, servicii de stat, industrie si comert.

Sursa: CECCAR



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ProceduriInregistrari si Politici ContabileIFACCECCARprofesia contabilaguvernare sectorul public


Data aparitiei: 21 Iunie 2013

Votati articolul "CECCAR: Consultare privind guvernarea in sectorul public lansata de IFAC si CIPFA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X