email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cheltuieli efectuate de administrator. Cum facem deducerea?

Taxe si Impozitecheltuieli administratordeducereprotocolimpozit pe profit


Analizam mai jos cazul unui administrator care nu are contract de munca incheiat cu societatea.  In scopul realizarii de venituri, admnistratorul efectueaza o serie de cheltuieli aferente deplasarii. Vom vedea daca aceste cheltuieli sunt  deductibile la impozitul pe profit, avand in vedere ca nu exista un contract de munca incheiat cu administratorul, precum si daca aceste cheltuieli pot fi inregistrate in evidenta contabila.

Solutia consultantului:

Desigur, in masura in care aceste cheltuieli sunt efectuate de administrator - numit prin Actul constitutiv, in folosul societatii, in vederea realizarii obiectului de activitate pentru obtinerea de venituri impozabile, acestea sunt considerate cheltueili deductibile la calculul impozitului pe profit.

Cheltuielile de deplasare sunt deductbile in baza art 21 alin 2 lit e din codul fiscal, insa acestea trebuie justificate cu decont de cheltuieli, precum si alte documente dde unde sa reaiasa deplasarea in scopul activitatii (minute, note de negociere, pliante, contracte incheiate, etc.)

Cheltuielile cu masa servita pot fi justificate drept cheltuieli de protocol, in conditiile in care acestea sunt efectuate pentru partenerii de afaceri si daca factura etse emisa pe numele societatii, avand inscrise datele de identificare ale acesteia. Cheltuieile de protocol sunt deductibile in limita a 2 % din profit, conform art 21 alin 3 lit a din "Codul fiscal.

Cheltuielile cu combustibilul si in general cele legate de autoturism sunt deductibile in procent de 50%, in conditiile in care utilizarea autoturismului nu este exclusiva in scopuri economice, nejustificandu-se utilizarea cu foi de parcurs, conform art 21 alin 4 lit t din "Codul fiscal.

Toate cheltuielile de mai sus se pot inregistra in contabilitate, in conditiile in care exista documente justificative, inclusiv decont de cheltuieli aprobat de persoanele in drept, si in masura in care sunt efectuate in scopul realizarii activitatii.



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impozitecheltuieli administratordeducereprotocolimpozit pe profit


Data aparitiei: 26 Iunie 2013

Votati articolul "Cheltuieli efectuate de administrator. Cum facem deducerea?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X