email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exista piata pentru consiliere din partea profesionistilor contabili

ProceduriInregistrari si Politici ContabileIFACconsiliere profesionisti contabiliintreprinderi mici


Chestionarul rapid  PMM IFAC SMP publicat in New York la 30 iulie 2013 arata ca majoritatea (73%) celor aproape 4.000 de practici contabile mici si mijlocii (PMM-uri) chestionate fie presteaza, fie planifica sa presteze servicii legate de sustenabilitate clientilor lor, sugerand ca exista o piata semnificativa pentru aceste servicii in cadrul intreprinderilor mici pe care PMM-urile le deservesc in mod obisnuit.

Din cei care ofera servicii legate de sustenabilitate, multi ofera mai mult de un serviciu, cel mai intalnit serviciu oferit fiind consultanta, serviciu indicat de peste 75% din respondenti. Raportarea si certificarea reprezinta urmatoarele servicii oferite des intalnite, cu procente de aproximativ 50%, respectiv 40%.

"Furnizarea larg raspandita a serviciilor legate de sustenabilitate sugereaza ca intreprinderile mici recunosc din ce in ce mai mult beneficiile tangibile ale functionarii mai sustenabile.

La randul sau, acest lucru pare sa stimuleze dorinta de a solicita consiliere din partea profesionistilor contabili”, a comentat Presedintele Comitetului PMM, Giancarlo Attolini.

"PMM-urile isi pot ajuta clientii din categoria IMM-urilor in multe moduri, de exemplu, prin consultanta legata costurile si beneficiile schimbarilor comportamentale axate pe reducerea deseurilor, evaluarea potentialelor investitii in surse de energie alternativa si asistenta in implementarea unui sistem de gestiune a mediului (EMS). Acesta este un domeniu de cerere amplu si in curs de extindere, pe care PMM-urile trebuie sa fie pregatite sa il satisfaca.

Rezultatele au variat intr-o oarecare masura in functie de marimea practicii si de regiune. Cu cat practicile sunt mai mari, cu atat este mai probabil sa ofere servicii legate de sustenabilitate. Peste jumatate din practicile cu 21 sau mai multi profesionisti contabili ofera in prezent aceste tipuri de servicii, comparativ cu 37% dintre practicienii individuali.

Pe regiuni, Asia si Africa/Orientul Mijlociu au inregistrat cea mai mare probabilitate de furnizare a serviciilor legate dustenabilitate, in timp ce America Centrala si de Sud si Australasia/Oceania au inregistrat cea mai mica probabilitate.

Acest raport include, de asemenea, rezultate cu privire la cele mai mari provocari cu care se confrunta PMM-urile si clientii acestora, intre alte subiecte. La fel ca in chestionarele anterioare, povara reglementarilor si presiunile economice au ocupat primele locuri. Totusi, tensiunile din jurul costurilor in crestere, presiunile concurentiale si mentinerea la curent cu noile tehnologii au castigat importanta. Acest mix modificat sugereaza ca PMM-urile se bucura de un climat economic mai favorabil si isi planifica dezvoltarea.

Raportul complet este disponibil in sectiunea dedicata Comitetului PMM de pe site-ul IFAC: www.ifac.org/SMP. Ca urmare a ratelor de raspuns diferite din zone geografice diferite, rezultate ar putea sa nu fie reprezentative din punct de vedere statistic pentru populatia globala sau regionala a PMM/urilor.

Chestionarul de la jumatatea anului 2013 a primit 3.678 de raspunsuri si a fost realizat in 16 limbi, in perioada 29 mai - 8 iulie. Chestionarul, care este realizat de doua ori pe an, are ca scop obtinerea unui instantaneu al principalelor provocari si tendinte care influenteaza PMM-urile la nivel global. IFAC doreste sa multumeasca organizatiilor membre si organizatiilor regionale care au ajutat la traducerea si distribuirea chestionarului.

Despre Comitetul PMM

Comitetul PMM din cadrul Federatiei Internationale a Contabililor (IFAC) reprezinta interesele profesionistilor contabili care isi desfasoara activitatea in practici mici si mijlocii (PMM-uri). Comitetul elaboreaza indrumari si instrumente si incearca sa se asigure ca nevoile PMM-urilor sunt luate in considerare de normalizatorii de standarde, organismele de reglementare si factorii politici. De asemenea, comitetul actioneaza ca un purtator de cuvant pentru PMM-uri pentru a spori nivelul de cunoastere a rolului si valorii acestora, in special in ceea ce priveste sprijinirea IMM-urilor, precum si a importantei sectorului intreprinderilor mici in general.

Despre IFAC

IFAC este organizatia globala a profesiei contabile, dedicata servirii interesului public prin consolidarea profesiei si contribuirea la dezvoltarea unor economii internationale puternice. IFAC este formata din 173 de membri si asociati din 129 de tari si jurisdictii, reprezentand aproximativ 2,5 milioane de contabili din practica publica, educatie, servicii de stat, industrie si comert.
http://www.ifac.org/

Sursa: ceccar.ro



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ProceduriInregistrari si Politici ContabileIFACconsiliere profesionisti contabiliintreprinderi mici


Data aparitiei: 07 August 2013

Votati articolul "Exista piata pentru consiliere din partea profesionistilor contabili":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X