email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce problema apare in ce priveste Legea insolventei persoanelor fizice?

Legea insolventei persoanelor fiziceconsumatorinsolventalege a insolventeiGhetea


In aceasta perioada se discuta aprins pe tema insolventei persoanelor fizice. In aceasta privinta a facut mai multe declaratii si Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si presedintele CEC Bank.

Astfel, o lege a insolventei persoanelor fizice nu se justifica fara un studiu de impact prealabil si trebuie evitat hazardul moral, potrivit declaratiilor facute de Ghetea, citat de Agerpres:

"In cazul insolventei persoanelor fizice, lucrurile se clarifica pe zi de ce trece. ARB are ceea ce se numeste un dosar cu pozitiile exprimate vizavi de diversele initiative legislative. inca de cand a aparut prima initiativa legislativa privind insolventa persoanelor fizice am avut de la inceput o reticenta. Ulterior, ne-am nuantat pozitia si am spus ca este nevoie de o Lege a insolventei persoanelor fizice, dar trebuie sa vedem daca exista cadrul juridic necesar. Trebuie sa avem grija ca prin aceasta lege sa nu se creeze un hazard moral, in sensul ca unii dintre imprumutati sa nu profite nejustificat de aceasta lege. Fara un studiu de impact, o Lege a insolventei fizice nu se justifica. Dupa ce va fi facut acest studiu se va vedea daca aceasta lege, normala pentru o tara din Uniunea Europeana, trebuie adoptata".

De asemenea, in ce priveste restructurarea creditelor, ideea nu este respinsa de catre ARB, dar este nevoie de implementare normelor de aplicare:


"Pentru restructurarea creditelor nu am respins aceasta idee, dar am spus ca implementarea ei necesita norme de aplicare. Acum lucrurile se pare ca sunt pe un fagas bun. Proiectul de modificare a Ordonantei a fost transmis la Parlament de ministrul Darius Valcov. in principiu, au aparut noi lucruri care simplifica niste semne de intrebare pe care le aveam. Eu sugerez ca fiecare client trebuie sa mearga la banca si sa incerce sa gaseasca cu aceasta solutia cea mai potrivita (...) Ne gasim astazi intr-o situatie destul de efervescenta care reflecta tocmai lipsa de cunostinte si de informatie care exista in Romania la nivelul consumatorului, consumator care se vede in situatia de fata sa aiba probleme in indeplinirea angajamentelor pe care si le-a luat fata de banca. Pe de alta parte, exista si foarte multe persoane juridice care au probleme de acest gen. Deci, ducem lipsa de informatii in domeniul financiar. in afara de persoane fizice, si persoanele juridice au nevoie de multe informatii financiare".

Aceeasi sursa informeaza ca Academia de Studii Economice (ASE) si Asociatia Romana a Bancilor (ARB) au parafat, miercuri, un protocol de colaborare in cadrul seminarului "Impactul educatiei financiare in dezvoltarea economica a Romaniei".

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Legea insolventei persoanelor fiziceconsumatorinsolventalege a insolventeiGhetea


Data aparitiei: 30 Ianuarie 2015

Votati articolul "Ce problema apare in ce priveste Legea insolventei persoanelor fizice?":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X