email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noile limite pentru platile si incasarile in numerar efectuate de firme sau persoane fizice. Sunteti la curent cu modificarile propuse?

Platile in numerarfirmeproiectplafonincasarileplatilelimiteleplafonul zilnicdecontare

La jumatatea saptamanii in curs, Camera Deputatilor a adoptat, prin vot final, proiectul de lege care limiteaza incasarile si platile in numerar efectuate de firme. Dupa ce vor fi promulgate de presedintele tarii, noile reglementari vor fi publicate in Monitorul Oficial, urmand sa intre in vigoare.

Potrivit reglementarilor din proiect, incasarile si platile in numerar intre persoanele fizice, altele decat operatiunile realizate prin intermediul institutiilor care presteaza servicii de plata autorizate de BNR sau autorizate in alt stat membru UE si notificate catre BNR, efectuate ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi, a prestarii de servicii, precum si cele reprezentand acordarea/restituirea de imprumuturi, se vor putea efectua intr-o limita zilnica de 50.000 de lei/tranzactie.

Totodata, sunt incasarile si platile fragmentate in numerar pentru tranzactiile mai mari de 50.000 de lei, dar si fragmentarea unei tranzactii mai mari de 50.000 de lei, atrage atentia AvocatNet.ro.

Pentru operatiunile de incasari in numerar efectuate de firme, de la persoane fizice, reprezentand cesiuni de creante, primiri de imprumuturi sau alte finantari, precum si contravaloarea unor livrari de bunuri sau a unor prestari de servicii, urmeaza sa se efectueze in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoana, in conditiile in care limita initiala era de 5.000 lei de la o persoana.

Puteti consulta AICI proiectul.

Se propune totodata interzicerea incasarilor fragmentate de la o persoana, pentru operatiunile de incasari in numerar mentionate anterior, noteaza sursa amintita, cu o valoare mai mare de 10.000 lei, precum si fragmentarea tranzactiilor reprezentand cesiuni de creante, primiri de imprumuturi sau alte finantari, respectiv fragmentarea unei livrari de bunuri sau a unei prestari de servicii, cu o valoare mai mare de 10.000 lei.

Se mentioneaza ca aceste prevederi nu se vor aplica in cazul livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii care se vor efectua cu plata in rate, in conditiile in care intre firme si persoanele fizice sunt incheiate contracte de vanzare-cumpare cu plata in rate.

In ce priveste operatiunile de plati in numerar efectuate de firme, catre persoane fizice, reprezentand contravaloarea unor achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, cesiuni de creante sau alte drepturi si restituiri de imprumuturi sau alte finantari, potrivit proiectului adoptat, plafonul zilnic ar putea fi de 10.000 lei catre o persoana.


Proiectul de lege prevede un plafon zilnic de 5.000 lei de la o persoana pentru incasarile in numerar de la operatorii economici.

Pentru platile in numerar catre firme se propune un plafon zilnic de 5.000 lei/persoana, dar nu mai mult de un plafon total de 10.000 lei/zi.

Totodata, platile din avansuri spre decontare au stabilit un plafon zilnic de 5.000 lei pentru fiecare persoana care a primit avansuri spre decontare.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Platile in numerarfirmeproiectplafonincasarileplatilelimiteleplafonul zilnicdecontare


Data aparitiei: 13 Martie 2015

Votati articolul "Noile limite pentru platile si incasarile in numerar efectuate de firme sau persoane fizice. Sunteti la curent cu modificarile propuse?":
Rating:

Nota: 3.36 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X