email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ce mod se poate face reverificarea perioadei controlate? Se doreste anularea unor contributii cerute in urma inspectiei

reverificarea perioadei controlateinspectieformularul A1monitor oficialinscriereanafnerezidentidecizii

In cuprinsul analizei de mai jos, facem referire la situatia in care administratorul firmei, cetatean danez, numit prin Act constitutiv cu mandat de administrare, certificat inregistrare la ORI, a inceput activitatea in Romania din 01.01.2014.

Procedura pentru obtinerea formularului A1, care atesta ca isi va plati contributiile de asigurari sociale in Danemarca, a inceput inca de la sfarsitul anului 2013, dar din cauza unor neintelegeri si erori la ambele autoritati, Danemarca si Romania, actul a intarziat sa fie aprobat si in Romania.

De asemenea, se precizeaza ca de la inceputul activitatii si pana in august 2014 nu s-a retinut nicio contributie pentru indemnizatia de administrator a cetateanului danez, doar impozit pe venitul din salarii.

In septembrie 2014 are loc un control fiscal de la ANAF in urma caruia se decide in Raportul de inspectie fiscala si Decizia de impunere sa se plateasca toate contributiile de asigurari sociale de la inceputul activitatii plus accesorii, neavand formularul A1 pentru justificarea platilor in Danemarca.

Incepand cu septembrie 2014 si pana in prezent s-au platit toate contributiile sociale si impozitul pe venitul din salarii lunar. In martie 2015, se primeste formularul A1 care atesta ca este asigurat social in Danemarca.

Daca pentru perioada septembrie 2014 si pana in prezent se vor face rectificative la 112, vom stabili ce se intampla cu perioada controlata. Biroul pentru evitarea dublei impuneri a precizat ca formularul european A1 trebuie recunoscut.

Puteti solicita reverificarea perioadei controlate motivand faptul ca acum detineti formularul A1 care acopera si perioada controlata, deci o informatie noua care poate duce la un rezultat diferit.

In Monitorul Oficial de vineri (17 aprilie) a fost publicata procedura prin care se realizeaza reverificarea unei perioade deja controlate de autoritatile fiscale. Practic, se introduce si formularul "Decizie de reverificare" care reglementeaza dreptul ANAF de a efectua o inspectie asupra unor impozite si taxe datorate de catre un contribuabil, cand aceasta inspectie intervine ulterior unui control deja efectuat.

    Potrivit art. 105^1 din Codul de procedura fiscala, autoritatile fiscale pot decide reverificarea unei perioade ca urmare a aparitiei unor date suplimentare necunoscute inspectorilor fiscali la data efectuarii verificarii, ce ar fi influentat rezultatele acesteia.

    Prin date suplimentare intelegem informatii, documente sau alte inscrisuri obtinute ca urmare a altor controale sau comunicate catre ANAF de catre alte organe ale statului.

Nu vad de ce aceasta reglementare nu poate functiona si in celalalt sens , adica in interesul contribuabilului.

Daca nu se poate prin aceasta procedura , solicitati printr-un memoriu aprobarea pentru rectificarea declaratiilor rectificative depuse in perioada controlata motivand obtinerea formularului A1 care acopera aceasta perioada.


 

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Anca Ivanov, expert contabil
 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
reverificarea perioadei controlateinspectieformularul A1monitor oficialinscriereanafnerezidentidecizii


Data aparitiei: 22 Aprilie 2015

Votati articolul "In ce mod se poate face reverificarea perioadei controlate? Se doreste anularea unor contributii cerute in urma inspectiei":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X