email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sesiune online ANAF: Ce cheltuieli poate deduce un PFA cu angajati delegati in strainatate?

ANAFsesiune onlinePFApersonal angajatdocumentul portabil A1deducere

In cadrul sesiunii online de consultanta si indrumare a contribuabililor pe care ANAF a derulat-o la jumatatea saptamanii in curs, unul dintre contribuabili a prezentat situatia in care un PFA presteaza servicii in Franta.

Din cauza faptului ca nu a obtinut formularul A1, acesta a primit un CF provizoriu francez, astfel ca personalul angajat este declarat in Franta pe CF-ul primit unde se si platesc asigurarile sociale.

Facturile emise de PFA sunt pe CF-ul din Romania. Astfel, acesta a dorit sa stie in ce masura cheltuielile cu personalul sunt deductibile, precum si daca personalul are dreptul la diurna si cazare externa.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin reprezentantii sai care s-au asigurat ca raspunsurile sunt transmise in timp real, au oferit urmatoarele explicatii:

"Intelegem din cele prezentate de dumneavoastra, ca, PFA-ul are angajati, detasati/delegati in Franta pentru prestari servicii.

In domeniul securitatii sociale, sunt aplicabile, in astfel de situatii prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala, odata cu intrarea in vigoare a Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr.883/2004.

Mentinerea la sistemul de securitate sociala (pensie, sanatate, somaj, accidente de munca si boli profesionale) din statul de trimitere se atesta prin documentul portabil A1. Dupa cum mentionati, personalul salariat nu detine acest document si ca urmare acestia vor fi supusi legislatiei de asigurari sociale din Franta.

In ceea ce priveste deductibilitatea cheltuielilor la care faceti referire, va precizam ca, pentru a fi deductibile, cheltuielile trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, printre care:

-sa fie efectuate in cadrul activitatilor desfasurate in scopul realizarii venitului, justificate prin documente;

-sa fie cuprinse in cheltuielile exercitiului financiar al anului in cursul caruia au fost platite;

-sa fie efectuate pentru salariati pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, reprezentand indemnizatiile platite acestora, precum si cheltuielile de transport si cazare.

Sunt deductibile limitat, cu respectarea conditiilor mentionate mai sus si cheltuielile reprezentand contributii sociale obligatorii pentru salariati si contribuabili, inclusiv cele pentru asigurarea de accidente de munca si boli profesionale, potrivit legii.

Totusi, pentru ca situatia prezentata nu este suficient de clara iar pentru un raspuns concret sunt necesare mai multe detalii, va sugeram sa transmiteti solicitarea dumneavoastra pe formularul de asistenta, pe care il gasiti la urmatorul link: https://www.anaf.ro/arondare/.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ANAFsesiune onlinePFApersonal angajatdocumentul portabil A1deducere


Data aparitiei: 16 Iulie 2015

Votati articolul "Sesiune online ANAF: Ce cheltuieli poate deduce un PFA cu angajati delegati in strainatate?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X