email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine depune formularul 101 la 25 martie 2016?

formularul 101termen depunereimpozitul pe profit25 martie 2016

In ce priveste definitivarea impozitului pe profit pentru anul fiscal 2015 si depunerea formularului 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" pentru anul 2015, retinem urmatoarele:
 

Click aici pentru o analiza intocmita de economistul Irina Dumitrescu pe aceasta tema: Definitivarea impozitului pe profit pentru anul 2015. Cine depune declaratia 101 pana pe 25 martie?
 

I. Contribuabilii platitori de impozit pe profit care efectueaza declararea si plata impozituli pe profit trimestrial, pentru anul fiscal 2015 aplica urmatoarele reguli:

- depun formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" pentru impozitul pe profit pentru trimestrele I-III pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare incheierii acestora; termenul de declarare este si termen de plata.

- nu mai depun formularul 100 pentru impozitul pe profit pentru trimestrul IV al anului 2015
- definitiveaza impozitul pe profit aferent anului fiscal 2015 si depun formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" pentru anul 2015 pana la data de 25 martie 2016. Plata finala a impozitului pe profit pentru anul fiscal 2015 urmeaza sa se faca pana la termenul de depunere a declaratiei anuale privind impozitul pe profit.

Art. 41 alin. (1), art. 42 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal

II. Institutiile de credit - persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale institutiilor de credit - persoane juridice straine, precum si contribuabilii platitorii de impozit pe profit care au optat pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial, pentru anul fiscal 2015 aplica urmatoarele reguli:

- depun formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" pentru impozitul pe profit reprezentand plata anticipata efectuata trimestrial, pentru trimestrele I-IV pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare incheierii acestora; termenul de declarare este si termen de plata.

- depun formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si efectueaza plata impozitului pe profit pentru anul 2015 pana la data de 25 martie 2016"
       Art. 41 alin. (2), (4) art. 42 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal

>> contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura au obligatia de a declara si de a plati impozitul pe profit anual, pana la data de 25 februarie 2016;
Art. 41 alin. (5) lit. b) art. 42 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal

>> persoanele juridice care se dizolva cu lichidare, potrivit legii, au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit D101 pentru perioada curinsa intre prima zi a anului fiscal urmator celui in care a fost deschisa procedura lichidarii si data inchiderii procedurii de lichidare si sa plateasca impozitul pe profit aferent pana la data depunerii situatiilor financiare la organul fiscal competent.


>> persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit D101 si sa plateasca impozitul pana la inchiderea perioadei impozabile (in acest caz perioada impozabila este perioada din anul calendaristic pentru care contribuabilii au existat);

>> contribuabilii care au optat, in conformitate cu legislatia contabila in vigoare, pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, au obligatia sa depuna o declaratie anuala de impozit pe profit D101 si sa plateasca impozitul pe profit aferent anului fiscal respectiv, pana la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv, de la inchiderea anului fiscal modificat cu urmatoarele exceptii:

- organizatiile nonprofit
- contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura

Cititi continuarea aici.
 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul 101termen depunereimpozitul pe profit25 martie 2016


Data aparitiei: 03 Martie 2016

Votati articolul "Cine depune formularul 101 la 25 martie 2016?":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X