email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce implica transparenta fiscala pentru multinationale? Propunerile Comisiei Europene

comisia europeanatransparenta ficalacerinte de raportare publicaimmimpozitele pe profit

In luna aprilie, Comisia Europeana a propus introducerea unor cerinte de raportare publica pentru cele mai mari companii care isi desfasoara activitatea in UE, in vederea transparentizarii impozitarii acestora.

Vicepresedintele Valdis Dombrovskis, responsabil pentru moneda euro si dialogul social, a declarat: "Combaterea evaziunii fiscale reprezinta o prioritate de prim rang a actualei Comisii. Cooperarea stransa intre autoritatile fiscale trebuie sa fie insotita de transparenta publica. Prin masurile adoptate, se faciliteaza accesul public la informatiile privind impozitele pe profit platite de grupurile multinationale fara a se impune noi sarcini asupra IMM-urilor si respectandu-se secretul de afaceri. Prin adoptarea acestei propuneri, Europa isi demonstreaza pozitia de lider in lupta impotriva evaziunii fiscale".

Propunerea reprezinta un sistem simplu si proportional de a spori raspunderea marilor societati multinationale in ceea ce priveste fiscalitatea, fara a le afecta competitivitatea. Sistemul se va aplica in cazul a mii de companii mari care activeaza in UE, fara a afecta insa intreprinderile mici si mijlocii.

Propunerea Comisiei Europene prevede cerinte mai stricte in materie de transparenta pentru activitatile desfasurate de societatile comerciale in tari care nu respecta standardele in materie de buna guvernanta in domeniul impozitarii. Comisia are in vedere instituirea, cat mai rapid posibil, a unei prime liste comune la nivelul UE a acestor jurisdictii fiscale.

Propunerea va modifica Directiva contabila (Directiva 2013/34/UE), pentru a se asigura ca grupurile mari publica anual un raport prezentand profitul si impozitele acumulate si platite in fiecare stat membru. Aceste informatii vor ramane disponibile pentru o perioada de cinci ani.

Urmatoarele etape
Propunerea de directiva a fost transmisa Parlamentului European si Consiliului UE, pentru adoptare prin procedura de codecizie. Odata adoptata, in termen de un an de la intrarea in vigoare, noua directiva va trebui transpusa in legislatia nationala de catre fiecare stat membru.

Context


In iunie 2015, Comisia a lansat o ampla evaluare a impactului unor eventuale masuri de introducere de cerinte de raportare publica pentru societatile multinationale care isi desfasoara activitatea in UE. Aceasta a presupus o analiza aprofundata a diferitelor optiuni de politica, precum si consultari specifice, pentru a se evalua obiectivele, beneficiile, riscurile si garantiile pe care le-ar prezenta o mai mare transparenta privind impozitul pe profit. Propunerea reflecta rezultatul analizei.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
comisia europeanatransparenta ficalacerinte de raportare publicaimmimpozitele pe profit


Data aparitiei: 22 Aprilie 2016

Votati articolul "Ce implica transparenta fiscala pentru multinationale? Propunerile Comisiei Europene":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X