email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

An financiar diferit de anul calendaristic. Ce formulare folosim pentru situatia financiara?

an financiaranul calendaristicsituatia financiarasituatii financiareomfp 4160/2016

In analiza de mai jos, vom vedea care este situatia financiara care se depune arhivata la S1042 an fiscal diferit de cel calendaristic.Situatia activelor, datoriilor(F10) si contul de profit si pierdere (F20) trebuie sa contina trei coloane pentru primul an de raportare. Vom vedea daca exista formular tip pe care-l poate descarca firma sau daca trebuie realizat de aceasta in format WordExcel.

Se vor avea in vedere prevederile art. VI din OMFP 4160/2015 privind modificarea si completarea unor reglementari contabile conform carora la intocmirea bilantului, respectiv a situatiei pozitiei financiare, pe langa sumele corespunzatoare celor doua date de raportare, se vor inscrie si soldurile la data de 1 ianuarie a exercitiului financiar precedent celui la care se refera situatiile financiare anuale, fiind date si exemple in acest sens (formularele F10 si F20 trebuind sa contina, intr-adevar, trei coloane pentru primul an de raportare).

Formatul electronic al situatiei financiare, asa cum apare pe pagina de internet a ANAF,  este S1042, aplicabil pentru care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic. Formatul electronic al situatiilor financiare anuale incheiate la data aleasa generat prin programul de asistenta, consta intr-un fisier PDF avand atasat un fisier xml, care contine datele de identificare a societatii, la care trebuie atasat si un fisier cu extensia zip. Fisierul cu extensia zip va contine situatiile financiare anuale incheiate la data aleasa si documentele cerute de lege asa cum acestea sunt intocmite de societatile comerciale si scanate, alb-negru, lizibil si cu o rezolutie care sa permita incadrarea in limita a 9,5 MB a fisierului PDF la care este atasat fisierul zip. Componentele si structura situatiilor financiare anuale sunt cele prevazute de reglementarile contabile aplicabile.

Rezulta ca, spre deosebire de situatiile financiare intocmite de entitatile pentru care exercitiul financiar coincide cu cel calendaristic, la care formatul electronic generat prin programul de asistenta consta intr-un fisier xml (care contine formularele cod 10, cod 20, cod 30 si cod 40), la care se ataseaza fiserul cu extensia zip, in cazul entitatilor care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, fisierul xml contine doar datele de identificare ale societatii, iar in fisierul cu extensia zip se va regasi situatia financiara anuala (pentru formularele cu cod 10 si cod 20, cu trei coloane) sub forma scanata.

Structura formularelor este aceeasi cu cea din S1002-S1003-S1004-S1005, cu deosebirea ca intervin cele trei coloane, cea in plus fiind cea referitoare la soldurile la data de 1 ianuarie a exercitiului financiar precedent celui la care se refera situatiile financiare anuale. In trecut (pentru anul 2011) au existat, generate prin programul de asistenta ANAF, situatiile financiare anuale generate pentru primul exercitiu financiar diferit de cel calendaristic (2 formulare cu trei coloane), dar in prezent s-a renuntat la aceste formate (este vorba de fostele S1006/S1007, valabile in 2011).
 

Raspuns oferit pentru

www.portalcontabilitate.ro de Constanta Popa, economist

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
an financiaranul calendaristicsituatia financiarasituatii financiareomfp 4160/2016


Data aparitiei: 24 August 2016

Votati articolul "An financiar diferit de anul calendaristic. Ce formulare folosim pentru situatia financiara?":
Rating:

Nota: 3.25 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X