email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comitetul consultativ privind libera miscare a lucratorilor in Europa. Care au fost concluziile?

lucratoriforta de muncaemigrantimobilitatea fortei de munca

In zilele de 27 si 28 aprilie 2017, s-au derulat la Bruxelles, reuniuni ale comitetului consultativ UE tripartit, privind libera circulatie a lucratorilor in UE. Au fost abordate 9 subiecte, cele mai importante fiind urmatoarele:

  a. Prezentarea raportului anual privind mobilitatea fortei de munca in Europa din care rezulta ca in 2015 erau 20 de milioane de persoane care lucrau in alte tari, Polonia si Romania fiind tarile cu cei mai numerosi emigranti recenti. Surprinzator, s-a constatat ca numarul lucratorilor migranti care s-au intors in tarile lor de origine a fost in 2015 de 670.000, ceea ce reprezinta 70% din numarul emigrarilor noi din acest an.

  b. Transpunerea in practica a Directivei 54/2014 privind masurile care sa faciliteze exercitarea drepturilor conferite lucratorilor in contextul liberelor circulatii. Desi teoretic nu sunt probleme majore, in practica, implementarea sa in tarile membre UE este intarziata. Romania a fost mentionata de doua ori ca fiind restanta in adoptarea masurilor prevazute in Directiva.

  c. Evaluarea stadiului aplicarii legislatiei europene privind migratia legala a lucratorilor, care se refera la 4% din populatia UE. Problemele principale foarte dificile se refera la armonizarea legislatiilor nationale cu cea a UE si extinderea prevederilor legislatiei UE si la persoanele provenind din tari din afara UE. Pozitiile patronatelor si sindicatelor sunt diferite iar abordarea CE a UE inca neprecizata. Se va realiza o consultare publica a stakeholderilor la nivelul intregii UE in aceasta perioada.

  d. Informarea privind pregatirea de catre UE a unor noi directive privind migratia resurselor umane in UE, in contextul lansarii recente a "White paper" de catre presedintele J.C. Juncker si a pregatirii lansarii in acest an a "Social paper".

La lucrarile comitetului au fost prezenti delegatia guvernului, confederatiilor patronale si confederatiilor sindicale din Romania. Din partea patronala a luat parte la reuniune Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu.

Urmatoarea reuniune a comitetului consultativ pentru libera circulatie a resursei umane se va derula pe 17 noiembrie 2017.

Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu


Sursa:

CNIPMMR

 


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
lucratoriforta de muncaemigrantimobilitatea fortei de munca


Data aparitiei: 10 Mai 2017
Ultima actualizare: 15 Mai 2017

Votati articolul "Comitetul consultativ privind libera miscare a lucratorilor in Europa. Care au fost concluziile?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X