email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proceduri contabile in 2020. Modele de PROCEDURI EDITABILE, conform ultimelor modificari

Proceduri contabile in 2020. Modele de PROCEDURI EDITABILE, conform ultimelor modificari
proceduri contabileLegea nr. 263/2019tva

Principii, conventii, reguli si practici specifice activitatii firmei - le numim generic politici si proceduri contabile. Ce este important de tinut minte este ca modificarile aduse legislatiei fiscal-contabile au schimbat modul in care trebuie sa intocmiti procedurile contabile in anul 2020.

Au fost publicate in Monitorul Oficial atatea ordine, ordonante si HG-uri care  modifica noile reguli de intocmire a procedurilor contabile, incat nici nu mai stii de unde sa incepi verificarile.

Ca de fiecare data, specialistii Rentrop & Straton vin in sprijinul tau cu o lucrare de top - Proceduri Contabile pentru Societati Comerciale 2020. Ghidul te tine la curent cu toate modificarile fiscale care au aparut in aceasta sfera si pe care orice contabil ar trebui sa le cunoasca in amanunt. Ajustarea pentru depreciere, TVA, contributii sociale, contributia asiguratorie pentru munca, impozite si taxe locale, decontarea unei parti din salariu si organizarea adunarilor generale ale actionarilor sunt doar cateva dintre subiectele sensibile dezbatute.
 

Proceduri contabile in 2020: tot ce trebuie sa stie un profesionist despre ultimele modificari


Cum ar fi sa aveti modele de proceduri gata redactate, conform modificarilor de ultima ora?
 

Gasiti 33 astfel de modele in lucrarea Proceduri contabile pentru societati comerciale ...click aici pentru detalii Proceduri Contabile>>


Structura unei proceduri contabile cerute de lege este una complexa si de-aceea elaborarea ei presupune un efort serios chiar si pentru un contabil experimentat care, in plus, trebuie sa tina cont si de modificarile legislative ale:

  •  Codului fiscal
  •  OMFP nr. 1.802/2014
  •  Legii contabilitatii nr. 82/1991
     

Am realizat pentru dvs. 33 de asemenea proceduri, pe cele mai uzitate, si le-am grupat pe un Stick – Proceduri contabile pentru societati comerciale 2020 – care va scapa instantaneu de o gramada de bataie de cap, de timp pierdut si de amenzi dure (4.000 de lei!).

Este important de retinut ca produsul este disponibil si in varianta  online, unde il puteti vizualiza oricand dupa ce achitati! Rentrop&Straton pune la dispozitia dvs. platforma www.rsonline.ro unde veti regasi produsul achizitionat de la noi.
 

Comandati acum lucrarea Proceduri contabile pentru societati comerciale ...click aici >>
 

Structura unei proceduri contabile ceruta de lege este una complexa si de-aceea elaborarea ei presupune un efort serios chiar si pentru un contabil experimentat care, in plus, trebuie sa tina cont si de modificarile legislative ale:

  •  Codului fiscal
  •  OMFP nr. 1.802/2014
  •  Legii contabilitatii nr. 82/1991
     

Iata mai jos cateva exemple de proceduri contabile pentru societati comerciale de care aveti nevoie in anul 2020:

1. Procedura privind intocmirea documentelor justificative

2. Procedura de arhivare a documentelor

3. Procedura interna privind utilizarea documentelor financiar-contabile

4. Procedura de gestionare a imobilizarilor

5. Procedura pentru clasificarea si inregistrarea contractelor de leasing

6. Procedura de gestionare a stocurilor

7. Procedura de gestionare a achizitiilor si a datoriilor catre furnizori

8. Procedura de gestionare a veniturilor si a creantelor

.

.

.

Cititi lista completa de proceduri contabile si comandati chiar acum stick-ul cu 33 de modele gata scrise pentru dvs., editabile!
 

Intocmirea procedurilor contabile cade in sarcina dvs., a contabilului firmei. Dvs. sunteti singurul care poate fi tras la raspundere pentru lipsa acestor proceduri, drept urmare asigurati-va ca totul este in regula. Cu EFORT ZERO pentru dvs.!


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

NOU! Sistemul e-Factura a devenit obligatoriu!


 Ce aveti de facut pentru a respecta legea?

Raspunsurile exacte va sunt oferite de reputatul consultant fiscal Ionut Jinga. Acesta va explica in detaliu procedurile de urmat si toate subtilitatile utilizarii celor 2 instrumente intr-o lucrare “fierbinte” in contextul actual - e-FACTURA. e-TRANSPORT 2024. Noutati, Obligatii, sanctiuni.

In lucrarea e-FACTURA. e-TRANSPORT 2024. Noutati, Obligatii, sanctiuni sunt prezentate cele mai delicate intrebari ale contribuabililor privind sistemele e-Factura si e-Transport, inclusiv intrebari din sectiunea specializata de pe site-ul ANAF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
proceduri contabileLegea nr. 263/2019tva


Data aparitiei: 19 Februarie 2019
Ultima actualizare: 31 Iulie 2020

Votati articolul "Proceduri contabile in 2020. Modele de PROCEDURI EDITABILE, conform ultimelor modificari":
Rating:

Nota: 4.74 din 5 din 17 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici