email
Noutati in Codul Fiscal 2020 - 11 Monografii Contabile actualizate la zi

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Noutati in Codul Fiscal 2020 - 11 Monografii Contabile actualizate la zi"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.

Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2020: cine are obligatia depunerii si cum se completeaza?

Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2020: cine are obligatia depunerii si cum se completeaza?
raportari contabileexercitiu financiarcifra de afaceri

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov, Serviciul Asistenta pentru Contribuabili, a intocmit un material informativ despre Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2020.

Specialistii institutiei au facut o recapitulare contabila in care prezinta noul termen limita de depunere a raportarilor contabile, entitatile vizate, structura si modul de completare al acestora, dar si ce categorii nu au obligatia depunerii.

Nu uitati ca noul termen pentru depunerea raportarilor contabile este cel tarziu pana la 30 septembrie 2020, potrivit ultimelor modificari.

Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2020: cine are obligatia depunerii?

Au obligatia intocmirii si depunerii raportarilor contabile la 30 iunie 2020 urmatoarele entitati care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei:

- entitatile carora le sunt incidente Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare;

- entitatile carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.844/2016, cu modificarile si completarile ulterioare;

- operatorii economici al caror exercitiu financiar este diferit de anul calendaristic.Au de asemenea obligatia intocmirii si depunerii raportarilor contabile la 30 iunie 2020:

- subunitatile deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European, indiferent de exercitiul financiar ales, in conditiile legii;

- sediile permanente din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul in strainatate reprezintand subunitati fara personalitate juridica ce apartin acestor persoane juridice.

Entitatile depun raportarile contabile la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice:

  •  in format hartie si in format electronic – la registratura organului fiscal sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata, pe suport magnetic, impreuna cu raportarile contabile listate cu ajutorul programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, semnate, potrivit legii

sau

  •  numai in forma electronica, pe portalul www.e-guvernare.ro, avand atasata o semnatura electronica extinsa, formatul electronic constand intr-un fisier PDF la care este atasat un fisier xml.

 Formularistica necesara si programul de verificare cu documentatia de utilizare aferenta se obtine prin folosirea programului de asistenta care poate fi descarcat de pe portalul ANAF, de la adresa www.anaf.ro/Declaratii electronice/Descarcare declaratii/Raportari contabile semestriale 2020.

 

Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2020: Structura si modul de completare 

  •  Entitatile carora le sunt incidente Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.802/2014, cu modificarile si completarile ulterioare si subunitatile deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European, indiferent de exercitiul financiar ales, in conditiile legii, intocmesc si depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportari contabile la 30 iunie 2020 care cuprind urmatoarele formulare:


a) Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10);

b) Contul de profit si pierdere (cod 20), respectiv Contul prescurtat de profit si pierdere (cod 20);

c) Date informative (cod 30),

formulare care sunt prevazute la capitolul II din anexa care face parte integranta din Ordinul ANAF nr. 2206/2020
 

  •  Entitatile carora le sunt incidente Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.844/2016, cu modificarile si completarile ulterioare intocmesc si depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportari contabile la 30 iunie 2020 care cuprind urmatoarele formulare:

 a) Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10);
 b) Situatia veniturilor si cheltuielilor (cod 20);
c) Date informative (cod 30),

formulare care sunt prevazute la capitolul III din anexa care face parte integranta din Ordinul ANAF nr. 2206/2020
 

Raportarile contabile la 30 iunie 2020 sunt semnate de persoanele in drept, cuprinzand si numele in clar al acestora.

 Randul corespunzator calitatii persoanei care a intocmit raportarile contabile se completeaza astfel:

- directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie, potrivit legii contabilitatii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.

 Raportarile contabile la 30 iunie 2020 se semneaza si de catre administratorul sau persoana care are obligatia gestionarii entitatii.
 

ATENTIE!
Nedepunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2020 in conditiile prevazute de ordin se sanctioneaza conform prevederilor art. 42 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 

NU intocmesc raportari contabile la 30 iunie 2020 entitatile:

- care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri mai mica de 220.000 lei;

- care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2020;

- care in tot semestrul I al anului 2020 s-au aflat in inactivitate temporara;

- care s-au infiintat in cursul anului 2020;

- care se afla in curs de lichidare, potrivit legii.

 

de Ioana Andreea Pavel

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
raportari contabileexercitiu financiarcifra de afaceri

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 07 Septembrie 2020


Votati articolul "Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2020: cine are obligatia depunerii si cum se completeaza?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Donatie societate pentru acoperire pierdere.

Intrebare: Buna ziua,
in baza unui contract, administratorul unei societatii (platitoare de tva si impozit venit 1%) a donat o suma de bani din contul 4551 unde creditase aceeasi societate, pentru acoperirea pierderii , am pus suma respectiva in contul 758 si am impozitat aceea suma cu 1% impozit venit la aceea data.Am gresit cu ceva ?
Multumesc.

Raspuns: Problema mea este daca aceea suma (380000 lei) intra in calculul veniturilor, pentru a trece de la...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 07 Septembrie 2020 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 5 + 5 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Modificari in Codul Fiscal 2020 - ATENTIE la monografiile contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Noutati in Codul Fiscal 2020 - 11 Monografii Contabile actualizate la zi"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X