email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt bancile romanesti cu cele mai mari comisioane de rambursare anticipata?

rambursare anticipatacredit ipotecarcredit de nevoi personaleingraiffeisenbrdbcrbanca transilvaniaalpha bankcecbancpostvolksbankconsiliul concurenteicomisioncomision de rambursare anticipatadobanzi

Potrivit unei directive a Uniunii Europene, din mai 2010, bancile nu vor mai putea percepe un comision de rambursare anticipata mai mare de 1% pentru creditele cu dobanda variabila.

Mai  mult decat atat, Consiliul Concurentei din Romania doreste eliminarea totala a comisionului de rambursare anticipata in cazul creditelor cu dobanda variabila. „In conditiile in care dobanda este variabila, deci banca o poate majora in functie de fluctuatiile pietei, si nu preia riscul aferent unei dobanzi fixe, comisionul de rambursare anticipata nu isi are justificare. In Uniunea Europeana, bancile practica un comision de rambursare anticipata pentru creditele cu dobanda fixa, pentru ca ele se expun riscului ca un client sa se refinanteze la alta banca atunci cand dobanda scade“, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu

Pe scurt, situatia comisioanelor de rambursare anticipata (in cazul unui credit ipotecar si al unui credit de nevoi personale) la momentul actual:

- BRD:
Comisionul nu difera in functie de tipul dobanzii, fie aceasta fixa sau variabila. La creditul de nevoi personale, comisionul este de 3%, pe toata durata creditului. La creditul ipotecar, se percepe un comision de rambursare anticipata de 5% in primii doi ani. Intre 2 si 10 ani, comisionul este de 4%, iar intre 10 si 20 de ani - de 3%. Dupa 20 de ani, taxa scade la 1%.

- BCR:
Creditele de nevoi personale "Divers Extra" si "Super BCR": comisioanele variaza in functie de tipul dobanzii. In cazul in care aceasta este variabila, comisionul este de 4,5% doar in situatia in care creditul este returnat in primii trei ani. Intre 3 si 5 ani, comisionul scade la 3%. Dupa cinci ani, scade la 2,5%. In cazul creditelor de nevoi personale, insa cu dobanda fixa, comisionul este de 4,5% in primii cinci ani si de 4% dincolo de aceasta perioada. In ceea ce priveste "Creditului Rezidential", in lei sau in euro, BCR percepe un comision de rambursare de 4,5% in primii 3 ani. In cazul in care creditul este returnat intre 3 si 5 ani, acesta scade la 3%, iar intre 5 si 10 ani - la 2,5%. La o perioada de mai mult de zece ani, taxa ajunge la 2%.

- Banca Transilvania:
Banca Transilvania nu percepe comisioane de rambursare anticipata la creditul de nevoi personale decat atunci cand creditul e returnat cu ajutorul refinantarii acordate de catre o alta banca. In acest caz, comisionul este de 1%. In ceea ce priveste creditele ipotecare incheiate dupa 1 ianuarie 2010, Banca Transilvania nu va mai percepe acest comision.

- Volksbank:
La creditul de nevoi personale "Easy Credit" (disponibil doar in lei), Volksbank percepe un comision de 1% din suma rambursata in avans. La creditele ipotecare, comisionul de rambursare anticipata este de 2% in primii cinci ani si de 1% dupa aceasta perioada.

- CEC:


Pentru creditul de nevoi personale, CEC percepe un comision de rambursare anticipata de 4,5% pentru primii cinci ani si de 2% intre 5 si 10 ani. Mai departe, comisionul este de 0%.

- Alpha Bank:
La Alpha Bank, comisioanele de rambursare anticipata percepute pentru cele doua tipuri de credite sunt identice: de 4% in primii patru ani, de 2% in anii cinci si sase si de 0% pentru mai mult de sapte ani. Ulterior acestei perioade, in cazul in care creditul este refinantat cu bani de la o alta banca, comisionul este de 2%.

- Bancpost:
Cei care ramburseaza creditul de nevoi personale in primii cinci ani trebuie sa achite 3,5% din valoarea acestuia. Intre 5 si 10 ani, comisionul se duce la 2 procente. In ceea ce priveste creditul "EuroIpotecar", comisionul este de 3,5% pe toata durata creditului.

- Raiffeisen:
Taxa perceputa pentru creditele de nevoi personale este de 4,5% pe toata durata imprumutului. Pentru creditele ipotecare, comisionul de rambursare anticipata este de 3%.

- ING:
ING este singura banca din Romania care, pentru creditele noi de consum sau ipotecare, nu percepe comision de rambursare anticipata! in acelasi caz, insa, in cazul creditelor ipotecare mai noi de un an, se percepe comisionul de rambursare anticipata de 1%.

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
rambursare anticipatacredit ipotecarcredit de nevoi personaleingraiffeisenbrdbcrbanca transilvaniaalpha bankcecbancpostvolksbankconsiliul concurenteicomisioncomision de rambursare anticipatadobanzi


Data aparitiei: 13 Octombrie 2009

Votati articolul "Care sunt bancile romanesti cu cele mai mari comisioane de rambursare anticipata?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X