email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Etichete noi: Vom sti cu adevarat ce contin alimentele?

alimenteetichete alimenteinformatii ingrediente

Un nou proiect legislativ impune producatorilor realizarea de etichete care sa contina cat mai multe informatii cu privire la ingredientele pe care le contin alimentele.  Astfel, consumatorii europeni vor sti cu adevarat ce aleg sa manance atunci cand isi fac cumparaturile din supermarket. In plus, informatiile inscrise in prezent pe etichete vor fi pe intelesul tuturor, iar produsele din carne vor avea in mod obligatoriu pe eticheta si tara de origine.

Noile dispozitii se aplica in toate tarile membre ale Uniunii Europene ca urmare a aprobarii de catre Parlamentul European a unui regulament care priveste informarea consumatorilor asupra produselor alimentare, prin intermediul unor etichete mult mai detaliate si mai usor de inteles.

O modificare priveste si fontul de litera care va fi de minimum 1,2 mm in cazul ambalajelor mari si de 0,9 mm in cazul celor mici. In plus, toate etichetele vor trebui sa respecte prezentarea unor anumite informatii precum: numarul de calorii, procentele de sare, zahar, proteine, grasimi, colesterol, carbohidrati etc. Se va pune accentul pe ingredientele care pot provoca alergii si se vor folosi termeni care sa fie pe intelesul oricarui cumparator.

La noi, reprezentanti ai mediului politic sunt de parere ca aceasta noua masura ii va face pe oameni sa fie mult mai atenti la ceea ce cumpara si pe producatori sa realizeze produse de o calitate mai buna.

Chiar daca regulamentul devine obligatoriu abia peste trei ani de zile, producatorii romani vor sa schimbe aceste etichete in cel mult un an. In acelasi timp, in Senat este dezbatut un proiect prin care alimentele sanatoase ar putea avea ca insemn o eticheta verde, cele care trebuie consumate cu moderatie o eticheta portocalie, iar cele care contin aditivi si subtante care pot dauna sanatatii sa aiba o bulina rosie. Chiar daca acest proiect a fost aprobat de catre Comisia economica din Senat, atitudinea de respingere vine din partea Guvernului, a Comisiei pentru drepturile omului, a Ministerului Sanatatii, precum si din partea Federatiei Patronale din Industria Alimentara.

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
alimenteetichete alimenteinformatii ingrediente


Data aparitiei: 11 Iulie 2011

Votati articolul "Etichete noi: Vom sti cu adevarat ce contin alimentele?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X