email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conferinta CECCAR: Promovare imagine membri, un subiect arzatorNu este prima data cand membrii CECCAR pun accentul asupra acestei necesitati de o importanta crescuta in domeniu. E nevoie de o promovare intensa a imaginii membrilor in cadrul domeniului de activitate.

In cadrul conferintei CECCAR Caras-Severin care a avut loc in luna aprilie s-a dezbatut tema promovarii imaginii membrilor CECCAR, actiune derulata de membrii Consiliului filialei: dl. Rada Danut  - presedinte, d-na Azap Mihaela si d-na Andres Solomia - membrii si d-na Pintea Lidia, director executiv.

Intilnirea cu dl. Popa Valentin, director al Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul
Caras-Severin a avut ca obiectiv principal al discutiei conditiile de infiintare a firmelor cu profil de
contabilitate. S-a scos in evidenta buna relatie intre cele doua institutii concretizata in informarea reciproca si rezolvarea unor probleme, colaborare avuta si pana acum. Filiala a fost felicitata pentru vointa membrilor de a alege un presedinte care, prin activitatea sa, sa creasca ritmul ascentent al activitatii filialei. Directorul executiv a pus la dispozitia institutiei o lista a membrilor cu viza de exercitare a profesiei pe 2014 mentionind ca legitimarea membrilor se face prin carnetul de membru vizat la zi, parafa pe anul curent.

De asemenea s-a discutat ce implica calitatea de expert contabil membru in grupul expertilor contabil judiciari, precizindu- se faptu l ca legitimarea membrilor cu aceasta specializare se face cu legitimatia de expert contabil judiciar, pe linga carnetul vizat si parafa anuala.

Primirea listelor, cu precizarile aferente legitimarii a fost primita cu interes, avind in vedere ca o serie de mentiuni solicitate de firme presupun expertizarea unor aspecte legate de viata firmei. Presedintele filialei, dl. Rada Danut a solicitat de a se pune la dispozitia filialei o lista a societatilor comerciale care au optat pentru cod CAEN 6920 ca obiect principal de activitate.

Intalnirea ce a avut loc la Camera de Comert Industrie si Agricultura Caras-Severin a decurs in
aceeasi admosfera de reintilnire a vechilor cunostinte.

Dl director Petru Buzzi a expus proiectele de promovare a firmelor din raza judetului, actiunile de atragere de fonduri pe domeniul de agricultura si turism, actiuni la care si filiala Ceccar poate sa contribuie. A fost incheiat un protocol de colaborare, de fapt reinoit cel incheiat in anul 2010, cu urmatoarele obiective:

- sprijin reciproc in realizarea obiectivelor specifice fiecarei parti din protocol

- promovarea reciproca a imaginii celor doua entitati in cadrul actiunilor derulate fie in comun
fie individual

- organizarea unor manifestari comune menite sa sprijine mediul de afaceri din judet

- informari reciproce cu problematica specifica fiecarei entitati implicate

- schimb de reviste, publicatii de specialitate  etc.


In legatura cu modul de realizare a prezentului protocol, semestrial se va analiza stadiul si modul de
indeplinire a masurilor propuse care vor fi completate în funcţie de problematica aparuta.

Intilnirea cu d-na Nicola Mihaela, sef al Administratiei Judetene a Finantelor Judeţene Caras-Severin a avut ca tema principala modalitatea de comunicare intre cele doua institutii, statutul membrilor filialei functionari publici si activitatea sustinuta a filialei de supraveghere a profesiei contabile si implicit a activitatii membrilor sai, din punct de vedere al respectarii normelor si standardelor profesionale.

Din partea filialei, discutiile au fost purtate de presedinte si directorul executiv. A fost adresata o solicitate de a se pune la dispozitia filialei baza de date privind depunerea situatiilor financiare. Filiala a fost asigurata de tot sprijinul necesar in actiunea de supraveghere a profesiei contabilie, fiind recunoscut aportul si misiunea CECCAR pentru reglementarea profesiei in interesul public.

La intilnirea programata cu Inspectoratul Teritorial de Munca Caras-Severin a avut loc cu participarea d- nei Mihaescu Eugenia Florica, inspector sef, dl. Cristea Nicolae, inspector sef adjunct, iar din partea filialei, presedintele dl. Rada Danut si directorul executiv d-na Pintea

Lidia. Presedintele filialei prezinta scopul intilnirii iar directorul executiv prezinta protocolul de colaborare incheiat in anul 2012 cu propunere de actualizare cu problematica curenta derivata din actele normative, iar ca mod de realizare a colaborarii cu urmatoarele propuneri:

Participarea reprezentantilor I.T.M. cu ocazia seminariilor pentru a prezenta pe parcursul aparitiei, a unor noi reglementari interne ale Ministerului Muncii in problematica de interes a profesionistului
contabil:

- schimb de informatii referitoare la  persoane care apar ca au semnat situatii financiare cu contract partial de munca pentru a fi verificate de catre I.T.M. cu privire la indeplinirea conditiilor de angajare si a celor prevazute de Legea 82/1991 actualizata.

- studierea in comun si analiza posibilitatii modificarii legislatiei muncii cu privire la limitarea
numarului de ore de munca la contractele cu timp partial/angajat si determinarea de a face propuneri.

In practica exista angajati cu timp partial la mai multi agenti economici la care totalul timpului partial depaseste timpul legal de munca/ saptamina.

De comun acord s-a stabilit ca in perioada urmatoare sa se studieze cu atentie de cele doua parti vechiul protocol pentru a fi actualizat si adoptat reciproc, impreuna cu masuri de implementare si urmarire.

Membrii Consiliului filialei, D-na Azap Mihaela si d-na Andres Solomia au avut intilniri cu un numar de 10 oameni de afaceri din raza judetului. In actiunea de promovare a imaginii organismului profesional si aportul calitativ adus entitatilor economice de expertii si contabilii autorizati, prin serviciile lor ce sunt atent monitor izate de organismul profesional.

Activitatea curenta a filialei a asigurat comunicarea permanenta cu membrii, cu Aparatul central pentru diversele activitati ale lunii aprilie.

Activitatea cu stagiarii a fost indreptata in crearea conditiilor de buna desfasurare a pregatirii  profesionale ce va avea loc la inceputul lunii urmatoare, contactarea lectorilor, mobilizarea stagiarilor, stabilirea temelor de discutii, verificarea respectarii obligatiilor stagiarilor.


Sursa: CECCAR Caras-Severin, Pro Domo


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 04 Iunie 2014

Votati articolul "Conferinta CECCAR: Promovare imagine membri, un subiect arzator":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X