email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Examenul CECCAR: 5 modele de subiecte rezolvate

Examenul CECCAR: 5 modele de subiecte rezolvate
examen ceccarsubiecte ceccarsubiecte rezolvate examen ceccarmodele subiecte ceccar

Examenul de acces la stagiul CECCAR 2024 este un examen obligatoriu pentru obtinerea calitatii de expert contabil si a carui promovare creeaza in fiecare an mari probleme candidatilor. Marea problema este insa ca nu puteti avea acces la acest statut pana nu promovati examenul! Dar nu va faceti griji: va oferim un instrument de pregatire extraordinar de eficient, care pur si simplu va garanteaza reusita – lucrarea pe stick Examenul de acces la stagiul CECCAR 2024 cu 100 de intrebari reprezentative, de mare actualitate si rezolvate impecabil. 

In randurile de mai jos iata 5 subiecte rezolvate, exact in genul celor care se dau la examen!

1. In ce cont se reflecta decontarile intrabancare? Exemplificati.

Raspuns:
Decontarile intrabancare se evidentiaza in contabilitatea institutiilor de credit in contul 341 - Decontari intrabancare.

Exemplu
Banca X Sucursala Arad deconteaza un ordin de plata in valoare de 5.000 lei in favoarea unui beneficiar ce are cont la sucursala Timisoara:
Banca X Arad:
2511 Conturi curente = 341 Decontari intrabancare 5.000 lei
Banca X Timisoara:


341 Decontari intrabancare = 2511 Conturi curente 5.000 lei

2. Explicati in ce consta inspectia ca procedura de audit.

Baza legala: Manualul de reglementari internationale de control al calitatii, audit, revizuire, alte servicii de asigurare si servicii conexe, Editia 2018, volumul I

Raspuns:
Inspectia implica examinarea inregistrarilor sau a documentelor interne sau externe in forma tiparita, electronica sau sub alta forma ori o examinare fizica a unui activ.
Inspectia inregistrarilor si a documentelor furnizeaza probe de audit cu diferite grade de credibilitate, in functie de natura si sursa acestora si, in cazul inregistrarilor si documentelor interne, de eficacitatea controalelor exercitate asupra intocmirii acestora.

Exemple:
- inspectia unui contract executat poate furniza probe de audit relevante pentru aplicarea de catre entitate a politicilor contabile, precum recunoasterea veniturilor.
- inspectia imobilizarilor corporale poate furniza probe de audit credibile cu privire la existenta lor, dar nu neaparat cu privire la drepturile si obligatiile entitatii sau la evaluarea activelor.

3. Definiti valoarea substantiala bruta si valoarea substantiala neta.

Raspuns:
Valoarea substantiala bruta (VSB) reprezinta activul bilantier reevaluat in ipoteza continuarii activitatii, plus valoarea bunurilor folosite de intreprindere fara a fi proprietara acestora (inchiriate, in custodie s.a), minus valoarea bunurilor care desi sunt inregistrate in patrimoniul intreprinderii nu sunt folosite din diverse cauze (inchiriate etc.).

Valoarea substantiala neta (VSN) se obtine prin deducerea datoriilor din valoarea substantiala bruta.

4. Cum se determina activul net contabil avand in vedere urmatoarea situatie din bilantul contabil? 

Active imobilizate: 60.000 lei 
Stocuri: 20.000 lei 
Disponibilitati in banca: 25.000 lei 
Datorii furnizori: 18.000 lei 
Capital social: 50.000 lei 
Rezerve: 37.000 lei

Baza legala: Literatura de specialitate

Raspuns:.
Activ net contabil ANC = total active - total datorii = Capitaluri proprii 
ANC = 60.000 lei + 20.000 lei + 25.000 lei - 18.000 lei = 87.000 lei 
Capitaluri proprii= 50.000 lei + 37.000 lei = 87.000 lei

5. Cum se determina activul net corijat? 

Baza legala: Literatura de specialitate.

Raspuns:
Activul net corijat se determina prin doua metode:
- Metoda substractiva consta in scaderea din totalul activelor reevaluate corijate a tuturor datoriilor intreprinderii.
- Metoda aditiva consta in adaugarea la capitalurile proprii ale intreprinderii a tuturor influentelor rezultate din inlocuirea valorilor contabile cu valorile economice ale elementelor din bilantul intreprinderii.

Lucrarea pe stick "Examenul de acces la stagiul CECCAR 2024" contine raspunsuri clare, temeiuri legale, comentarii care elimina orice ambiguitati. Gasiti nu numai raspunsurile corecte, ci si comentarii ale unor specialisti de top care va vor ajuta sa intelegeti exact de ce se aplica o anumita solutie, si nu alta. Asimiliarea raspunsurilor corecte este astfel mult mai facila!


de Alina Ilie

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
examen ceccarsubiecte ceccarsubiecte rezolvate examen ceccarmodele subiecte ceccar


Data aparitiei: 17 Mai 2023
Ultima actualizare: 20 Februarie 2024

Votati articolul "Examenul CECCAR: 5 modele de subiecte rezolvate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

 • Fisa de magazie. Cand se intocmeste si cum se completeaza

  • Fisa de magazie este un document esential in gestionarea stocurilor dintr-o companie. Aceasta ofera o evidenta detaliata a intrarilor si iesirilor de marfa, contribuind la controlul eficient al stocurilor. Prin monitorizarea stocurilor, optimizarea aprovizionarii si reducerea pierderilor, fisa de magazie joaca un rol crucial in gestionarea eficienta a resurselor unei organizatii. De asemenea, este important sa se acorde atentie adecvata pastrarii si arhivarii fiselor de magazie pentru...» citeste mai departe aici

 • Contul 456: cand se utilizeaza si exemplu practic

  • Cu ajutorul contului 456 se tine evidenta decontarilor cu actionarii/asociatii privind capitalul. Contul 456 „Decontari cu actionarii/asociatii privind capitalul” este un cont bifunctional. Ce se inregistreaza in debitul contului 456 In debitul contului 456 "Decontari cu actionarii/asociatii privind capitalul" se inregistreaza: - capitalul subscris de actionari/asociati, in natura si/sau numerar, capitalul s...» citeste mai departe aici

 • Procedura de inventariere in SAGA

  • Inventarierea are ca scop principal stabilirea situatiei reale a tuturor elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii ale fiecarei entitati, precum si a bunurilor si valorilor detinute cu orice titlu, apartinand altor persoane juridice sau fizice, in vederea intocmirii situatiilor financiare anuale care trebuie sa ofere o imagine fidela a pozitiei financiare si a performantei entitatii pentru respectivul exercitiu financiar. Procedura de inv...» citeste mai departe aici

 • Doua GHIDURI pe care orice contabil trebuie sa le aiba pe birou

  • Intr-un mediu economic in continua schimbare, contabilii trebuie sa fie la curent cu ultimele noutati si sa se adapteze rapid pentru a-si desfasura activitatea in mod eficient. In continuare, va prezentam doua ghiduri indispensabile pentru contabili in indeplinirea sarcinilor lor zilnice si in navigarea prin complexitatea reglementarilor fiscale si contabile. Doua lucrari de specialitate se disting prin capacitatea lor de a oferi claritate si orientare intr-un mediu...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X