email
Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formulare ANAF 2023: toate formularele cu explicatii pentru 2023

Formulare ANAF 2023: toate formularele cu explicatii pentru 2023
declaratia 112ordin plata multiplutvadeclaratia 300

Prezentam in continuare lista completa cu toate formularele ANAF pentru 2023 - toate declaratiile fiscale necesare firmelor si persoanelor fizice, dar si diferite tipuri de cereri. 

Ce reprezinta fiecare in parte, cand si de cine trebuie depuse, dar si alte informatii utile, citeste in materialul de mai jos. 
 

Citeste si: Agenda fiscala pentru 2023 - termene stabilite prin lege, obligatii, declaratii si categoriile de contribuabili

Formulare ANAF 2023: lista completa cu explicatii 

Formularul 010 - Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica (OPANAF 3725/2017). Formularul 010 se completeaza si se depune de catre persoanele juridice romane, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, persoane juridice romane si reprezentantii legali, desemnati potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unei contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, ai detinatorilor autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice romane. Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, de regula cu ocazia infiintarii, declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior, iar declaratia de radiere se completeaza cu ocazia radierii inregistrarii fiscale.

Formularul 012 - Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit (OPANAF 726/2016). Formularul 012 se utilizeaza de catre contribuabilii, platitori de impozit pe profit, pentru efectuarea optiunii de aplicare a sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit, respectiv, pentru renuntarea la aceasta optiune. Se depune la organul fiscal competent, pana la data de 31 ianuarie, inclusiv, a anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit, respectiv a anului fiscal pentru care se renunta la optiunea de aplicare a acestui sistem.

Formularul 013 - Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente (OPANAF 3140/2016, OPANAF 3769/2017). Formularul 013 se completeaza si se depune de catre contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitati pe teritoriul Romaniei prin unul sau mai multe sedii permanente. Declaratia se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, de regula cu ocazia declararii primului sediu permanent pe teritoriul Romaniei. Declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior. Declaratia de radiere se completeaza cu ocazia radierii inregistrarii fiscale. Se depune, direct sau prin imputernicit, la registratura organului fiscal competent ori la posta prin scrisoare recomandata, la termenele stabilite de legislatia in vigoare. 

Formularul 014 - Notificare privind modificarea anului fiscal (OPANAF 1546/2017). Formularul 014 se utilizeaza de catre contribuabili pentru efectuarea optiunii de modificare a anului fiscal si se depune la organul fiscal competent.Termenele de depunere sunt:
- 15 zile de la data inceperii anului fiscal modificat sau de la data inregistrarii contribuabilului, dupa caz;
- 15 zile de la data inceperii noului an fiscal modificat, in cazul modificarii perioadei anului fiscal modificat;
- pana la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv, de la data la care s-ar fi inchis anul fiscal modificat, in cazul in care anul fiscal modificat redevine an fiscal calendaristic.

Formularul 014 se completeaza in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule, citet si corect, toate datele prevazute; un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se depune la unitatea fiscala, direct la registratura sau la posta, prin scrisoare recomandata, un exemplar se pastreaza de catre contribuabil. 

Formularul 015 - Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru contribuabilii nerezidenti care nu au sediu permanent in Romania (OPANAF 3725/2017). Formularul 015 se completeaza si se depune de contribuabilii nerezidenti, altii decat persoanele fizice, care nu au sediul permanent in Romaniadar care au obligatii fiscale, potrivit legilor speciale. Se depune si de catre contribuabili nerezidenti stabiliti in spatiul comunitar, care se inregistreaza in scopuri de TVA direct, in temeiul dispozitiilor art.316 alin.(4) sau (6) din Codul fiscal, sau prin reprezentant fiscal. Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior, iar declaratia de radiere se completeaza cu ocazia radierii inregistrarii fiscale. 

Formularul 016 - Declaratie de inregistrare fiscala/ Declaratie de mentiuni/ Declaratie de radiere pentru persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania (OPANAF 3725/2017). Formularul 016 se completeaza si se depune, la termenele prevazute in legile speciale, de catre contribuabilii persoane juridice care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania. Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior, iar declaratia de radiere se completeaza cu ocazia radierii inregistrarii fiscale

Formularul 017 - Declaratie de inregistrare a contractelor/documentelor care justifica prestarile efective de servicii pe teritoriul Romaniei, initiale/aditionale (conexe), incheiate cu persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente (OPANAF 2994/2016). Persoanele juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si persoanele juridice straine care desfasoara activitate in Romania printr-un sediu permanent/sediu permanent desemnat au obligatia sa inregistreze contractele/documentele incheiate cu persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente care executa pe teritoriul Romaniei prestari de servicii de natura lucrarilor de constructii, de montaj, activitatilor de supraveghere, activitatilor de consultanta, de asistenta tehnica si a oricaror altor servicii prestate in Romania care genereaza venituri impozabile, prin depunerea acestei declaratii la organul fiscal competent in termen de 30 de zile de la data incheierii contractelor sau de la data emiterii oricaror documente prevazute de lege. 

Formularul 020 - Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal (OPANAF 3725/2017). Formularul 020 se completeaza si se depune de catre persoanele fizice romane si straine, care detin cod numeric personal, altele decat persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere. Declaratia de inregistrare se depune cu ocazia primei inregistrari fiscale, iar declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior. 

Formularul 030 - Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane fizice care nu detin cod numeric personal (OPANAF 3725/2017). Formularul 030 se depune de catre persoanele fizice care nu detin cod numeric personal, altele decat persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere. Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior. 

Formularul 040 - Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru institutii publice (OPANAF 3725/2017). Formularul 040 se completeaza si se depune de catre institutiile publice. Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, de regula cu ocazia infiintarii, declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior, iar declaratia de radiere se completeaza cu ocazia radierii inregistrarii fiscale. Declaratia se completeaza in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule, citet si corect, toate datele prevazute si se depune direct la registratura organului fiscal competent sau la posta prin scrisoare recomandata.

Formularul 060 - Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru sediile secundare (OPANAF 3725/2017). Formularul 060 se completeaza si se depune de catre contribuabilii care, potrivit Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, au organizate puncte de lucru stabile cu minim 5 angajati pentru respectivul punct de lucru si au obligatia sa solicite inregistrarea fiscala a acestora, ca platitor de impozit pe venituri din salarii. Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia infiintarii, declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior, iar declaratia de radiere se completeaza cu ocazia radierii inregistrarii fiscale. Declaratia se depune direct sau prin imputernicit/reprezentant legal la registratura organului fiscal competent sau la posta prin scrisoare recomandata, la termenele stabilite de legislatia in vigoare. Organul fiscal competent este organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla punctul de lucru. 

Formularul 070 - Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere (OPANAF 3725/2017). Formularul 070 se completeaza si se depune de catre persoanele fizice romane sau straine care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, in conformitate cu prevederile legale. Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, de regula cu ocazia infiintarii, declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior, iar declaratia de radiere se completeaza cu ocazia radierii inregistrarii fiscale. Declaratia se depune direct sau prin imputernicit/reprezentant legal/reprezentant fiscal la registratura organului fiscal competent ori la posta prin scrisoare recomandata, la termenele stabilite de legislatia in vigoare.

Organul fiscal competent este:
- pentru contribuabilii care se inregistreaza direct (reprezentant legal) sau prin imputernicit, organul fiscal in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal contribuabilul;
- pentru contribuabilii care se inregistreaza prin reprezentant fiscal, organul fiscal competent pentru administrarea persoanei impozabile care are calitatea de reprezentant fiscal.

Formularul 083 - Optiune privind utilizarea, de catre operatorii economici nerezidenti, a sistemului national privind factura electronica RO e-Factura (OPANAF 1831/2021). Formularul 083 se completeaza si se depune de catre operatorii economici nerezidenti care opteaza pentru utilizarea sistemului national privind factura electronica RO e-Factura in relatia comerciala cu alt operator economic (relatie comerciala B2B) sau in relatia cu autoritati contractante, respectiv entitati contractante (relatie B2G), in conditiile prevazute prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120/2021 privind administrarea, functionarea si implementarea sistemului national privind factura electronica RO e-Factura si factura electronica in Romania, precum si pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cartii de identitate a vehiculului si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere in vederea introducerii pe piata, punerii la dispozitie pe piata, inmatricularii sau inregistrarii in Romania, precum si supravegherea pietei pentru acestea.

Formularul 084 - Cerere privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura/renuntarea la cererea privind inregistrarea in Registrul RO e-Factura (OPANAF 1713/2021). Formularul 084 se completeaza electronic si se transmite de catre operatorii economici, respectiv orice entitati care desfasoara activitate economica constand in executarea de lucrari, livrarea de bunuri/produse si/sau prestarea de servicii, care emit facturi electronice catre alti operatori economici (relatii B2B) si care opteaza, in conditiile prevazute OUG nr. 120/2021 pentru transmiterea acestora catre destinatari folosind sistemul national privind factura electronica RO e-Factura.
 

Formularul 087 - Notificare privind aplicarea / incetarea aplicarii regimului special pentru agricultori (OPANAF 3698/2016). Formularul 087 se completeaza si se depune de catre persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale sau intreprinderile familiale, cu sediul activitatii economice in Romania, care realizeaza activitati de productie agricola sau servicii agricole si care nu realizeaza alte activitati economice sau realizeaza si alte activitati economice a caror cifra de afaceri anuala este inferioara plafonului de scutire pentru aplicarea regimului special sau pentru incetarea aplicarii regimului special pentru agricultori. 

Formularul 089 - Declaratie pe propria raspundere pentru indeplinirea conditiei prevazute la art. 331 alin. (2) lit. e) pct. 2 si/sau art. 331 alin. (2) lit. l) pct. 2 din codul fiscal (OPANAF 1252/2021). Formularul 089 se completeaza de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (Codul fiscal), stabilite in Romania, conform art. 266 alin. (2) din Codul fiscal, care detin o licenta valabila de furnizare a energiei electrice, o licenta pentru activitatea traderului de energie electrica sau orice licenta care permite comercializarea de energie electrica, eliberata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, si a caror activitate principala, in ceea ce priveste cumpararile de energie electrica, o reprezinta revanzarea acesteia, iar consumul propriu din energia electrica cumparata este neglijabil, respectiv este de maximum 1% din energia electrica cumparata in perioada ianuarie - noiembrie a anului calendaristic/in perioade anterioare anului depunerii declaratiei sau in perioada din luna decembrie in care au detinut licenta, in situatia persoanelor impozabile care obtin licenta de furnizare a energiei electrice in perioada 1 - 31 decembrie, dupa caz.

Formularul 091 - Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/Declaratie de mentiuni a altor persoane care efectueaza achizitii intracomunitare sau pentru servicii (OPANAF 631/2016, OPANAF 1381/2017, OPANAF 1888/2019 ). Formularul 091 se depune de catre:

A) persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania, neinregistrate si care nu au obligatia sa se inregistreze conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (Codul fiscal), si care nu sunt deja inregistrate conform art. 317 alin. (1) lit. b) sau c) ori alin. (2) din Codul fiscal, care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, inainte de efectuarea achizitiei intracomunitare, daca valoarea achizitiei intracomunitare respective depaseste plafonul pentru achizitii intracomunitare in anul calendaristic in care are loc achizitia intracomunitara;

B) persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania, neinregistrata si care nu are obligatia sa se inregistreze conform art. 316 din Codul fiscal, care nu este deja inregistrata conform art. 317 alin. (1) lit. a) sau c) ori alin. (2) din Codul fiscal, daca presteaza servicii care au locul in alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligata la plata taxei conform echivalentului din legislatia altui stat membru al art. 307 alin. (2) din Codul fiscal, inainte de prestarea serviciului;
C) persoana impozabila care isi are stabilit sediul activitatii economice in Romania, care nu este inregistrata si nu are obligatia sa se inregistreze conform art. 316 din Codul fiscal si care nu este deja inregistrata conform art. 317 alin. (1) lit. a) sau b) ori alin. (2) din Codul fiscal, daca primeste de la un prestator, persoana impozabila stabilita in alt stat membru, servicii pentru care este obligata la plata taxei in Romania conform art. 307 alin. (2) din Codul fiscal, inaintea primirii serviciilor respective;
D) persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania, daca nu este inregistrata si nu este obligata sa se inregistreze conform art. 316 din Codul fiscal, si persoana juridica neimpozabila stabilita in Romania pot solicita sa se inregistreze, conform art. 317 din Codul fiscal, in cazul in care realizeaza achizitii intracomunitare, conform art. 268 alin. (6) din Codul fiscal.

Formularul 092 - Declaratie de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania (OPANAF 169/2019). Formularul 092 se completeaza de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care utilizeaza trimestrul ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara de bunuri taxabila in Romania. Se depune la organul fiscal competent, in 5 zile lucratoare de la finele lunii in care intervine exigibilitatea achizitiei intracomunitare. 

Formularul 093 - Declaratie de inregistrare in scopuri de TVA/Declaratie de mentiuni pentru persoanele impozabile care au sediul activitatii economice in afara Romaniei, dar sunt stabilite in Romania prin sedii fixe (OPANAF 631/2016). Formularul 093 se completeaza de persoanele impozabile stabilite in Romania prin unul sau mai multe sedii fixe, conform art. 266 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, care sunt obligate sa solicite inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata in conditiile prevazute la art. 316 alin. (2) din Codul fiscal.

Formularul 097 - Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare (OPANAF 409/2021). Formularul 097 se completeaza de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care opteaza pentru aplicarea sistemului TVA la incasare sau pentru incetarea aplicarii acestui sistem, in conditiile prevazute de art. 282 si de art. 324 alin. (12) si (14) din Codul fiscal.

Formularul 098 - Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, conform art. 316 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (OPANAF 631/2016, OPANAF 1381/2017). Formularul 098 se completeaza si se depune de catre societatile care se infiinteaza in baza Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 316 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal. 

Formularul 099 - Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit art. 316 alin. (12) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (OPANAF 2011/2016, OPANAF 3300/2017). Formular 099 se completeaza si se depune de catre persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA in conformitate cu dispozitiile art. 316 alin. (11) lit. a) - e) si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA potrivit prevederilor art. 316 alin. (12) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Formularul 100 - Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat (OPANAF 51/2021). Formularul 100 se completeaza electronic de platitorii de impozite, taxe si contributii sociale carora le revin obligatii de plata la bugetul stat. Semnarea declaratiilor se realizeaza prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001. Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat se completeaza cu ajutorul programului de asistenta si se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. 

Formularul 101 - Declaratie privind impozitul pe profit (OPANAF 3386/2016, OPANAF 4160/2017, OPANAF 3200/2018, OPANAF 4072/2020). Formularul 101 se completeaza electronic si se depune anual de catre platitorii de impozit pe profit, pana la data de 25 martie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul. Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta si se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Semnarea declaratiilor se realizeaza prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001. 

Formularul 106 - Declaratie informativa privind dividendele cuvenite actionarilor (OPANAF 1292/2014). Formularul 106 se depune de catre societatile nationale, companiile nationale si societatile la care statul este actionar unic, majoritar sau detine controlul, in cazul in care pentru anul de raportare au fost repartizate dividende actionarilor. Acesta se depune anual, pina la data de 25 a lunii urmatoare aprobarii repartitiei profitului. Declaratia se completeaza cu ajutorul programului de asistenta. Formularul 106 se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hirtie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. 

Formularul 107 - Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private (OPANAF 1825/2018). Formularul 107 se completeaza si se depune de catre:

- contribuabilii, platitori de impozit pe profit, care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat sau acorda burse private;
- contribuabilii care intra sub incidenta Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati, care platesc si impozit pe profit si care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat sau acorda burse private;
- contribuabilii, platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor, care efectueaza sponsorizari, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, potrivit legii.

Formularul 108 - Declaratie privind impozitul pe reprezentanta (OPANAF 3391/2017). Formularul 108 se completeaza si se depune de catre reprezentanta unei/unor persoane juridice straine, autorizata sa functioneze in Romania, potrivit legii. Se depune la organul fiscal central competent pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului de impunere, sau, in cazul reprezentantei unei/unor persoane juridice straine infiintate sau desfiintate in/din Romania in cursul unei luni din anul de impunere, in termen de 30 de zile de la data la care aceasta a fost infiintata sau desfiintata, dupa caz. 

Formularul 109 - Declaratie privind taxa pe active financiare nete (OPANAF 2085/2019). Formularul 109 se completeaza electronic si se depune de catre institutiile bancare, definite la art. 86 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, cu modificarile si completarile ulterioare. 

Formularul 110 - Declaratie de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit retinut la sursa (OPANAF 2779/2017). Formularul 110 se completeaza electronic si se depune de catre platitorii de venit care au retinut la sursa un impozit pe venit in cuantum mai mare decat cel legal datorat si efectueaza regularizarea sumelor restituite beneficiarilor de venit cu obligatiile fiscale de acelasi tip datorate in perioada fiscala in care s-a efectuat restituirea. Formularul 110 se depune atat in cazul in care, in perioada fiscala in care a avut loc restituirea sumelor catre beneficiarii de venit, impozitul datorat este mai mare decat suma restituita, cat si in situatia in care suma restituita beneficiarilor de venit este mai mare decat impozitul datorat, rezultand astfel diferente de plata sau diferente de recuperat de la bugetul de stat. In situatia in care in urma regularizarii rezulta diferente de recuperat de la bugetul de stat, formularul are rolul unei cereri de restituire, caz in care se bifeaza rubrica prevazuta in acest scop.

Formularul 112 - Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (Ordin comun al ministrului finantelor, ministrului muncii si protectiei sociale si ministrului sanatatii nr. 203/207/188/2021). Formularul 112 se completeaza electronic si se depune de catre angajatori si entitatile asimilate acestora. Se completeaza cu ajutorul programului de asistena si se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, conform legii. 

Formularul 120 - Decont privind accizele (OPANAF 3386/2016, OPANAF 4160/2017). Formularul 120 se completeaza electronic si se depune anual de catre operatorii economici, platitori de accize. Decontul privind accizele se completeaza cu ajutorul programului de asistenta. Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. 

Formularul 150 - Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat (OMFP 847/2009). Formularul 150 se utilizeaza pentru obtinerea dreptului de acces la serviciul de depunere on line a declaratiilor fiscale. Cererea pentru utilizarea unui certificat digital calificat se completeaza on-line, se listeaza si se depune impreuna cu documentele necesare (documentul de identitate a solicitantului, in original si in copie, documentul eliberat de contribuabil, din care rezulta dreptul solicitantului de a semna declaratiile fiscale pentru contribuabil) la sediul organului fiscal. Formularul 150 se obtine in urma completarii on-line.

Formularul 151 - Cerere pentru revocarea dreptului de utilizare a serviciului Depunere declaratii on-line (OMEF 847/2009). 

Formularul 154 - Cerere pentru utilizarea unui certificat calificat si acordarea drepturilor de administrator de cont (OPANAF 4156/2017). Pentru utilizarea serviciului de acces controlat la Registru, existent pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, persoanele desemnate de catre producator, importator sau persoana juridica romana care achizitioneaza din statele membre ale Uniunii Europene aparate de marcat electronice fiscale, respectiv distribuitorul autorizat efectueaza urmatoarele operatiuni:

a) in vederea obtinerii drepturilor de administrator de cont al serviciului de acces controlat la Registru, persoanele desemnate transmit, in format electronic, documentul de confirmare a certificatului calificat, semnat digital de catre solicitant si confirmat prin semnatura electronica a autoritatii de certificare, in conformitate cu instructiunile de utilizare a serviciului de acces controlat la Registru;
b) in vederea obtinerii drepturilor de administrator de cont al serviciului de acces controlat la Registru, persoanele desemnate transmit acest formular in format electronic, in conformitate cu instructiunile de utilizare a serviciului de acces controlat la Registru. Cererea pentru utilizarea unui certificat calificat si acordarea drepturilor de administrator de cont se listeaza, se semneaza, conform legii, si se depune de catre persoana imputernicita la organul fiscal competent;
c) cererea in format hartie va fi insotita de urmatoarele documente:
- documentul de identitate a solicitantului, in original si in copie;
- documentul eliberat de producator, importator sau persoana juridica romana care achizitioneaza din statele membre ale Uniunii Europene aparate de marcat electronice fiscale, respectiv distribuitorul autorizat, din care rezulta dreptul de administrator de cont al solicitantului la serviciul de acces controlat la Registru;
d) persoanele desemnate de catre producator, importator sau persoana juridica romana care achizitioneaza din statele membre ale Uniunii Europene aparate de marcat electronice fiscale, respectiv distribuitorul autorizat, care dobandesc calitatea de administrator de cont, efectueaza inrolarea/revocarea electronica a utilizatorilor serviciului de acces controlat la Registru din cadrul propriei unitati, precum si din cadrul unitatilor acreditate pentru comercializare si/sau service, folosind aplicatia "Serviciul de acces controlat Registru".

Formularul 155 - Cerere pentru revocarea dreptului de utilizare a serviciului acces controlat la registru si a drepturilor de administrator de cont (OPANAF 4156/2017). Revocarea dreptului de administrator de cont al serviciului de acces controlat la Registru se solicita de titularul certificatului calificat, prin completarea si transmiterea acestui formular prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin functionalitatile puse la dispozitie pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. In situatia in care revocarea dreptului de administrator de cont al serviciului de acces controlat la Registru se solicita de catre o persoana diferita de persoana pentru care acest drept a fost obtinut se depune in format hartie, semnata, conform legii, la organul fiscal competent. Cererea va fi insotita de documentul de identitate a persoanei care solicita revocarea dreptului de administrator de cont la serviciul de acces controlat la Registru, original si copie, precum si documentul eliberat de producator, importator sau persoana juridica romana care achizitioneaza din statele membre ale Uniunii Europene aparate de marcat electronice fiscale, respectiv distribuitorul autorizat, din care rezulta dreptul persoanei solicitante de a revoca dreptul de administrator de cont la serviciul de acces controlat la Registru, al persoanei pentru care acest drept a fost obtinut.

Formularul 160 - Decizie de impunere din oficiu pentru impozitele, taxele si contributiile cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa (OPANAF 962/2016). 

Formularul 161 - Decizie de anulare a deciziei de impunere din oficiu (OPANAF 962/2016). 

Formularul 162 - Decizie privind aprobarea/respingerea cererii de acordare a regimului de declarare derogatoriu (OPANAF 889/2016). Formularul 162 se emite de compartimentul de specialitate al organului fiscal in baza Referatului privind solutionarea cererii de acordare a regimului de declarare derogatoriu, prevazut in anexa nr. 2 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 889/2016, prin care se propune aprobarea sau respingerea cererii de acordare a regimului de declarare derogatoriu.

Formularul 163 - Cerere de inscriere/radiere in/din Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale (OPANAF 819/2019). Formularul 163 se completeaza electronic si se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta. Prin depunerea acestui formular entitatea/unitatea de cult solicita inscrierea sau radierea din Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale. 

Formularul 164 - Decizie privind aprobarea/respingerea cererii de inscriere in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale (OPANAF 819/2019). Formularul 164 se emite de catre compartimentul de specialitate pentru aprobarea sau respingerea cererii de inscriere in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale.

Formularul 165 - Decizie privind radierea din Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale (OPANAF 819/2019). Formularul 165 se emite de catre compartimentul de specialitate, pe baza Referatului privind radierea din registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, urmare depunerii de catre entitatea/unitatea de cult care nu mai indeplineste toate conditiile prevazute de Procedura privind organizarea Registrului entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, in vederea radierii. Se poate emite din oficiu de catre compartimentul de specialitate cand se constata neindeplinirea a cel putin unei conditii prevazute la la pct.4 lit.b)-e) din Procedura privind organizarea Registrului entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale. Data radierii din registru este data comunicarii deciziei.

Formularul 166 - Decizie privind indreptarea erorii la solutionarea cererii de inscriere in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale (OPANAF 819/2019). Formularul 166 se emite de catre compartimentul de specialitate, pe baza Referatului privind indreptarea erorilor in situatia in care entitatea/unitatea de cult a fost inregistrata in registru din eroare, aceasta fiind radiata din registru cu data inscrierii din eroare, sau in situatia in care cererea a fost respinsa din eroare, entitatea/unitatea de cult fiind inscrisa in registru cu data comunicarii Deciziei privind respingerea cererii de inscriere. Indreptarea erorilor se poate face la cererea entitatii/unitatii de cult sau din oficiu, pe baza informatiilor existente in evidenta fiscala.

Formularul 167- Decizie privind indreptarea erorii la radierea din Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale (OPANAF 819/2019). Formularul 167 se emite de catre compartimentul de specialitate, pe baza Referatului privind indreptarea erorilor, in situatia in care o entitate/unitate de cult a fost radiata din registru din eroare, entitatea/unitatea de cult figurand inscrisa in registru cu data inscrierii initiale. Indreptarea erorilor se poate face la cererea entitatii/unitatii de cult sau din oficiu, pe baza informatiilor existente in evidenta fiscala.

Formularul 168 - Cerere de inregistrare a contractelor de locatiune (OPANAF 2031/2022). 

Formularul 169 - Declaratie de inregistrare a contractelor de fiducie sau a constructiilor juridice similare fiduciei (OPANAF 1193/2021)

Formularul 169N - Declaratie privind neconcordantele intre informatiile privind beneficiarii reali, disponibile in Registrul central al fiduciilor si al constructiilor juridice similare fiduciilor si informatiile detinute de autoritatile/entitatile raportoare (OPANAF 1193/2021)


Formularul 171 - Declaratie privind contributiile trimestriale datorate pentru medicamentele suportate din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si din bugetul Ministerului Sanatatii, pentru perioada cuprinsa intre trimestrul IV al anului 2009 si trimestrul III al anului 2011 (OMFP 1151/2012). Formularul 171 se utilizeaza pentru declararea contributiei ("taxa claw-back") prevazute la art. 3631 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, in conformitate cu prevederile art. 5 alin.(1) lit. a) din OG nr. 17/2012 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare. Formularul 171 se depune in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a Ordonantei Guvernului nr. 17/2012, care a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 611 din 24 august 2012.

Formularul 172 - Declaratie-inventar privind redeventele restante rezultate din contractele de concesiune, arenda si din alte contracte de exploatare eficienta a terenurilor cu destinatie agricola, aflate in sold la data de 15 noiembrie 2012 si neachitate (OPANAF 3/2013). Formularul 172 se depune de catre platitorii de redeventa, prevazuti la art. IV alin. (1) din OUG nr.64/2012 privind modificarea unor acte normative si pentru reglementarea unor masuri tranzitorii in domeniul executarii unor creante datorate statului, dupa ce acesta a fost avizat de Agentia Domeniilor Statului.

Formularul 173 - Cerere privind grupul fiscal in domeniul impozitului pe profit (OPANAF 1191/2021). Formularul 173 se completeaza de catre persoanele juridice care opteaza sa fie tratate drept grup fiscal in domeniul impozitului pe profit, potrivit art.42^3 din Codul fiscal.

Formularul 174 - Decizie privind aprobarea/respingerea implementarii/mentinerea grupului fiscal si continuarea sistemului de consolidare fiscala in domeniul impozitului pe profit (OPANAF 1191/2021). 

Formularul 175 - Decizie privind modificari ulterioare in cadrul grupului fiscal in domeniul impozitului pe profit (OPANAF 1191/2021). 

Cererea 177 - Cerere privind redirectionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microintreprinderilor (OPANAF 1679/2022)

Formularul 179 - Declaratie privind compensatia la carburanti (OPANAF 1363/2022). Declaratia 179 se completeaza si se depune de catre operatorii economici care comercializeaza benzina si motorina catre clienti finali - persoane fizice si juridice care achizitioneaza carburantii din depozite si/sau statii de distributie pentru consumul propriu, care acorda o reducere de pret la pretul de vanzare si beneficiaza de la bugetul de stat de o compensare, aferenta reducerii acordate potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.106/30.06.2022 pentru sustinerea acordarii de reduceri ale preturilor la benzina si motorina si pentru modificarea art.18 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.41/2022 pentru instituirea Sistemului national privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport si de abrogare a art.XXVIII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.130/2021 privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Formularul 180 - Nota de certificare (OPANAF 3635/2015). Formularul 180 se intocmeste de catre consultantii fiscali care sunt inscrisi ca membri activi in Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala si se depune de catre acestia in baza acordului dat de contribuabilul titular al declaratiei certificate pentru depunerea la organul fiscal. Nota de certificare se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitie pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta. 

Formularul 204 - Declaratie anuala de venit pentru asocieri fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale (OPANAF 470/2021). Formularul 204 se completeaza si se depune in cazul asocierilor fara personalitate juridica, constituite intre persoane fizice care realizeaza venituri din activitati independente - activitati de productie, comert, prestari servicii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala, inclusiv din activitati adiacente, din activitati agricole, din piscicultura, din silvicultura, pentru care venitul net se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate si din activitati agricole pentru care venitul anual se stabileste pe baza de norme de venit. Declaratia se depune direct la registratura organului fiscal sau prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, dar si prin mijloace electronice de transmitere la distanta. 

Formularul 205 - Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa, veniturile din jocuri de noroc si castigurile/pierderile din investitii, pe beneficiari de venit (OPANAF 48/2019). Formularul 205 se completeaza electronic, prin utilizarea serviciului de depunere declaratii on-line, existent pe portalul e-guvernare.ro, si se depune de catre platitorii de venituri care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului, pentru venituri din: dividende, dobanzi, lichidarea unei persoane juridice, pensii, premii, jocuri de noroc, alte surse. Declaratia se depune si de intermediarii/societatile de administrare a investitiilor/societatile de investitii autoadministrate pentru castigurile/pierderile din transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar, definit potrivit legii, cu exceptia veniturilor neimpozabile. 

Formularul 207 - Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti (OPANAF 48/2019). Formularul 207 se completeaza electronic si se depune de catre platitorii de venit prevazuti la art.224, alin.(1) din Codul fiscal, respectiv persoana desemnata din cadrul asocierii/entitatii transparente fiscal prevazuta la art.224, alin.(2) din Codul fiscal, care au obligatia calcularii, retinerii si platii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului conform titlului VI din Codul fiscal sau conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state. Declaratia se completeaza si se depune si pentru veniturile scutite de impozit potrivit titlului VI din Codul fiscal sau conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state. Declaratia se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin utilizarea serviciului de depunere declaratii on-line, existent pe portalul e-guvernare.ro. 

Formularul 208 - Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal (OPANAF 1075/2021). Formularul 208 se completeaza electronic si se depune de catre notarii publici care au obligatia calcularii, incasarii si platii impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal si se completeaza cu ajutorul programului de asistenta, pus la dispozitia contribuabililor, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu respectarea structurii de date (fisier XML). Declaratia poate fi depusa si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin utilizarea serviciului de depunere declaratii on-line, existent pe portalul www.e-guvernare.ro. 

Formularul 209 - Declaratie privind veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal (OPANAF 1075/2021). Formularul 209 se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, conform legii, din transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii din patrimoniul personal, in cazul in care transferul dreptului de proprietate sau al dezmembramintelor acestuia se realizeaza prin alta procedura decat cea notariala sau judecatoreasca. Declaratia se depune in format hartie, direct la registratura organului fiscal competent sau se comunica prin posta, cu confirmare de primire. Durata de completare: 2 minute. Motivul colectarii informatiei: Informatiile furnizate de contribuabili sunt colectate in scopul administrarii impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal.

Formularul 212 - Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (OPANAF 14/2021). Declaratia unica se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate, care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declaratia se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate. Se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta (serviciul Spatiul Privat Virtual disponibil pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa https://pfinternet.anaf.ro/, sau serviciul de depunere declaratii on-line existent pe portalul e-guvernare.ro) sau in format hartie, la registratura organului fiscal sau prin posta (scrisoare recomandata, cu confirmare de primire). 

Formularul 222 - Declaratie informativa privind inceperea/incetarea activitatii persoanelor fizice care desfasoara activitate in Romania si care obtin venituri sub forma de salarii si asimilate salariilor din strainatate (OPANAF 3780/2017). Formularul 222 se completeaza si se depune de catre persoanele juridice, fizice sau orice alta entitate la care isi desfasoara activitatea persoanele fizice, care desfasoara activitate in Romania si care obtin venituri sub forma de salarii si asimilate salariilor din strainatate

Formularul 223 - Declaratie privind veniturile estimate pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale (OPANAF 3780/2017). Formularul 223 se completeaza in cazul asocierilor fara personalitate juridica, constituite intre persoane fizice care realizeaza venituri din activitati independente - activitati de productie, comert, prestari de servicii si profesii liberale, inclusiv din activitati adiacente, venituri din activitati agricole pentru care venitul net anual se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate, precum si venituri din silvicultura si piscicultura. 

Formularul 224 - Declaratie privind veniturile sub forma de salarii si asimilate salariilor din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania (OPANAF 3780/2017). Formularul 224 se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care isi desfasoara activitatea in Romania, obtin venituri sub forma de salarii sau asimilate salariilor de la angajatori care nu au sediu social, sediu permanent sau reprezentanta in Romania si care datoreaza contributiile sociale obligatorii pentru salariatii lor, potrivit prevederilor legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si ale acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte, si care nu au incheiat cu angajatorul un acord referitor la obligatia declararii si platii contributiilor sociale obligatorii. 

Formularul 230 - Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat (OPANAF 15/2021). Formularul 230 se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care dispun directionarea unei sume din impozitul anual datorat pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii. Cererea se poate depune direct la registratura organului fiscal, prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii. 

Formularul 250 - Decizie de impunere anuala pentru veniturile realizate din Romania de persoanele fizice (OPANAF 2093/2018). Persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole, transferul titlurilor de valoare, altele decit partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, operatiuni de vinzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, jocuri de noroc, primesc aceasta decizie. Se utilizeaza si la stabilirea diferentelor de impozit anual de regularizat, adica stabileste suma care mai trebuie platita sau care trebuie restituita de fisc, in conformitate cu informatiile din Declaratia de venit depusa de contribuabil si cu datele administratiei fiscale. Se utilizeaza pentru definitivarea impozitului anual datorat pe veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2017.

Formularul 251 - Decizie de impunere anuala pentru veniturile vealizate din strainatate de persoanele fizice (OPANAF 2093/2018). In baza declaratiei contribuabilului roman privind veniturile obtinute din strainatate, si pe baza propriilor date, fiscul trimite aceasta decizie care stabileste suma care mai trebuie platita sau care trebuie restituita. Veniturile avute in vedere sunt cele din activitati comerciale, din profesii libere, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala, din cedarea folosintei bunurilor, din transferul titlurilor de valoare, din dividende, dobinzi, castiguri la jocurile de noroc. Se ia in considerare impozitul platit in strainatate (credit fiscal). Se utilizeaza pentru definitivarea impozitului anual datorat pe veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2017.

Formularul 253 - Decizie de impunere privind venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal (OPANAF 1075/2021). Formularul 253 se emite de catre organul fiscal competent pe baza datelor declarate de contribuabili in Declaratia privind veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal (formular 209) sau pe baza propriilor date.

Formularul 254 - Decizie de impunere privind rectificarea impozitului pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal (Ordin comun al MFP 1022/2016 si MJ 2562/2016). Formularul 254 se emite de catre organul fiscal competent in vederea stabilirii impozitului datorat in cazul in care, dupa autentificarea actului sau intocmirea incheierii de finalizare in procedura succesorala, notarul public constata erori sau omisiuni in calcularea si incasarea impozitului pe veniturile din transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia.

Formularul 255 - Decizie privind stabilirea cheltuielilor admise cu bursele private (OPANAF 50/2019). Formularul 255 se intocmeste de organul fiscal central competent in scopul stabilirii cheltuielilor admise cu bursele private in limita unei sume reprezentand pana la 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii.

Formularul 256 - Decizie de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice (OPANAF 3780/2017). Formularul 256 se intocmeste de catre organul fiscal central competent pentru stabilirea din oficiu a impozitului pe venitul/castigul net anual impozabil realizat de persoanele fizice.

Formularul 257 - Decizie de anulare a deciziei de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice (OPANAF 3780/2017). Formularul 257 se intocmeste de catre organul fiscal central competent pentru anularea deciziei de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice.

Formularul 258 - Decizie privind recuperarea sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii, virata in mod necuvenit entitatilor nonprofit/unitatilor de cult (OPANAF 50/2019). Formularul 258 se intocmeste de catre compartimentul cu atributii de gestiune registru contribuabili, declaratii fiscale, bilanturi persoane juridice din cadrul organului fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrata entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiara a sumei pe baza referatelor de stabilire a sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii, virata in mod necuvenit entitatilor nonprofit/unitatilor de cult

Formularul 260 - Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit/impozitul anual datorat (OPANAF 3780/2017).  In baza declaratiei contribuabilului si pe baza propriilor date, fiscul trimite aceasta decizie care stabileste valoarea platilor anticipate din impozit. Veniturile avute in vedere sunt estimate fie in sistem real, fie pe baza normelor de venit.

Formularul 280 - Cerere de stabilire a impozitelor si taxelor datorate in Romania de catre membrii Comandamentelor Fortelor Aliate sau dependentii acestora, pentru articolele care urmeaza sa fie instrainate si care au fost achizitionate fara plata impozitelor si taxelor datorate (OPANAF 2883/2017). Formularul 280 se completeaza si se depune de catre membrii Comandamentelor Fortelor Aliate sau dependentii acestora, dupa caz, care intentioneaza sa instraineze in Romania, prin vanzare, schimb sau donatie, articolele achizitionate fara plata impozitelor si taxelor datorate in Romania. Cererea se depune inainte de instrainarea articolelor achizitionate fara plata impozitelor si taxelor datorate in Romania la organul fiscal central competent. 

Formularul 281 - Decizie privind stabilirea impozitelor si taxelor datorate in Romania de catre membrii Comandamentelor Fortelor Aliate sau dependentii acestora, pentru articolele care urmeaza sa fie instrainate si care au fost achizitionate fara plata impozitelor si taxelor datorate (OPANAF 2883/2017). Formularul 281 se emite de compartimentul de specialitate in vederea stabiliri impozitelor/taxelor datorate in Romania de catre membrii Comandamentelor Fortelor Aliate sau dependentii acestora.

Formularul 282 - Decizie de anulare a deciziei privind stabilirea impozitelor si taxelor datorate in Romania de catre membrii Comandamentelor Fortelor Aliate sau dependentii acestora, pentru articolele care urmeaza sa fie instrainate si care au fost achizitionate fara plata impozitelor si taxelor datorate (OPANAF 2883/2017). Formularul 282 se emite in cazul in care, dupa emiterea deciziei privind stabilirea impozitelor si taxelor datorate in Romania de catre membrii Comandamentelor Fortelor Aliate sau dependentii acestora, pentru articolele care urmeaza sa fie instrainate si care au fost achizitionate fara plata impozitelor si taxelor datorate, contribuabilul renunta la cererea de stabilire.

Formularul 300 - Decont de taxa pe valoarea adaugata (OPANAF 1253/2021). Formularul 300 se completeaza electronic de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza in perioada de raportare numai operatiuni in interiorul tarii pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat, prin bifarea casutei corespunzatoare din programul de asistenta pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. 

Formularul 301 - Decont special de taxa pe valoarea adaugata (OPANAF 592/2016). Formularul 301 se completeaza electronic de catre contribuabilii mentionati in instructiunile de completare, dupa caz. Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Semnarea declaratiilor se realizeaza prin utilizarea certificatului digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001. 

Formularul 306 - Cerere privind utilizarea ca perioada fiscala pentru TVA a semestrului sau anului calendaristic (OPANAF 2037/2016). Prin aceasta cerere, persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA poate solicita utilizarea altei perioade fiscale decat luna sau trimestrul:

- semestrul calendaristic, daca persoana impozabila efectueaza operatiuni impozabile numai pe maximum 3 luni calendaristice dintr-un semestru;
- anul calendaristic, daca persoana impozabila efectueaza operatiuni impozabile numai pe maximum 6 luni calendaristice dintr-o perioada de un an calendaristic.

Formularul 307 - Declaratia privind sumele rezultate din ajustarea/corectia ajustarilor/regularizarea taxei pe valoarea adaugata (OPANAF 793/2016). Formularul 307 se completeza si se depune de catre:

- persoana impozabila, beneficiara a transferului de active prevazut la art. 270 alin. (7) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, in calitate de succesor al cedentului in ceea ce priveste ajustarea dreptului de deducere, daca nu este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal si nici nu se inregistreaza in scopuri de TVA ca urmare a transferului;
- locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing, daca transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor are loc dupa scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA a locatarului/utilizatorului in baza prevederilor art. 310 alin. (7) din Codul fiscal;
- persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 316 alin. (11) lit. a) - e) sau h) din Codul fiscal, care a efectuat ajustari incorecte sau nu a efectuat ajustarile de taxa aferenta bunurilor de capital, potrivit pct. 79 alin. (14) din titlul VII "Taxa pe valoarea adaugata" din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016, denumite in continuare norme metodologice;
- persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 316 alin. (11) lit. g) din Codul fiscal, care: - nu a efectuat ajustarile de taxa prevazute de lege in ultimul decont depus inainte de scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA sau a efectuat ajustari incorecte, conform art. 270 alin. (4), art. 304, 305 sau 332 din Codul fiscal; - trebuie sa efectueze regularizarile/ajustarile prevazute la art. 280 alin. (6) din Codul fiscal si pct. 23 alin. (2) din normele metodologice, la art. 287 din Codul fiscal si pct. 25 alin. (4) din normele metodologice, precum si la pct. 67 alin. (12) din normele metodologice, pentru operatiuni realizate inainte de anularea inregistrarii.

Formularul 310 - Cerere pentru aprobarea transferului sumelor din contul TVA (OPANAF 2927/2017). Formularul 310 se completeaza exclusiv electronic. Persoanele impozabile si institutiile publice inregistrate in scopuri de TVA potrivit art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pot solicita transferul sumelor din contul de TVA, prin depunerea acestei cereri, la organul fiscal central competent. 

Formularul 311 - Declaratie privind taxa pe valoarea adaugata colectata, datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (OPANAF 188/2018). 

Formularul 311 se depune, dupa cum urmeaza:

- potrivit art. 324 alin. (10) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat, din oficiu, conform prevederilor art. 316 alin. (11) lit. a) - e) sau h) din Codul fiscal si care efectueaza, dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA, livrari de bunuri/prestari de servicii si/sau achizitii de bunuri si/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata taxei, pentru care exista obligatia platii taxei colectate in conformitate cu prevederile art. 11 alin. (6) si (8) din Codul fiscal;

- potrivit art. 324 alin. (10) lit. a) din Codul fiscal, coroborat cu pct. 104 alin. (2) din titlul VII "Taxa pe valoarea adaugata" din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016, cu modificarile ulterioare, de catre persoanele impozabile care se afla in situatiile prevazute la art. 11 alin. (6) si (8) din Codul fiscal si al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat, din oficiu, potrivit prevederilor art. 316 alin. (11) lit. a) - e) sau h) din Codul fiscal, in situatia in care acestea efectueaza, dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA, livrari de bunuri prin organele de executare silita;
- potrivit art. 324 alin. (10) lit. b) din Codul fiscal, de catre persoanele impozabile care au aplicat sistemul TVA la incasare si al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat, din oficiu, conform prevederilor art. 316 alin. (11) lit. a) - e) sau h) din Codul fiscal, pentru livrari de bunuri/prestari de servicii efectuate inaintea anularii inregistrarii in scopuri de TVA, dar a caror exigibilitate intervine, potrivit sistemului TVA la incasare prevazut de art. 282 alin. (3) - (8) din Codul fiscal, in perioada in care persoanele impozabile nu au un cod valabil de TVA;
- potrivit art. 324 alin. (11) din Codul fiscal, de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat, la cerere, conform prevederilor art. 316 alin. (11) lit. g) din Codul fiscal, care au aplicat sistemul TVA la incasare si care au efectuat livrari de bunuri/prestari de servicii inainte de anularea inregistrarii in scopuri de TVA, dar a caror exigibilitate de taxa, potrivit sistemului TVA la incasare prevazut de art. 282 alin. (3) - (8) din Codul fiscal, a intervenit in perioada in care persoanele impozabile nu au un cod valabil de TVA.
- potrivit pct. 51 alin. (2) lit. c) din titlul I "Dispozitii generale" din Normele metodologice, de catre persoanele impozabile care, dupa inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 316 alin. (12) din Codul fiscal, emit facturi de corectie pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii taxabile efectuate in perioada in care au avut codul de inregistrare in scopuri de TVA anulat, pentru care nu au colectat TVA, dar au emis facturi in acea perioada;
- potrivit pct. 51 alin. (2) lit. d) din titlul I "Dispozitii generale" din Normele metodologice, de catre persoanele impozabile care, dupa inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 316 alin. (12), emit facturi pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii taxabile efectuate in perioada in care au avut codul de inregistrare in scopuri de TVA anulat, pentru care nu au colectat TVA si nu au emis facturi in acea perioada.

Termenele de depunere ale declaratiei:

- pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii si/sau pentru achizitiile de bunuri si/sau de servicii pentru care persoanele impozabile sunt obligate la plata TVA, efectuate de persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat, din oficiu, conform prevederilor art. 316 alin. (11) lit. a) - e) sau h) din Codul fiscal, in situatia in care exigibilitatea taxei pentru aceste operatiuni intervine in perioada in care persoanele impozabile nu au cod valabil de TVA;
- pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei pentru livrarile de bunuri efectuate prin organele de executare silita, de catre persoanele impozabile care se afla in situatiile prevazute la art. 11 alin. (6) si (8) din Codul fiscal, livrari efectuate dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA conform art. 316 alin. (11) lit. a) - e) sau h) din Codul fiscal;
- pana la 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei pentru livrari de bunuri/prestari de servicii, efectuate inainte de anularea inregistrarii in scopuri de TVA, potrivit prevederilor art. 316 alin. (11) lit. a) - e), g) sau h) din Codul fiscal, in situatia in care exigibilitatea taxei pentru aceste operatiuni intervine, potrivit sistemului TVA la incasare, in perioada in care persoanele impozabile nu au cod valabil de TVA.
- dupa inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 316 alin. (12) din Codul fiscal, in situatia in care se emit facturi de corectie conform pct. 51 alin. (2) lit. c) din titlul I al Normelor metodologice;
- dupa inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 316 alin. (12) din Codul fiscal, in situatia in care se emit facturi conform pct. 51 alin. (2) lit. d) din titlul I al Normelor metodologice.

Declaratia se transmite obligatoriu electronic, prin intermediul internetului, pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, potrivit Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2326/2017 privind declaratiile fiscale care se transmit obligatoriu prin mijloace electronice sau prin sisteme electronice de transmitere la distanta.

Formularul 313 - Cerere de rambursare pentru persoanele impozabile neinregistrate si care nu sunt obligate sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania, nestabilite pe teritoriul Uniunii Europene (OPANAF 3159/2017). Cererea de rambursare se depune de catre persoanele impozabile neinregistrate si care nu sunt obligate sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania, nestabilite pe teritoriul Uniunii Europene, pentru rambursarea taxei facturate de alte persoane impozabile pentru bunurile mobile corporale care le-au fost livrate sau serviciile care le-au fost prestate in beneficiul lor in Romania, precum si a taxei aferente importului de bunuri in Romania pe o perioada de minimum trei luni sau de maximum un an calendaristic ori pe o perioada mai mica de trei luni ramasa din anul calendaristic. Se depune la registratura organului fiscal central competent sau prin posta, cu scrisoare recomandata, in format electronic, pe suport electronic, insotit de formularul editat de solicitant cu ajutorul programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, semnat, conform legii.


Formularul 318 - Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 302 alin. (2) din Codul fiscal (OPANAF 2810/2016). Formularul 318  se completeaza electronic si se depune de catre persoanele impozabile stabilite in Romania, pentru rambursarea taxei pe valoarea adaugata aferenta importurilor si achizitiilor de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene. 

Formularul 319 - Declaratie de ajustare a pro-ratei, potrivit dispozitiilor art. 302 alin. (2) din Codul fiscal si ale pct. 73 alin. (8) din normele metodologice (OPANAF 2810/2016). Formularul 319  se completeaza electronic si se depune in cazul in care, ulterior depunerii unei cereri de rambursare, pro-rata de deducere se modifica, ca urmare a calculului pro-ratei definitive conform art. 300 alin. (8) din Codul fiscal, pentru a rectifica suma solicitata sau deja rambursata. 

Formularul 321 - Cerere de restituire de accize (OMEF 420/2007). Se depune de catre utilizatorii produselor supuse accizelor armonizate, pentru care se acorda scutire indirecta.

Formularul 380 - Cerere de stabilire a taxei pe valoarea adaugata datorate in Romania de catre misiunile diplomatice si oficiile consulare, personalul acestora si cetatenii straini cu statut diplomatic si consular pentru mijloacele de transport care au fost importate sau achizitionate in regim de scutire de la plata taxei pe valoarea adaugata si care se instraineaza intr-o perioada mai scurta de 2 ani de la data importului/achizitiei (OPANAF 1159/2021).

 Formularul 380 se completeaza si se depune de catre: 

- misiunile diplomatice si oficiile consulare, personalul acestora si cetatenii straini cu statut diplomatic sau consular in Romania ori intr-un stat membru al Uniunii Europene, care au importat sau achizitionat in regim de scutire de la plata TVA mijloace de transport si le instraineaza, in conditiile art. 294^1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (Codul fiscal), intr-o perioada mai scurta de 2 ani de la data importului/achizitiei;
- alta persoana care ar beneficia de scutire de TVA conform art. 294 alin. (1) lit. j) - l) din Codul fiscal, in calitate de nou proprietar al mijlocului de transport, care are obligatia de a achita TVA, potrivit art. 294^1 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, in cazul in care instraineaza mijlocul de transport pana la finalul perioadei de 2 ani calculate de la data cand primul proprietar a importat/achizitionat mijlocul de transport in regim de scutire.

Formularul 390 - Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare (OPANAF 705/2020). Formularul 390 se completeaza electronic si se depune lunar pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare unei luni calendaristice, de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 sau art. 317 din Codul fiscal, numai pentru lunile calendaristice in care ia nastere exigibilitatea taxei pentru:

a) livrarile intracomunitare scutite de taxa in conditiile prevazute la art. 294 alin. (2) lit. a) si d) din Codul fiscal, pentru care exigibilitatea taxei a luat nastere in luna calendaristica respectiva;
b) livrarile de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare prevazute la art. 276 alin. (5) din Codul fiscal efectuate in statul membru de sosire a bunurilor si care se declara drept livrari intracomunitare cu cod T, pentru care exigibilitatea de taxa a luat nastere in luna calendaristica respectiva;
c) prestarile de servicii prevazute la art. 278 alin. (2) din Codul fiscal efectuate in beneficiul unor persoane impozabile nestabilite in Romania, dar stabilite in Uniunea Europeana, altele decat cele scutite de TVA in statul membru in care acestea sunt impozabile, pentru care exigibilitatea de taxa a luat nastere in luna calendaristica respectiva;
d) achizitiile intracomunitare de bunuri taxabile, pentru care exigibilitatea de taxa a luat nastere in luna calendaristica respectiva;
e) achizitiile de servicii prevazute la art. 278 alin. (2) din Codul fiscal, efectuate de persoane impozabile din Romania care au obligatia platii taxei conform art. 307 alin. (2), pentru care exigibilitatea de taxa a luat nastere in luna calendaristica respectiva, de la persoane impozabile nestabilite in Romania, dar stabilite in Uniunea Europeana;
f) livrarile intracomunitare de bunuri prevazute la art. 3151 alin.(8) lit. c) si d) din Codul fiscal, pentru care exigibilitatea taxei a luat nastere in luna calendaristica respectiva.

Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitie de ANAF. 
Semnarea declaratiilor se realizeaza prin utilizarea certificatului digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001. 

Formularul 392A - Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul ... (OPANAF 522/2016). Formularul 392A se completeaza electronic de catre persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referinta, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, erau inregistrate in scopuri de TVA, potrivit art. 316 din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la acea data este inferioara sumei de 220.000 lei. Nu se depune daca persoanele impozabile nu au desfasurat livrari de bunuri si prestari de servicii in anul de referinta, in interiorul tarii. Se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare. Se depune in format electronic si va fi insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat. 

Formularul 392B - Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul ... (OPANAF 522/2016). Formularul 392B se completeaza electronic de catre persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referinta, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, nu erau inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 316 din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si a caror cifra de afaceri realizata la acea data, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 220.000 lei. Nu se depune in situatia in care persoanele impozabile nu au desfasurat in anul de referinta livrari de bunuri si prestari de servicii in interiorul tarii si/sau achizitii efectuate din tara. Se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare. Se depune, in format electronic, insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat. 

Formularul 393 - Declaratie informativa privind veniturile obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din Romania in anul ... (OPANAF 522/2016). Formularul 393 se completeaza electronic de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care in cursul anului precedent au prestat servicii de transport international de persoane. Se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare. Se depune, in format electronic, insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat. 

Formularul 394 - Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA (OPANAF 3281/2020). Formularul 394 se completeaza electronic si se depune de catre:
a) persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si care sunt obligate la plata taxei conform art. 307 alin. (1), (2), (6) si (7) din Codul fiscal, pentru operatiuni impozabile in Romania conform art. 268 alin. (1) si taxabile cu cota prevazuta de Codul fiscal;

b) persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art. 316 din Codul fiscal, care realizeaza in Romania achizitii de bunuri sau servicii. Declaratia se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe portalul e-Romania, sau se poate depune la registratura organului fiscal competent (ori se comunica prin posta cu confirmare de primire) in format electronic, pe suport electronic, insotit de anexa nr. 1 la ordin, in format hartie (doar prima pagina), semnat si stampilat, conform legii. Prevederile OPANAF 3769/2015 se aplica incepand cu operatiunile efectuate in trimestrul I 2016 pe teritoriul national. 

Formularul 395 - Declaratie informativa privind trimiterile postale contra ramburs efectuate de catre furnizorii de servicii postale pe teritoriul national (OPANAF 1644/2022).

Formularul 398 - Declaratie speciala de TVA (VAT Return One Stop Shop). Formularul 396 se completeaza electronic. Potrivit art.314 alin.(7) din Codul fiscal (regimul Non-UE), pana la sfarsitul urmatoarei luni dupa incheierea fiecarui trimestru calendaristic, persoana impozabila nestabilita in Uniunea Europeana trebuie sa depuna la organul fiscal competent, prin mijloace electronice, o declaratie speciala de TVA, potrivit modelului stabilit in anexa III la Regulamentul de punere in aplicare (UE) 2020/194 al Comisiei din 12 februarie 2020 de stabilire a normelor detaliate de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 904/2010 al Consiliului in ceea ce priveste regimurile speciale pentru persoanele impozabile care presteaza servicii catre persoane neimpozabile si care efectueaza vanzari de bunuri la distanta si anumite livrari interne de bunuri, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 40 din 13 februarie 2020, indiferent daca au fost sau nu prestate servicii pentru care se utilizeaza regimul special reglementat de acest articol, in perioada fiscala de raportare.

Potrivit art.315 alin.(6) din Codul fiscal (regimul UE), pana la sfarsitul urmatoarei luni dupa incheierea fiecarui trimestru calendaristic, persoana impozabila trebuie sa depuna la organul fiscal competent, prin mijloace electronice, o declaratie speciala de TVA, potrivit modelului stabilit in anexa III din Regulamentul de punere in aplicare (UE) 2020/194, indiferent daca au fost sau nu efectuate livrari de bunuri sau daca au fost sau nu prestate servicii pentru care se utilizeaza regimul special reglementat de acest articol.

Potrivit art.3152 alin.(18) din Codul fiscal (regimul special pentru vanzarea la distanta de bunuri importate din teritorii terte sau tari terte/schema de import), in cazul in care Romania este statul membru de inregistrare, persoana impozabila care utilizeaza acest regim special sau intermediarul acesteia trebuie sa depuna, prin mijloace electronice, o declaratie speciala de TVA pentru fiecare luna, potrivit modelului stabilit in anexa III din Regulamentul de punere in aplicare (UE) 2020/194, indiferent daca au fost sau nu efectuate vanzari la distanta de bunuri importate din teritorii terte sau tari terte in perioada fiscala de raportare. Declaratia speciala de TVA se depune pana la sfarsitul urmatoarei luni dupa incheierea perioadei fiscale acoperite de declaratie.

Formularul 399 - Declaratie speciala de TVA (VAT Return Mini One Stop Shop) (art. 1524 alin. 7 din Codul Fiscal). Formularul 399 se completeaza electronic. In termen de 20 de zile de la sfarsitul fiecarui trimestru calendaristic, persoana impozabila nestabilita in UE trebuie sa depuna la organul fiscal competent, prin mijloace electronice, o declaratie speciala de TVA, potrivit modelului stabilit de Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 815/2012 al Comisiei din 13 septembrie 2012 de stabilire a normelor detaliate de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 904/2010 al Consiliului in ceea ce priveste regimurile speciale pentru persoanele impozabile nestabilite care presteaza servicii de telecomunicatii, servicii de radiodifuziune si de televiziune sau servicii electronice catre persoane neimpozabile, indiferent daca au fost sau nu prestate servicii electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune in perioada fiscala de raportare. 

Formularul 401 - Declaratie informativa privind proprietatile imobiliare detinute de rezidenti ai altor state membre ale UE pe teritoriul Romaniei (Ordinul ministrului finantelor publice si al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice 4031/2067/2015; Ordinul ministrului finantelor publice si al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene 1016/3824/2017). Formularul 401 se completeaza electronic si se depune de catre organele fiscale locale. Se completeaza pe baza datelor si informatiilor cuprinse in declaratiile de impunere depuse, potrivit legii, de rezidentii din alte state membre ale UE, referitoare la bunurile imobile detinute de acestia in Romania. 

Formularul 402 - Declaratie informativa privind privind veniturile de natura salariala sau asimilate salariilor, inclusiv remuneratiile administratorilor si ale altor persoane asimilate acestora, rezidenti ai altor state membre ale Uniunii Europene, realizate in Romania (OPANAF 2727/2015). Formularul 402 se completeaza electronic si se depune anual de catre platitorii veniturilor de natura salariala sau asimilate salariilor/remuneratiilor administratorilor si ale altor persoane asimilate acestora care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile din astfel de remuneratii. Termen: ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul expirat. 

Formularul 403 - Declaratie informativa privind produsele de asigurari de viata contractate de rezidenti ai altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul Romaniei (OPANAF 2727/2015). Formularul 403 se completeaza electronic si se depune anual de catre asiguratorii definiti conform Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare. Termen: ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul expirat. 

Formularul 406 - Declaratia SAF-T conform OPANAF 1783 din 04.11.2021 privind natura informatiilor pe care contribuabilul/platitorul trebuie sa le declare prin fisierul standard de control fiscal, modelul de raportare, procedura si conditiile de transmitere, precum si termenele de transmitere si data/datele de la care categoriile de contribuabili/platitori sunt obligate sa transmita fisierul standard de control fiscal.

Formularul 500 - Fisa de inscriere in cazierul fiscal (OPANAF 2594/2015, OPANAF 2070/2016). Datele se completeaza de organele cu atributii de control sau de compartimentele juridice respective.

Formularul 501 - Fisa de actualizare a inscrierilor in cazierul fiscal (OPANAF 2594/2015, OPANAF 2070/2016). Se utilizeaza la actualizarea inscrierilor in cazierul fiscal al contribuabililor.

Formularul 502 - Cerere de eliberare a certificatului de cazier fiscal (OPANAF 2594/2015, OPANAF 2070/2016). Se utilizeaza la eliberarea unui certificat de cazier fiscal. Se intocmeste intr-un exemplar de catre contribuabil.

Formularul 503 - Cerere de rectificare a datelor inscrise in cazierul fiscal (OPANAF 2594/2015, OPANAF 2070/2016). Se foloseste la rectificarea datelor inscrise in cazierul fiscal. Se completeaza intr-un exemplar de catre contribuabil.

Formularul 504 - Certificat de cazier fiscal (OPANAF 2594/2015, OPANAF 2070/2016). Formular . Se utilizeaza numai in scopul in care a fost eliberat. Se intocmeste in doua exemplare de organul fiscal.

Formularul 505 - Fisa de inscriere in cazierul fiscal a atragerii raspunderii solidare/patrimoniale cu debitorul (OPANAF 2594/2015, OPANAF 2070/2016). Se intocmeste de organul fiscal.

Formularul 506 - Fisa de inscriere in cazierul fiscal privind inactivitatea fiscala (OPANAF 2594/2015, OPANAF 2070/2016). Se intocmeste de organul fiscal.


Formularul 507 - Fisa de actualizare a inscrierilor in cazierul fiscal privind atragerea raspunderii solidare/patrimoniale cu debitorul (OPANAF 2594/2015, OPANAF 2070/2016). Se intocmeste de organul fiscal.

Formularul 508 - Fisa de actualizare a inscrierilor in cazierul fiscal privind inactivitatea fiscala (OPANAF 2594/2015, OPANAF 2070/2016). Se intocmeste de organul fiscal.

Formularul 603 - Declaratie pe propria raspundere pentru exceptarea de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate (Ordinul comun al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 3697/727/2016). Formularul 603 se depune la organul fiscal competent de catre persoanele care obtin venituri pentru care se datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii, si care detin o asigurare sociala de sanatate incheiata pe teritoriul altui stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European si al Confederatiei Elvetiene sau in statele cu care Romania are incheiate acorduri bilaterale de securitate sociala cu prevederi pentru asigurarea de boala si maternitate, in temeiul legislatiei interne a statelor respective, care produce efecte pe teritoriul Romaniei. 

Formularul 606 - Decizie de impunere privind contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice potrivit art. 180 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal (OPANAF 2731/2016). Formularul 606 se emite de catre organul fiscal competent urmare depunerii formularelor 604 - Declaratie pentru stabilirea obligatiilor de plata cu titlu de contributie de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice care nu realizeaza venituri sau alte categorii de persoane prevazute la art. 180 din Codul fiscal sau 605 - Cerere de stopare a obligatiilor de plata reprezentand contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice care nu realizeaza venituri sau alte categorii de persoane prevazute la art. 180 din Codul fiscal.

Formularul 607 - Decizie de impunere privind contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de catre persoanele fizice potrivit art. 180 alin. (1) lit. b) din Codul fiscal (OPANAF 2731/2016). Formularul 607 se emite de catre organul fiscal competent urmare depunerii declaratiei pentru stabilirea obligatiilor de plata cu titlu de contributie de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice care nu realizeaza venituri sau alte categorii de persoane prevazute la art. 180 din Codul fiscal.

Formularul 610 - Decizie de impunere privind stabilirea contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru persoane fizice (OPANAF 4140/2017). Se intocmeste de catre organul fiscal competent.

Formularul 620 - Decizie de impunere pentru plati anticipate cu titlu de contributii de asigurari sociale de sanatate pentru anul ... (OPANAF 891/2012). Se intocmeste de catre organul fiscal competent.

Formularul 630 - Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale (OPANAF 1964/2017). Se intocmeste de catre organul fiscal competent. Se utilizeaza la definitivarea sumelor reprezentand contributia de asigurari sociale de sanatate si contributia de asigurari sociale.

Formularul 631 - Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate si a contributiei de asigurari sociale (OPANAF 1701/2018). Se intocmeste de catre organul fiscal competent. Se utilizeaza la definitivarea sumelor reprezentand contributia de asigurari sociale de sanatate si contributia de asigurari sociale pentru veniturile realizate in anul 2017.

Formularul 640 - Decizie privind stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale pentru persoane fizice pe anul ... (OPANAF 648/2017). Se intocmeste de organul fiscal.

Formularul 650 - Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de contributii de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor pe anul ... (OPANAF 3622/2015). Se intocmeste de organul fiscal.

Formularul 660 - Decizie de anulare a deciziei privind stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru persoane fizice (OPANAF 3567/2017). Se intocmeste de organul fiscal.

Formularul 670 - Decizie privind stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale si a contrbutiei de asigurari sociale de sanatate pentru persoane fizice (OPANAF 1494/2018). Se intocmeste de organul fiscal. Se utilizeaza pentru stabilirea din oficiu a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice, pentru anul fiscal 2017.


Formularul 700 - Declaratie pentru inregistrarea/modificarea in mediu electronic a categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal (OPANAF 3725/2017). Formularul 700 se completeaza si se transmite ori de cate ori contribuabilii/platitorii solicita, ulterior inregistrarii fiscale, inregistrarea in vectorul fiscal a unor categorii de obligatii fiscale sau modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise initial in vectorul fiscal. Declaratia nu se depune pentru modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si de plata a impozitului pe profit, de catre contribuabilii platitori de impozit pe profit si pentru efectuarea optiunii de modificare a anului fiscal. Durata medie de completare: 3 minute si 30 de secunde. Motivul colectarii informatiei: Informatiile colectate sunt utilizate in procesul de administrare a tuturor categoriilor de contribuabili. 

Formularul 710 - Declaratie rectificativa (OPANAF 51/2021). Se utilizeaza pentru corectarea impozitelor/taxelor declarate la bugetul de stat, stabilite de catre platitori prin autoimpunere sau cu regim de retinere la sursa, precum si a contributiilor sociale datorate de angajatori si retinute de catre acestia de la asigurati. Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitie de Ministerul Finantelor Publice. Obligatiile de plata la bugetul de stat sunt cuprinse in Nomenclatorul prevazut in anexa nr. 3 la OPANAF 587/2016. Declaratia rectificativa se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. 

F1129 - Ordinul de plata multiplu electronic (OPME) V.18. Formularul se depune on-line prin Sistemul national de raportare
FOREXEBUG de catre institutiile publice si, respectiv, prin portalul e-guvernare.ro de catre operatorii economici si alte entitati decat institutii publice.

Z01 - Cerere pentru eliberarea certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane juridice rezidente in Romania.

Z03 - Cerere pentru eliberarea certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane fizice rezidente in Romania.

Z05 - Cerere pentru eliberarea certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane fizice rezidente in Romania care desfasoara activitate independenta.

Z07 - Cerere pentru eliberarea certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane rezidente in Romania.

Z09 - Cerere pentru eliberarea certificatului privind atestarea impozitului platit in Romania de persoane juridice straine.

Z11 - Cerere pentru eliberarea certificatului privind atestarea impozitului platit in Romania de persoane fizice nerezidente.

Z13 - Cerere referitoare la eliberarea certificatului privind atestarea desfasurarii activitatii in Romania de catre sediul permanent al unei persoane juridice straine.

Z015 - Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania.

Z017 - Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania.

DAC6 - Formular utilizat de intermediarii sau contribuabilii relevanti, dupa caz, in vederea raportarii informatiilor cu privire la aranjamentele transfrontaliere care fac obiectul raportarii 

Formularul L153. Acesta este formularul aferent procedurii de transmitere a datelor privind veniturile salariale pentru personalul platit din fonduri publice. Formularul L153 se completeaza de catre institutiile/autoritatile publice prevazute la art. 2 alin. (1) din Ordinul ministrului muncii si justitiei sociale nr. 2.169/2018 de aprobare a Metodologiei de transmitere a datelor privind veniturile salariale ale personalului platit din fonduri publice. 

C801 - Cerere de atribuire a numarului unic de identificare din aplicatia informatica a ANAF.

C802 - Cerere pentru obtinerea profilurilor de trecere a aparatelor de marcat electronice fiscale in functionare online.

Declaratii ANAF 2022 fara numar de identificare

Fisa capacitatii de cazare. Prin Ordinul nr. 398/2021 a fost oficializat modelul fisei capacitatii de cazare pentru persoanele fizice care inchiriaza camere in scop turistic. 

Notificare privind intentia de a beneficia de anularea obligatiilor de plata accesorii potrivit OUG nr. 69/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si pentru instituirea unor masuri fiscale (OMFP 2100/2020). 

Cerere de anulare a obligatiilor de plata accesorii, potrivit OUG nr. 69/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si pentru instituirea unor masuri fiscale (OMFP 2100/2020).

Notificare privind intentia de mediere. Pentru a beneficia de procedura de mediere, debitorii pentru care a fost demarata procedura de executare silita prin comunicarea somatiei pot depune in termen de 15 zile de la comunicarea acesteia o Notificare privind intentia de mediere.

Instiintare privind organizarea medierii. Prin aceasta instiintare organul fiscal competent aduce la cunostint debitorului data si ora la care acesta are obligatia de a se prezenta la i intalnirea de mediere.

Declaratie pe propria raspundere pentru inregistrarea in scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (OPANAF 167/2019). Informatiile din aceasta declaratie sunt furnizate de:

a) administratori, in cazul societatilor pe actiuni sau in comandita pe actiuni infiintate in baza Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) asociati, a caror cota de participare la capitalul social este mai mare sau egal cu 25%, si administratori, in cazul altor societati decat cele mentionate la lit. a), infiintate in baza Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Nu fac obiectul prezentei declaratii persoanele impozabile care se afla in procedura insolventei prevazuta de Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cerere de restituire a sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule (Ordinul comun al ministrului mediului si al ministrului finantelor publice nr. 1144/1672/2017 modificat prin Ordinul comun al ministrului mediului si al ministrului finantelor publice nr. 394/1937/2018).

Cerere de eliberare a unei adeverinte de venit (OPANAF 3396/2016). Formularul se completeaza de catre persoanele fizice si se depune la organul fiscal competent in vederea obtinerii adeverintei de venit.

Adeverinta de venit (OPANAF 3396/2016). Se elibereaza de organul fiscal central competent, potrivit legii, la solicitarea persoanelor fizice, pe baza formularului "Cerere de eliberare a unei adeverinte de venit". Formularul "Adeverinta de venit" reprezinta documentul prin care se atesta veniturile realizate de persoanele fizice, in cursul unui an fiscal, existente in evidenta fiscala, constituita pe baza declaratiilor depuse de acestea si/sau de terti (platitori de venituri, intermediari etc), care au obligatii declarative, potrivit legii.


Cerere de atribuire a numarului de ordine din Registrul de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate in judet/municipiul Bucuresti sau a numarului unic de identificare din aplicatia informatica a ANAF - C801 (HG 479/2003; HG 804/2017).

Certificat de atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale (OPANAF 4156/2017). Organul fiscal competent emite certificatul pentru aparatele de marcat electronice fiscale pentru care a fost indeplinita procedura de inregistrare a acestora, la solicitarea scrisa a utilizatorului.

Formular pentru inregistrarea aparatelor de marcat electronice fiscale instalate - F4102 (OPANAF 4156/2017). Prin completarea formularului, distribuitorul autorizat sau unitatea de service acreditata, dupa caz, inregistreaza informatii privind instalarea aparatului de marcat.

Formular pentru inregistrarea unor schimbari privind starea/situatia aparatelor de marcat electronice fiscale - F4103 (OPANAF 4156/2017). Se completeaza ori de cate ori este cazul de ca distribuitorul autorizat pentru a transmite informatii privind schimbari ale starii sau situatiei aparatelor de marcat electronice fiscale.

Notificare - F4105 (OPANAF 4156/2017). Prin transmiterea unei notificari utilizatorii informeaza organul fiscal competent cu privire la aparitia uneia dintre urmatoarele situatii:

a) schimbarea locului de utilizare a aparatului intre puncte de lucru ale aceluiasi operator economic;
b) furtul/disparitia/distrugerea aparatului de marcat electronic fiscal;
c) instrainarea aparatului;
d) inchiderea punctului de lucru;
e) lichidarea, dizolvarea, fuziunea, divizarea societatii sau altele, dupa caz;
f) incetarea activitatii;
g) altele similare.


Declaratie privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate - F4109 (OMFP 627/2018). Acest formular este inclus in aceasta pagina doar pentru informare, si nu pentru utilizare, deoarece el se completeaza electronic, cu ajutorul programului de asistenta. Se completeaza de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale in situatia in care exista aparate de marcat electronice fiscale care nu au fost utilizate pentru generarea de date, in nicio zi din perioada de raportare. Declaratia se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pana cel mai tarziu in data de 20 a lunii urmatoare perioadei de raportare in care aparatele de marcat electronice fiscale nu au fost utilizate.

Referat privind solutionarea cererii de inscriere in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale (OPANAF 819/2019). Se intocmeste de catre compartimentul de specialitate urmare analizei informatiilor primite de la entitatea/unitatea de cult care depune Cererea de inscriere/radiere in/din Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, precum si a informatiilor obtinute in urma verificarilor efectuate, in vederea emiterii Deciziei privind aprobarea/respingerea cererii de inscriere in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale.

Cerere de revendicare a premiilor la Loteria bonurilor fiscale (OMFP 417/2015, OMFP 1178/2017).

Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei juridice straine cu locul conducerii efective in Romania. (OMF 577/2021). 

Descarcare declaratii 

Toate formularele ANAF pot fi descarcate de pe site-ul institutiei


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2023

Ce iti ofera concret Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2023?


 Utilizarea acestui ghid practic atat de specializat iti confera urmatoarele avantaje:

  •     cunoasterea legislatiei in vigoare si a modului ei corect de transpunere in practica, intr-un domeniu anume
  •     acces rapid, punctual si facil la rezolvari contabile specifice anumitor domenii de activitate
  •     posibilitatea de a te sluji, la modul concret de experienta practica si specializarea pe diverse domenii a celor 5 experti autori ai lucrarii
  •     solutii practice, perfect legale, pentru probleme de actualitate, la-ndemana oricand
  •     consultanta competenta asupra problemelor legislative cu care te confrunti.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 112ordin plata multiplutvadeclaratia 300

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 17 Ianuarie 2023


Votati articolul "Formulare ANAF 2023: toate formularele cu explicatii pentru 2023":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 8 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Atentie, contabili!
Contabilitatea se schimba de la 1 ianuarie 2023!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X