email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou cod fiscal va intra in vigoare anul viitor

modificare cod fiscalsistem de impozitare cladirirescriere cod fiscal

Din 2012 mediul de afaceri ar putea functiona dupa regulile pe care le va aduce un nou cod fiscal. Asteptarile aferente acestor modificari au in vedere simplificarea procedurilor din fiscalitate in asa fel incat mediul de afaceri sa fie sprijinit de legislatia in vigoare. Cu toate acestea, asa cum estimeaza analistii, nu poate fi vorba in noul cod de nicio reducere a taxelor si a impozitelor.

Se va trece insa la implementarea principiului bunei-credinte, potrivit caruia nu contribuabilul este vinovat cand intampina dificultati in achitarea taxelor si impozitelor, ci legiuitorul. Prin noile modificari, se va renunta la mai multe prevederi care in acest moment sunt considerate inutile de catre oamenii de afaceri. In plus, se va face si o modificare a sistemului de impozitare a cladirilor astfel incat plata taxelor sa fie facuta in functie de destinatie si nu de proprietarul persoana fizica sau persoana juridica.

In prezent, nenumarate propuneri legate de noul cod vin din partea camerele straine de comert.  Cele mai multe propuneri de modificari au venit din partea Camerei de Comert Romano-Americane (AmCham), 186 dintre acestea vizand numai codul fiscal, nu si codul de procedura fiscala.  Unii reprezentanti ai camerelor straine de comert considera ca nu Codul fiscal este principala problema, ci si aplicarea temeinica a prevederilor aferente.

AmCham propune si excluderea primelor de aport din definitia dividendului, care au aceeasi natura ca si primele de emisiune, egalitatea de tratament in ceea ce priveste recuperarea capitalului social investit, indiferent de moneda in care este constituit, precum si eliminarea impozitului majorat pentru persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri deoarece actualele prevederi nu fac decat sa duca la distorsiuni concurentiale.

De asemenea, Camera de Comert Romano-Americano propune reintroducerea antrepozitelor fiscale de depozitare a produselor accizabile destinate aprovizionarii navelor cu produse energetice, activitate similara celei de aprovizionare a aeronavelor cu astfel de produse (pentru care legislatia permite antrepozite fiscale de depozitare).

In plus, a fost emisa propunerea ca toate castigurile de capital din titluri de valoare, emise de rezidenti din Romania pe piete din strainatate, trebuie considerate venituri din strainatate, neavand legatura cu rezidenta emitentului, ci cu piata unde sunt tranzactionate. O alta cerere de modificare emisa de AmCham vizeaza clasificarea bioetanolului din punct de vedere al accizelor ca si produs energetic si nu ca alcool etilic, pe motivul destinatiei acestuia. Procesul de denaturare este similar procesului de aditivare a produselor energetice, care nu necesita linii speciale de productie.

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
modificare cod fiscalsistem de impozitare cladirirescriere cod fiscal


Data aparitiei: 03 August 2011

Votati articolul "Un nou cod fiscal va intra in vigoare anul viitor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri





Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X