email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful vamilor tavaleste

Vama va prelua administrarea accizelor de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru ca România trebuie sa respecte modelul european, mai ales ca nu exista un „model Bodu“ în materie, a declarat, presedintele Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), Gelu Diaconu, în replica la afirmatia sefului Fiscului potrivit careia ANAF va colecta în continuare accize.

„Nu s-a luat înca o decizie din partea ministerului, se mai discuta pentru ca aproape toate statele membre colecteaza accizele prin Vama, chiar si Bulgaria a început din iulie“, a afirmat Diaconu, citat de agentia de presa NewsIn.

Disputa pe marginea intentiei Vamii de a prelua colectarea si administrarea accizelor a devenit publica în urma cu o luna, când Diaconu a anuntat ca a depus un memoriu la Ministerul Finantelor în acest sens. Seful Vamii a justificat aceasta cerere prin faptul ca ANAF are o capacitate foarte scazuta de colectare a accizelor: „Situatia ponderii accizelor în totalul veniturilor bugetare este dezastruoasa si îmi asum aceasta afirmatie. Accizele se colecteaza în proportie de 30% din suma totala care s-ar putea strânge, în timp ce Vama, daca ar avea în administrare si accizele, ar avea capacitatea de a aduce la buget cel putin înca pe atât“. În replica, Sebastian Bodu (foto), presedintele ANAF, a declarat ca masura nu a fost considerata oportuna la nivelul Ministerului Finantelor. „Tarile din UE care colecteaza accize o fac istoric. Vama se desfiinteaza pe frontiera de vest si trebuie sa le dea vamesilor ceva de facut. Putea sa le dea colectarea accizelor. Într-adevar se colecteaza destul de prost accizele pentru ca este evaziune fiscala mare“, a explicat Bodu. Seful Vamilor l-a contrazis, spunând ca Bodu este neinformat si ca nici vorba ca discutiile sa se fi finalizat.

Totusi, a admis ca integrarea va impune o restructurare organizatorica a ANV, mai ales ca pentru cei o mie de angajati de pe granita vestica trebuie sa se gaseasca alte posturi. „Exista si varianta sa se ocupe de administrarea accizelor“, a spus Diaconu. „Din 2007, în România vor activa în jur de 3.000 de importatori si producatori de produse accizate, pentru noi va fi floare la ureche sa îi administram“, a precizat el.

Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere. Nu este prima data cand Bodu refuza sa faca precizari in chestiuni legate de activitatea sau de cea a ANAF. Motivele sunt de fiecare data altele: se afla in delegatie, este in sedinta, este in concediu medical, nu raspunde la telefon etc. Cu toate acestea, Sebastian Bodu nu rateaza nici o ocazie de a aparea in revistele mondene.


Sursa: Gardianul/ 17.07.2006

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 19 Iulie 2006

Votati articolul "Seful vamilor tavaleste":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X