email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Taxa pe viciu, umflata de accize si TVA /03.03.2006

Tigările şi alcoolul vor fi mult mai scumpe, n urma aplicării taxei pe viciu, dect a prevăzut iniţiatorul acesteia, Eugen Nicolăescu. Taxa este aplicată naintea accizei la alcool şi tutun, iar TVA se va aplica peste amndouă. Deci, suma de 7.000 lei propusă de Nicolăescu se va adăuga bazei de impozitare, n loc să se aplice preţului final. Rezultă că, n loc de 20 de eurocenţi pe pachetul de ţigări, propuşi de iniţiator, respectiv 70 de eurocenţi pe litrul de vin, scumpirea acestor produse va fi mult mai mare, de 45 eurocenţi - 16.000 lei vechi - la ţigări şi de 1,7 euro, la alcool, adică 60.000 de lei n plus pe litru de vin sau jumătatea de vodcă. Pachetul de ţigări cu preţ mediu va ajunge la peste 50.000 lei, iar jumătatea de vodcă va depăşi 200.000 lei. Iar din cauza mecanismului de aplicare a accizei, ţigările ieftine se vor scumpi mai mult dect cele cu preţ mare. Dacă taxa pe viciu de 7.000 lei ar fi fost calculată după aplicarea TVA şi accizei la preţul de bază al acelor produse, s-ar fi ajuns la sume ceva mai mici, pentru că nu s-ar mai fi adăugat bazei iniţiale de impozitare.


Reprezentanţii producătorilor de ţigări şi alcool sunt convinşi că autorităţile nu vor putea găsi o modalitate ca să evite plata de TVA peste aceste taxe, deoarece "ar trebui să se schimbe prea multe legi şi reglementări fiscale". Cu toţii se aşteaptă la o escaladare a contrabandei cu ţigări ieftine şi la o dezvoltare fără precedent a comerţului cu alcool produs n cazane artizanale. Un grup de 37 de parlamentari au sesizat Curtea Constituţională asupra acestei legi, ceea ce va prelungi oricum termenul de la care ar putea fi aplicată. Curtea Constituţională va dezbate sesizarea abia peste două săptămni, la 15 martie, amnarea fiind motivată prin faptul că proiectul conţine peste 800 de articole, desfăşurate pe mai mult de 240 de pagini. n legătură directă cu taxa pe viciu sunt invocate articolele 16 şi 56 din Constituţia Romniei, care prevăd, pe de-o parte, egalitatea cetăţenilor n faţa legii şi, pe de altă parte, aşezarea justă a sarcinilor fiscale.

Sursa: Adevarul /03.03.2006

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>


Data aparitiei: 24 August 2006

Votati articolul "Taxa pe viciu, umflata de accize si TVA /03.03.2006":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X