email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formalitati simplificate pentru somaj

Executivul a decis simplificarea formalitatilor necesare pentru certificarea stagiilor de cotizare realizate in sistemul asigurarilor pentru somaj si pentru stabilirea dreptului la indemnizatia de somaj, prin aprobarea unei Hotarari de Guvern. Noile reglementari stabilesc ca agentiile pentru ocuparea fortei de munca vor avea atributii in verificarea si certificarea adeverintelor eliberate de angajatori pe baza declaratiilor lunare privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj depuse de angajatori si a inscrisurilor efectuate in carnetul de munca. Dupa caz, verificarea si certificarea acestor documente se pot face doar pe baza inscrisurilor din carnetul de munca pentru stagiile de cotizare realizate anterior datei de 1 martie 2002 sau a altor acte prevazute de lege. Potrivit legislatiei in vigoare, adeverintele eliberate de angajatori persoanelor carora le inceteaza raporturile de munca sau de serviciu sunt vizate de catre inspectoratele teritoriale de munca. Actul normativ adoptat de Guvern mentine prevederile legale care stabilesc ca in vederea certificarii stagiilor de cotizare, angajatorii au obligatia de a elibera persoanelor carora le inceteaza raporturile de munca sau de serviciu o adeverinta din care sa rezulte: daca inregistreaza debite la bugetul asigurarilor pentru somaj; perioada pentru care nu s-au platit contributiile la bugetul asigurarilor pentru somaj si suma aferenta acestei perioade; daca se regasesc in una dintre situatiile prevazute la art 34 alin (2) din lege (constituie stagiu de cotizare si perioadele in care angajatorul nu a platit contributia la bugetul asigurarilor pentru somaj si se afla in procedura de executare silita, reorganizare judiciara, faliment, inchidere operationala, dizolvare, lichidare, administrare speciala sau nu si-a achitat contributiile din cauza unor situatii de forta majora). (C.S.)


Sursa: Ziua / 10.03.2006

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>


Data aparitiei: 24 August 2006

Votati articolul "Formalitati simplificate pentru somaj":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X