email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 5 iunie 2006

PROCEDURA din 5 iunie 2006 de modificare a codului de înregistrare în scopuri de TVA pentru persoanele juridice înregistrate ca platitori de TVA

CAPITOLUL I: Prevederi generale

1 .Începând cu data de 1 ianuarie 2007, codul de înregistrare în scopuri de TVA atribuit persoanelor juridice impozabile de catre organul fiscal competent va avea prefixul "RO" conform ISO International Standard 3166 - alpha 2, urmat de codul de identificare fiscala.

2. Prin organ fiscal competent se întelege organul fiscal în a carui raza teritoriala îsi au domiciliul fiscal persoanele juridice impozabile înregistrate în scopuri de TVA sau alt organ fiscal stabilit prin ordin al ministrului finantelor publice.

3 .Evidenta persoanelor juridice impozabile înregistrate în scopuri de TVA se organizeaza, electronic, distinct, ca sectiune în cadrul registrului contribuabililor înregistrati în scopuri de TVA, de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

4 .Data luarii în evidenta ca persoana juridica impozabila în scopuri de TVA va ramâne neschimbata ori de câte ori platitorul îsi schimba certificatul de înregistrare în scopuri de TVA, ca urmare a unor modificari ce tin de denumire sau de sediul social, cu exceptia situatiei când este scos din evidenta ca persoana impozabila înregistrata în scopuri de TVA.

CAPITOLUL II: Procedura de eliberare a certificatului de înregistrare în scopuri de TVA pentru persoanele juridice care au fost înregistrate ca platitori de TVA pâna la data de 1 noiembrie 2006

1 .Toate persoanele juridice platitoare de TVA înregistrate în evidentele fiscale pâna la data de 1 noiembrie 2006 vor fi înregistrate, din oficiu, de catre organele fiscale competente, în evidenta persoanelor juridice impozabile înregistrate în scopuri de TVA si li se va elibera certificatul de înregistrare în scopuri de TVA.

2. Procedura de înregistrare si emitere a certificatului de înregistrare în scopuri de TVA nu se aplica contribuabililor înscrisi în evidenta speciala sau declarati contribuabili inactivi.

3 .În certificatul de înregistrare în scopuri de TVA se înscrie obligatoriu codul de înregistrare în scopuri de TVA atribuit persoanelor juridice impozabile, alcatuit din codul de identificare fiscala si prefixul "RO".

4. Certificatul de înregistrare în scopuri de TVA se emite în doua exemplare; primul exemplar se comunica contribuabilului, iar al doilea se pastreaza la dosarul fiscal al acestuia.

5 .Certificatul de înregistrare în scopuri de TVA se comunica persoanelor juridice înregistrate în scopuri de TVA, prin posta, la domiciliul fiscal al contribuabilului, cu scrisoare recomandata de confirmare de primire sau prin celelalte metode de comunicare prevazute de lege.

CAPITOLUL III: Procedura de eliberare a certificatului de înregistrare în scopuri de TVA pentru persoanele juridice care au fost înregistrate ca platitori de TVA pâna la data de 1 noiembrie 2006 pentru contribuabilii înscrisi în evidenta speciala sau declarati contribuabili inactivi

1. Pentru contribuabilii platitori de TVA înscrisi în evidenta speciala, organul fiscal competent va solicita prezenta contribuabilului la sediul sau, în vederea clarificarii situatiei fiscale, prin transmiterea notificarii prevazute în anexa nr. 2 la ordin.

2 .Notificarea se întocmeste în doua exemplare, din care un exemplar se comunica persoanei juridice înregistrate ca platitor de TVA, iar cel de-al doilea exemplar se arhiveaza la dosarul fiscal al acesteia.

3. Daca dupa data de 1 noiembrie 2006 persoana juridica înregistrata ca platitor de TVA va fi scoasa din evidenta speciala ca urmare a îndeplinirii conditiilor de iesire din aceasta evidenta, organul fiscal competent va aplica procedura prevazuta la cap. II.

4. Contribuabilii declarati inactivi nu vor fi notificati de organul fiscal competent.

CAPITOLUL IV: Înregistrarea ca platitor de TVA în perioada 1 noiembrie 2006 - 31 decembrie 2006

1 .Înregistrarea ca platitor de TVA se realizeaza potrivit prevederilor legale în vigoare la data solicitarii înregistrarii.

2 .Pentru persoanele juridice platitoare de TVA care nu au calitatea de comerciant, odata cu procedura aplicabila potrivit prevederilor legale în vigoare, se va aplica si procedura de înregistrare ca persoana impozabila înregistrata în scopuri de TVA, prevazuta la cap. II, caz în care certificatul de înregistrare în scopuri de TVA se va înmâna contribuabilului, concomitent cu certificatul de înregistrare fiscala.

3. Pentru persoanele juridice platitoare de TVA care au calitatea de comerciant se aplica procedura prevazuta la cap. II.

CAPITOLUL V: Obligatia înscrierii codului de persoana impozabila înregistrata în scopuri de TVA pe documente

Persoanele juridice înregistrate potrivit prezentei proceduri au obligatia ca, începând cu data de 1 ianuarie 2007, sa înscrie codul de înregistrare în scopuri de TVA pe documentele prevazute de art. 71 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

CAPITOLUL VI: Dispozitii privind preschimbarea certificatelor de înregistrare ale persoanelor juridice care au calitatea de comercianti

1 .Dupa 1 ianuarie 2007, pe masura ce persoanele juridice platitoare de TVA solicita preschimbarea certificatelor de înregistrare ca urmare a unor modificari ce tin de denumire sau de sediul social, oficiile registrului comertului de pe lânga tribunale vor elibera, conform prevederilor legale, un alt certificat de înregistrare ce va contine si noul identificator atribuit platitorilor de TVA (prefixul "RO" urmat de codul unic de înregistrare).

2 .Dupa data de 1 ianuarie 2007, certificatul de înregistrare în scopuri de TVA ramâne valabil pâna la preschimbarea certificatului de înregistrare potrivit pct. 1.

Publicat în Monitorul Oficial cu numarul 703 din data de 16 august 2006

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 28 August 2006

Votati articolul "PROCEDURA din 5 iunie 2006":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X