email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conferinta Nationala a CECCAR. Care au fost concluziile Raportului de activitate?

raportul de activitate ceccarconferinta nationala ceccarprodomoactivitatea contabila

In cadrul Conferintei Nationale de dare de seama a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, conferinta desfasurata in primavara acestui an, au fost prezentate si analizate principalele aspecte privind activitatea desfasurata de CECCAR in anul 2015, aminteste noul numar al revistei ProDomo.

Au fost astfel prezentate unele dintre cele mai importante actiuni de anul trecut, se aminteste in Raportul privind activitatea CECCAR, fiind enumerate si aspecte care tin de intretinerea unor bune relatii de colaborare cu institutiile statului si cu mediul economic, accesul la profesie, standardele profesionale si calitatea serviciilor, etica in profesie.

De asemenea, referitor la activitatea internationala, in noul numar al revistei ProDomo, se precizeaza ca "din Raportul de activitate pe anul 2015 reiese ca organismul profesional a fost prezent sau reprezentat la peste 30 de evenimente ale profesiei contabile desfasurate la nivel international. Astfel, CECCAR a participat activ la sedintele Comitetelor si Consiliilor din cadrul Federatiei Internationale a Contabililor (IFAC) si ale organismelor regionale ale profesiei: Federatia Expertilor Contabili Europeni (FEE), Federatia Expertilor Contabili Mediteraneeni (FCM), Federatia Internationala a Expertilor Contabili Francofoni (FIDEF), Comitetul de Integrare Latina Europa-America (CILEA), Institutul European de Guvernare Corporativa (ECGI). Totodata, a existat o colaborare bilaterala cu organismele profesiei din Franta, Marea Britanie, Italia etc."

Totodata, aceeasi sursa a precizat ca Ordinea de zi a Conferintei Nationale de dare de seama a adus cu sine si mai multe puncte esentiale "care intregesc imaginea activitatii CECCAR: Raportul privind rezultatele activitatii financiare a Corpului la 31 decembrie 2015, Raportul Auditorului statutar privind activitatea financiara a CECCAR in anul 2015, executia bugetului de venituri si cheltuieli si a bugetului activitatii de investitii la data de 31 decembrie 2015".

Alte subiecte au facut referire la proiectul Programului de activitate al Corpului pentru anul 2016, Raportul privind activitatea comisiilor de disciplina de pe langa Consiliile filialelor si a Comisiei superioare de disciplina de pe langa Consiliul Superior al Corpului in anul 2015, precum si la Raportul privind modul de organizare si desfasurare a Adunarilor generale de dare de seama si alegeri care au avut loc la nivelul filialelor CECCAR in anul 2016, conform aceleiasi surse.

Totodata, Conferinta Nationala a procedat la alegerea Consiliului Superior si la reinnoirea a jumatate dintre membrii acestuia, precum si la alegerea Comisiei de cenzori.

Puteti consulta aici numarul integral al Revistei ProDomo.
 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
raportul de activitate ceccarconferinta nationala ceccarprodomoactivitatea contabila


Data aparitiei: 05 Mai 2016

Votati articolul "Conferinta Nationala a CECCAR. Care au fost concluziile Raportului de activitate?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X