email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Citeste despre tratamentul contabil si fiscal al creantelor incerte

Bine v-am gasit,

Tratamentul contabil si fiscal al creantelor incerte

Uneori ne lasam influentati de o imagine care pare un ideal. Intr-o zi intalnesti o persoana deosebita, cu simtul raspunderii, cu un caracter puternic, un bagaj de cunostinte la purtator bine definit, o personalitate sociabila... Cu timpul, devii mandru ca ai cunoscut o asemenea persoana si iti doresti sa ii adopti caracterul si mentalitatea de invingator. Insa, cum “nu tot ce zboara se si mananca”, iata proverbul devine realitate... Si frumoasa poveste se transforma intr-o realitate crunta dar adevarata a vremurilor noastre.

Cand acorzi incredere unui om si acesta iti demonstreaza ca de fapt nu merita, dezamagirea este crunta si ajungi sa te intrebi daca mai exista oameni adevarati. Insa asta este viata. Exista oameni si persoane, cum ar spune cineva. Important este sa invatam din esecurile vietii si sa mergem mai departe.

In materialul zilei de astazi, vom dezbate problema creantelor incerte, atat din punct de vedere contabil, cat si din punct de vedere fiscal.

Codul fiscal trateaza creantele neincasate sub doua aspecte: cheltuielile inregistrate la scoaterea din evidenta a creantelor neincasate si cele inregistrate la scoaterea din evidenta a creantelor incerte sau in litigiu, neincasate. In conceptia agentului economic, poate exista un risc de neincasare a creantelor incepand cu 30 de zile de la data scadentei, ceea ce impune constituirea unui provizion.

Scadenta se determina in raport cu termenii contractuali si poate fi diferita pe categorii de clienti. Astfel pot fi clienti care achizitioneaza cantitati importante de marfa sau carora li se presteaza servicii importante ca suma, si pentru care pot exista termene mai largi de incasare a creantei. In contrast cu acestia, pot fi clienti care achizitioneaza cantitati mici de marfa sau carora li se presteaza servicii minore, pentru care se poate solicita plata pe loc.

Pentru mai multe detalii apasati aici

Ec. Maria Badoi

SCORPION ( 23 Octombrie - 21 Noiembrie)

Vise, intuitie si alte lucruri care nu au legatura cu logica au o importanta deosebita la inceputul acestei saptamani. Ascultati-va vocea interioara si lasati-va subconstientul sa prevada enigmele. In jurul zilei de miercuri sau joi, cateva certuri va capteaza atentia; tineti-le sub control calm, pentru a reduce factorul de stres. Starea dumneavoastra sufleteasca se imbunatateste daca va exteriorizati si acordati timp, bani ori atentie (sau toate trei) pentru o cauza buna, vineri sau sambata. Un week-end fericit petrecut alaturi de familie si de prieteni. Nu faceti multe din lucrurile pe care vi le-ati propus, dar va relaxati si asta este cel mai important. Nu uitati totusi de responsabilitati.

Pentru intregul horoscop apasati aici

Stirile zilei

Economia Italiei a profitat de munca ieftina a romanilor

Un raport al Institutului de Cercetare Economica si Sociala din Italia (Ires Cgil) denunta munca la negru si conditiile foarte grele pe care imigrantii din Peninsula sunt nevoiti sa le accepte. Tolerarea acestei situatii de catre autoritati, precum si permisivitatea legislatiei din Peninsula au dus implicit la cresterea fenomenului infractional in randul strainilor. Valul de infractiuni comise de conationalii nostri in Italia este si o consecinta a tolerantei statului italian fata de patronii care practica munca la negru...

Firmele se pot inregistra online de la 1 decembrie

Incepand cu data de 1 decembrie 2007 inregistrarea firmelor la Registrul Comertului se va putea realiza si online. Directorul general de la Registrul Comertului, Eugen Ghiulea apreciaza ca numarul firmelor care vor apela la acest serviciu nu va fi prea mare, pentru ca deocamdata intreprinzatorii romani sunt slab informatizati. In opinia sa, va dura trei ani, pana cand sistemul de inregistrare online se va extinde la peste jumatate dintre firme...

Fiscul introduce perioada semestriala in raportarea impozitului pe salarii

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va modifica formularul declaratiei de inregistrare fiscala prin introducerea perioadei de declarare semestriala a impozitului pe veniturile din salarii si a contributiilor sociale aferente acestora. Proiectul de ordin al ministrului economiei si finantelor modifica ordinul 262/2007 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor (formularul 010), cu scopul eficientizarii procesului de administrare a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat, se arata intr-un comunicat al ANAF...

O zi minunata!

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 05 Noiembrie 2007

Votati articolul "Citeste despre tratamentul contabil si fiscal al creantelor incerte":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X