email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Despre meseria de contabil

Bine v-am gasit,

Despre meseria de contabil

Dupa 1989, toata lumea se pricepea la politica si la fotbal. Acum, toata lumea se pricepe la contabilitate. O facultate in domeniu te propulseaza direct in bratele acestei meserii, insa chiar si in lipsa acesteia, sansele de a deveni un practician contabil sunt ridicate.

De ce? Raspunsul este simplu: romanului ii este daruita de natura inteligenta. Prin urmare, un lucru inceput, este pe jumatate terminat. Inteligenta de la natura si un pic de perspicacitate mostenita dintr-o ramura a arborelului genealogic, sunt premisele potentiale ale unui viitor contabil. Important este sa vrei si sa-ti doresti cu adevarat, restul vine de la sine.

In materialul de azi, vom aborda proiectul Legii pentru aprobarea OG nr. 47/2007 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale, care a fost adoptata de Senat. Printre modificarile aduse de senatori se numara amanarea, pana in 2008, a aplicarii amenzilor pentru nerespectarea legislatiei fiscale.

OG nr. 47/2007 prevde ca „in vederea starii de fapt fiscale, contribuabilul are obligatia sa puna la dispozitia organului fiscal registre, evidente, documente de afaceri si orice alte inscrisuri”. Senatorii au eliminat expresia „si orice alte inscrisuri” pentru ca, in opinia acestora, notiunea este mult prea generala si nu permite identificarea acestora.
De asemenea, senatorii au hotarat eliminarea obligativitatii de certificare de catre un consultant fiscal a declaratiilor anuale ale contribuabililor.

Pentru mai multe detalii apasati aici

Ec. Maria Badoi

Stirile zilei

ANAF: Firmele vor putea plati online taxe si impozite, din 2008

Firmele vor putea sa plateasca online, incepand de anul viitor, unele taxe si impozite, masura urmand sa fie introdusa de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pana la 30 iunie 2008, a declarat presedintele institutiei, Daniel Chitoiu. Chitoiu a anuntat, de asemenea, ca ANAF va exinde la nivel national, in primul trimestru al anului viitor, proiectul de depunere online a declaratiilor fiscale. Agentia intentioneaza sa introduca posibilitatea depunerii online a declaratiilor fiscale si pentru persoanele fizice, momentul vizat pentru implementare fiind termenul de declarare aferent primului trimestru al anului 2008...

Senatul a eliminat vizarea declaratiilor fiscale de catre consultanti

Senatul a votat Ordonanta de modificare a Codului de Procedura Fiscala cu modificarea Comisiei de buget-finante care elimina obligatia de certificare a declaratiilor fiscale anuale ale firmelor de catre consultanti fiscali, a declarat presedintele Agentiei de Administrare Fiscala, Daniel Chitoiu, potrivit NewsIn. "Vizarea declaratiilor fiscale anuale de catre consultantii fiscali, introdusa in august 2007 de Agentia de Administrare Fiscala, prin ordonanta de modificare a Codului de Procedura Fiscala, a avut in vedere ca situatia bazei de date a ANAF si declaratiile societatilor sa fie corecte, pentru ca multe dintre acestea, in jur de 25-30% depun declaratii rectificative...

Moneda nationala a pierdut aproape tot ce a castigat in 2007

Moneda nationala a continuat sa se deprecieze fata de euro si ieri, astfel ca raportul de referinta anuntat de BNR a urcat la 3,4099 lei pentru un euro, cel mai ridicat nivel de la sfarsitul lui ianuarie. Valoarea maxima atinsa de raportul de schimb anul acesta a fost de 3,4107 lei pentru un euro, in 26 ianuarie. Desi masura bancii centrale de crestere a dobanzii de politica monetara a avut ca efect secundar aprecierea cursului, revizuirea negativa de catre Standard&Poor’s a perspectivei ratingului de tara acordat Romaniei (BBB-) a dinamitat moneda romaneasca...

O zi minunata!

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 09 Noiembrie 2007

Votati articolul "Despre meseria de contabil":
Rating:

Nota: 4.17 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X