email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scoaterea din functiune a mijloacelor fixe

Bine v-am gasit!

Editorial

Scoaterea din functiune a mijloacelor fixe

Este evident faptul ca intre a "tine contabilitatea" si a "face contabilitate" este o diferenta unica care tine de logica acestei frumoase activitati.

Odata insusita logica contabila este destul de usor sa-ti dirijezi activitatile patrimoniale in monografii sau inregistrari efective.

Indiferent de etapa experientei in care se afla un contabil, trebuie sa fim de acord cu faptul ca mereu vom avea ceva de invatat si mai ales de rabdat.

Si spun asta analizand ultimele "miscari" ale Comisiei de Buget-Finante din Camera

Deputatilor, care a amanat cu doua saptamani discutiile privind modificarile Codului Fiscal. Putem adauga aici si mult mediatizata taxa de prima inmatriculare care a devenit subiect national, iar abordarea acestui subiect este strans legata de cetatean, de platitorul taxei.

Contabilul.ro nu-si propune in materialul de astazi o analiza a acestei taxe, ci doreste sa va aduca in prim plan ultimele reglementari contabile si fiscale privind scoaterea din functiune a unui mijloc fix.

Scoaterea din functiune a mijloacelor fixe se face cu aprobarea consiliului de administratie, iar iesirea mijloacelor fixe din patrimoniu se poate efectua fie prin casare fie prin vanzare.

Din punct de vedere fiscal, pentru mijloacele fixe amortizabile, deducerile de amortizare se determina fara a lua in calcul amortizarea contabila. Castigurile sau pierderile rezultate din scoaterea din functiune a acestor mijloace fixe se calculeaza pe baza valorii fiscale a acestora, care reprezinta valoarea fiscala de intrare a mijloacelor fixe, diminuata cu amortizarea fiscala.

Coordonator Alina Semeniuc

Stirile zilei

Romania nu-si sacrifica stabilitatea financiara

Asigurarea stabilitatii preturilor, principalul obiectiv al bancii centrale, in conditiile sacrificarii stabilitatii financiare si a practicarii unui dezechilibru extern excesiv reprezinta o situatie de neacceptat, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu . "Este de neacceptat sa asiguram stabilitatea preturilor, obiectivul cel mai important al unei banci centrale...

Piata romaneasca a francizei creste cu 20% pe an

Cifra de afaceri generata de francize in Romania a fost de 1,23 miliarde euro in 2007. Rata de crestere a sectorului a fost de circa 25% anul trecut, numarul angajatilor fiind de 16.000. Apetitul intreprinzatorilor romani pentru achizitionarea si derularea unor afaceri in sistem de franciza este in crestere...

Acarom: Investitiile in auto vor scadea din 2009

Investitiile in industria de subansamble auto vor scadea incepand cu anul viitor, cand sunt asteptate injectii in industria de profil de peste un miliard de euro, dar mai mici de nivelul de 1,1 miliarde euro estimat pentru acest an, atractivitatea pietei romanesti fiind strans legata de stabilitatea economica...

O zi minunata!

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 25 Februarie 2008

Votati articolul "Scoaterea din functiune a mijloacelor fixe":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X