email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul 593/2021 - IMM Factor 2021: 6 prevederi importante prezentate de Ionut Jinga

Ordinul 593/2021 - IMM Factor 2021: 6 prevederi importante prezentate de Ionut Jinga
imm factorplafongarantii

In Monitorul Oficial nr. 548 din 27 mai 2021 a aparut Ordinul 593/2021 privind aprobarea mecanismului financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor in cadrul Schemei de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii IMM-urilor.


Consultantul fiscal Ionut Jinga a analizat pe scurt, pentru portalcontabilitate.ro, 6 prevederi principale pe care firmele trebuie sa le ia in considerare. 

1. Ordinul aproba Mecanismul financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor in cadrul Schemei de ajutor de stat asociate Programului IMM FACTOR - Produs de garantare a creditului comercial, din bugetul Ministerului Finantelor - Actiuni generale, catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii - S.A. - IFN.

2. Se aproba Conventia privind implementarea Programului IMM FACTOR, care se va incheia intre Ministerul Finantelor si F.N.G.C.I.M.M.

3. Se aproba Conventia de garantare si plata a granturilor, care se incheie intre F.N.G.C.I.M.M. si institutiile finantatoare.

4. Pentru anul 2021, plafonul total al garantiilor care pot fi acordate in cadrul Programului IMM FACTOR - Produs de garantare a creditului comercial si a Schemei de ajutor de stat asociate acestuia este de 1.000.000.000 lei.

5. Pentru anul 2021 se aproba comisionul de administrare a garantiilor acordate de F.N.G.C.I.M.M., in numele si contul statului roman, in cadrul Programului IMM FACTOR - Produs de garantare a creditului comercial si a Schemei de ajutor de stat asociate acestuia, la nivelul de 0,15% pe an pentru toata perioada de valabilitate a garantiilor, calculat la valoarea garantiei de stat.

6. Pentru garantiile acordate de F.N.G.C.I.M.M., in numele si contul statului roman, aferente creditelor garantate acordate in anul 2021 in cadrul Programului IMM FACTOR - Produs de garantare a creditului comercial si a Schemei de ajutor de stat asociate acestuia, se aproba comisionul de risc la nivelul de 0,15% pe an pentru primul an de garantare, de 0,15% pe an pentru anii 2 si 3 de garantare, respectiv de 0,25% pe an pentru anul 4 de garantare, aplicat la valoarea garantiei de stat.


 

Denumirea completa a actului normativ este - Ordinul 593/2021 privind aprobarea mecanismului financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor in cadrul Schemei de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii IMM-urilor in contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19 din bugetul Ministerului Finantelor - Actiuni generale catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii - S.A. - IFN, a modelului Conventiei privind implementarea "Programului IMM FACTOR - Produs de garantare a creditului comercial si a Schemei de ajutor de stat asociate acestuia", a modelului Conventiei de garantare si plata a granturilor, al contractului de garantare, al inscrisului, precum si pentru stabilirea nivelului comisionului de risc si al comisionului de administrare pentru anul 2021


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
imm factorplafongarantii


Data aparitiei: 31 Mai 2021

Votati articolul "Ordinul 593/2021 - IMM Factor 2021: 6 prevederi importante prezentate de Ionut Jinga":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X